איך אפשר לשים ידית אחיזה למקלחת עם וואקום על חרסינה?

ניסיתי לנקות את הידית ואת החרסינה עם מים, הרטבתי את הידית ושמתי בחוזקה על החרסינה, זה היה חזק מאוד, אולם באותו היום הידית נפלה על הרצפה.
האם יש דרך לחזק אותה מבלי שתיפול? האם דבק יכול לעזור?
הערה: לקדוח על חרסינה לא בא בחשבון, כי היא תישבר ולכן בחרתי את ידית האחיזה עם הוואקום.

רשר

Well-known member
מנהל
ניסיתי לנקות את הידית ואת החרסינה עם מים, הרטבתי את הידית ושמתי בחוזקה על החרסינה, זה היה חזק מאוד, אולם באותו היום הידית נפלה על הרצפה.
האם יש דרך לחזק אותה מבלי שתיפול? האם דבק יכול לעזור?
הערה: לקדוח על חרסינה לא בא בחשבון, כי היא תישבר ולכן בחרתי את ידית האחיזה עם הוואקום.
לפי הצילום זו לא חרסינה (עם גימור מבריק) אלא משהו כמו גרניט פורצלן עם גימור גס מלוטש לישור ללא החלקה,
לכן לא מתאים לציוד וואקום,
בנוסף לא כדאי ומסוכן להסתמך על וואקום לידית אחיזה
ידית אחיזה חייבת להיות עם עיגון לקיר ברמת העומס הצפוי "משקל אדם המחליק במקלחת"
רמת עיגון מינימלית 150 ק"ג - כ 4 ברגים 30X4 מ"מ עם דיבל 8 מ"מ,
במקרה הזה עם אריחים בגימור גס הדבקה עם אפוקסי היא תשובה נכונה רק להביא בחשבון שזה לא באמת תמיכה רצינית (גומי נקרע עם הזמן),

לפי הצילום זו לא חרסינה (עם גימור מבריק) אלא משהו כמו גרניט פורצלן עם גימור גס מלוטש לישור ללא החלקה,
לכן לא מתאים לציוד וואקום,
בנוסף לא כדאי ומסוכן להסתמך על וואקום לידית אחיזה
ידית אחיזה חייבת להיות עם עיגון לקיר ברמת העומס הצפוי "משקל אדם המחליק במקלחת"
רמת עיגון מינימלית 150 ק"ג - כ 4 ברגים 30X4 מ"מ עם דיבל 8 מ"מ,
במקרה הזה עם אריחים בגימור גס הדבקה עם אפוקסי היא תשובה נכונה רק להביא בחשבון שזה לא באמת תמיכה רצינית (גומי נקרע עם הזמן),
הצילום הוא אילוסטרציה של החברה שמוכרת את ידית האחיזה, תאמין לי שאני יודעת מה יש לי בבית הילדות שלי.

dudi4321

Active member
לנקות היטב היטב עם אלכוהול נקי את הדיסקיות ואת המשטח קרמיקה.
למרוח אפוקסי (2 רכיבים) שקוף. להדביק יום עם מסקנטייפ/סלוטייפ שישאר צמוד. למחרת זה שמיש.
יתכן שצריך לחספס את הגומי הגמיש אבל לא במרכזו, לפני מריחת האפוקסי.
העיקרון ששאיבת הואקום תשתפר מאד בעזרת הדבק, שידביק בעצמו את 2 המשטחים.
במקרה שרוצים להסיר, חום של פן מרק לאפוקסי את החוזק שלו ומגרדים.

לנקות היטב היטב עם אלכוהול נקי את הדיסקיות ואת המשטח קרמיקה.
למרוח אפוקסי (2 רכיבים) שקוף. להדביק יום עם מסקנטייפ/סלוטייפ שישאר צמוד. למחרת זה שמיש.
יתכן שצריך לחספס את הגומי הגמיש אבל לא במרכזו, לפני מריחת האפוקסי.
העיקרון ששאיבת הואקום תשתפר מאד בעזרת הדבק, שידביק בעצמו את 2 המשטחים.
במקרה שרוצים להסיר, חום של פן מרק לאפוקסי את החוזק שלו ומגרדים.
האם לא צריך להיות מקצוען בשביל לערבב את 2 הרכיבים במינון הנכון?

dudi4321

Active member
מוציאים כמות כמו גוש וגם מהחומר השני באותו גודל. מערבבים היטב וזה מוכן להדבקה. או שיש זוג מזרקים שמוציאים ישר כמות נכונה ומערבבים.
במחשבה שניה אולי דבק כמו סופר 7 אפשר שקוף, ידביק לקרמיקה את הגומי היטב.

נערך לאחרונה ב:
קרמיקה בעברית נקראת חרסינה
חרסינה (פורצלן) היא סוג של קרמיקה, אך היא עשויה מחימר טחון דק יותר, נשרפת בטמפרטורות גבוהות יותר ודחוסה חזק יותר, מה שהופך אותה לצפופה, עמידה בפני מים ושריטות, וקשה יותר מהקרמיקה הסטנדרטית (שנוטה להיות רכה יותר וזולה יותר).

למעלה