איך אפשר...

איך אפשר...

בימים אלה אני קוראת מחדש, בהזדמנויות שונות, את סדרת הסאנדמן האהובה עליי. חשבתי באמת על משחק דמות של אחד מה-endless. האם דבר כזה אפשרי? הרי מדובר כאן ביצורים העתיקים ביותר ביקום, לפי הסדרה, ויש להם כוחות בלתי-מוגבלים כהם עובדים יחד (ולרוב הם אכן עושים כך). חוצמזה, נדמה לי שאין ישויות חזקות כמו ה-endless בכל היקום המוכר בסדרה. בקיצור, עד כמה חזקות יכולות להיות דמויות במשחק תכלס? בייחוד כשאין יותר מדי אויבים שישתוו לדמות הזו? איך אפשר להגיע לקווסטים ומשימות קשות כשהכל יכול להיפתר במהירות עקב היכולות הפנומנליות של דמויות כאלה?

אני מדבר מתוך בורות מוחלטת וחוסר

היכרות עם החומר מדובר.. ראי הוזהרת
יצורים עתיקים ו"חסרי מגבלות" שכאלה לרוב מוגבלים ע"י עצמם.. חוקים פנימיים שמונעים מהם להשתמש בכוחות מסוימים.. איזונים קוסמיים כלשהם שמטרתם להגן עליהם (או להפרם) קווסט שכזה יכול להיות חיפוש לפיתרון בעיה כלל יקומית כלשהי (שמאחוריה יצורים/קבוצות/עמים שלמים שמפרים איזשהו איזון) עם מגבלה מוסרית כלשהי על הפיתרון של לרצוח את כולם.. ושוב.. אני מדבר ללא שום ידע על הנושא המדובר..

backdoorslam

New member
אפשר

האם כל משחק אמור להיות מורכב מרצף של קווסטים? אני אינני מכיר את כל עשרת החוברות, אך נראה לendless יש מספיק מגרעות שמרכיבות עלילה ארוכה, נפתלת וסבוכה. דבר ראשון הendless הם אנושיים - הם מחפשים נקמה, מתפתים לנוצץ ולמגרה, שוקעים בדכאון והגות, מפחדים מהבלתי נודע ולעיתים הם פוצחים בסדרת מעשים שאין בהם כלל הגיון. לפי הקומיקס, הendless כמעט ואינם מציבים להם יריבים שהם מתוך בני התמותה, אלא מתוכם ומתוך אותם אלה שחצו את הגבול של היכולות האנשויות. משחק תפקידים, לטעמי, אינם מוכרחים להיות רק רצף של קווסטים המיוצגים בעזרת רצף מספרים וסכויי הצלחה. סביר שמשחק שכזה יכלול מעט מאוד בדיקות הצלחת פעולות ויותר תיאור של אופן הפעולה ותוצאותיה, שיחה בין הדמויות, אחראיות גבוהה לקידום עלילה שמוטלת על השחקנים ותיאור מסיבי של העולם.

backdoorslam

New member
ולעיון נוסף

אני ממליץ לעיין בספרים Amber Diceless ו-נוביליס. הם עוסקים באותו דבר בעצם.

חולקת על דעתך קלות

הגבתי כבר לגבי הנוביליס בשרשור "נמוך" יותר. בנוגע לאמבר, אני לא מכירה את העולם (כן, אני יודעת, ביצה רעה, חור בהשכלה, יש לי את הספר ואולי בעוד שנה-שנתיים אני גם אקרא אותו), ולכן לא נראה לי שיהיה טעם להגיב. מה שכן, שמעתי עליו קצת. לא ממש התעמקתי בנושא. אני אחזור אליך עם זה בעוד שנה-שנתיים. אלא אם כן בא לך לתת לי הרצאה בע"פ על העולם.

זה לא חור, זה בור ללא תחתית. באשר

לתשובה לך - כן, אפשר בפרוש לשחק אותם, וכאן אני נכנסת לספויילרים למי שלא קרא : הרי כל החיפוש שדרים חיפש הוא בעצם קווסט, יש דמויות שונות ומשונות שפחות חזקות מהאנדלס שבפרוש מצליחות לעשות להם לא מעט צרות, ואפשר להוסיף לסיפור את שוכני גן עדן וגהינום, את האלפים (להזכירך הם לא בשליטת דרים), פנטאונים שונים (בסאנדמן יש התיחסות לפנתאון היווני, אבל אני לא רואה סיבה למה לא להשתמש בעוד כמה) וכו'. רק אל תנסי לשחק את דיליריום. את תעשי את זה בהרבה הרבה הרבה יותר מדי כישרון...

דליריום!!!!! ../images/Emo58.gif

אוי, אבל אני ממש אוהבת את הדמות הזאת!
(ממש, ממש, ממש אוהבת אותה...) בהתחלה, לפני ששמתי את השם שלי בת"ז-פורום, היה רשום של דליריום מה-endless... ותודה לדני שזכר
ועכשיו - ספוילרים!!!
אוקיי, פייר. עכשיו אני קוראת (שוב) על הקווסט שלהם בחיפוש אחר האח השביעי. אז גם ה-endless יכולים לעשות צרות אחד לשני, מסתבר... ואגב פנתאונים, יש שם גם די הרבה איזכורים לפנתאון המצרי, ולנורדי אם אני לא טועה, וגם כמה פנתאונים עתיקים יותר של האלים מאיזור בבל-כנען. הרבה בלגאן. וואו, הוא ממש בסדר, הגיימן הזה... אני נזכרת בכל פעם מחדש...

Grud

New member
שיחה בין הדמויות

בקבוצה טובה, משחק כזה יכול לרוץ נהדר לדעתי. כשהאקשן מוגבל לכמות מצומצמת של סוף או תחילת ההרפתקה, ורוב המשחק הוא מה שהדמויות עושות (בגלוי ובהחבא) ויש דגש גדול על תיאורים ו"סיפור סיפורים". לצערי, אמנם, אף פעם לא שמעתי על האנדלס האלה עשד עכשיו, אז אני לא יכול להגיב יותר בהרחבה ופירוט.

סנדרין

New member
היכולות החיצוניות של הדמויות |סביון

לא מוגבלות, אבל מה עם היכולות המנטליות שלהם? הציבי להם בעיות מוסריות, שאלות גורל, משימות בהן יותר חשוב מה יעשו ולא איך. אפשר לנסות מלחמה ביניהן, אבל זה נדוש...

backdoorslam

New member
יפה. אני דווקא מאדיר את ה'איך'

בעיות מוסר תמיד עמדו מול הדמויות ותמיד יעמדו מולן. השאלה באיזה קנה מידה של מוסר, והחלטה אנחנו נוגעים. אני מאמין שלוחם בעל נטייה סדרית יתקשה לחסך אורק תמים בהינף חרב ארוכה. קושי דומה יכול להופיע אצל אלוהי השוקולד, ברגע שמלאי החלב בעולם נגמר, והוא נאלץ להתקיים מתוך חלב סויה (איזו דוגמא מפגרת! אני מתפלא על עצמי). הנקודה שלי היא שדמויות תמיד יעמדו בפני ברירות מוסריות כאלה ואחרות - ממש כמו שאנו השחקנים עושים זאת מידי יום ביומו ובעיקר בתקופת הצבא והמילואים. ה'איך' הוא החשוב בעיני. כמו שביצה אמרה, האנדלס הינם כמעט כל יכולים. הדרך שבה הם יחליטו לפתור את בעיותיהם היא זו שתקבע את גוון המשחק.

למעלה