בכמה דרכים
קודם כל כדאי להגיע למטפל ששמענו עליו בדרך כלשהי שמבטיחה את ההכשרה - אם זה דרך המלצה או קשר מקצועי , או דרך מכללה מוכרת, או הפורום הזה,
בשיחה המקדימה אפשר לשאול על ההכשרה שעבר - יש כמובן נוכלים גדולים כמו בכל תחום אבל בדרך כלל ראיתי שרוב האנשים לא ממש משקרים על ההכשרה שלהם רק מנסים ליפות (לא למדתי רפלקסולוגיה אבל עשיתי בתאילנד קורס של שבוע בעיסוי רגלים שזה אותו דבר, למדתי עיסוי רפואי בהכשרה של שבוע בבית ספר זה וזה בלונדון ..), כדאי להכיר את בתי הספר שמחפפים ומחלקים תעודות שאין מאחוריהן מספיק מומחיות (כל המטפלים הרציניים בפורום יודעים ומכירים אותם ואפשר לקבל במסר שמות מפורשים)
והכי חשוב בסוף זה תחושת הבן - אחד רגיש פחות ואחד יותר, אבל יש איזו רמה שבה כמעט כל אחד יכול לחוש אם המטפל שעומד מולו הוא המטפל הנכון לו לעכשיו.
בשביל להפעיל את תחושת הבטן הזאת, חשוב מאד לפתח חושי נגד לברק הפרסומי, ויכולת שיווקית גדולה - לפעמים הם קיימים גם אצל מטפל טוב, אבל אני אישית מצאתי שכל המומחים הכי גדולים, אלו שאני רצה אחריהם לכל קורס שהם מלמדים, מתייעצת אתם כשאני צריכה עזרה או מפנה אליהם אנשים, הם אנשים צנועים שהברק הפרסומי ושטף המילים המוכרניות לא ממש חזקים אצלם. אין להם בעיה להודות שהם לא יודעים משהו (כל נורות האזהרה שלי נדלקות אצל אנשים שטוענים שהם יכולים לפתור כל דבר - השיטה שלהם הכי טובה בטיפול בכל דבר שבעולם -וכמובן הפתרון מהיר וקל ולא דורש שום מאמץ), ולא פעם הם יפנו אותך למטפל אחר כי לדעתם השיטה שבה הוא מטפל אולי תתרום לך יותר ברגע זה
לא יודעת אם זה מתבטא במפגש חד פעמי או אפילו במפגש ראשון טיפולי - אבל מטפל טוב גם יודע בדיוק מה הוא עושה, יכול להכיל את הצרכים שלך ומסייע להוביל את התהליך שלך בצורה נכונה