איך אפשר בלי מתוק?

איך אפשר בלי מתוק?

בעקבות פטריה וגינלית התחלתי דיאטת קנדידה.
משמע: בלי מתוק, בכלל. לא רק בלי שוקולדים אלא גם בלי תמרים, צימוקים, סילאן טבעי וכו'.

ואני משתגעת! אני ממש על סף להישבר (למרות שאני מאוד לא רוצה לחזור לגירוד הבלתי נסבל של הפטריה!).

אז שאלה לכל אלה שלא אוכלים מתוק בכלל: איך הצלחתם? מה אתם אוכלים? האם מתישהו החשק למתוק עובר?
הדיאטה הזו ממש מדכאת אותי...
מרוב שאני מבואסת מזה הלכתי וקניתי סוכריות ללא סוכר (עם ממתיק) למרות שאני יודעת שזה ממש לא בריא. ומבאס כי אני בהריון ונשמרת ממה שאני אוכלת - אבל לא יכולה בלי מתוק אז הייתי חייבת משהו.

ושאלה כללית:
ראיתי היום ברנפלקס ללא סוכר. בדקתי ברכיבים וחוץ מחיטה מלאה היה כתוב סובין חיטה (לא צויין איזו חיטה) האם זה אומר שזה מחיטה לא מלאה ואז אני לא יכולה לאכול את זה או שסביר שזה מחיטה מלאה?

תודה!

אחרי שבוע שבועיים הקריז מתמתן ואף עובר

אז אני ממליצה בעיקר על סבלנות.
חוץ מזה גיליתי שכשאני מרבה בשומנים (טובים בלבד כמובן! אבוקדו, גבינות צאן שמנות / חמאה, שמן זית, אגוזים, שמן קוקוס) אני לא מחפשת מתוק (או בכלל אוכל) לאורך יותר זמן.

דפנה ש ר

New member
הצעה לתנאים שמקלים

יש תנאים שאת יכולה ליצור שמקלים על החשק למתוק וכדאי להכיר . אני מציעה אותם גם מתוך נסיון אישי בהתמודדות עם תקופות המנעות מסוכרים וגם מתוך ידע מקצועי.
1) חשוב לצור תנאים שבהם רמות הסוכר יהיו מאוזנות על פני היום כך שלא יהיו "קריזות" לסוכר מתוך ירידת רמות סוכר )בעיקר שאת בהריון. מה זה אומר? חשוב שתקפידי על אכילה כל 2.5-3 שעות ושהרכב האוכל שאת אוכלת בתוך כל ארוחה יכלול איזשהי פחמימה עם אינדקס גליקמי נמוך. זה אומר שזה יכול להיות פחמימה עשירה בסיבים ורצוי שבנוסף יהיו ירקות או שומן (אגוזים ושקדים ...) או חלבון. לדוגמא - ארוחת ביניים , אם את אוכלת קרקר עתיר סיבים (אם את מוגבלת בתקציב, את יכולה לנסות את החדשים של עבאדי בסופר) שיהיה עם ממרח- פסטו/שקדייה/אגוזים וכדומה. או ירקות עם פחמימה וחלבון. האם את אוכלת פירות בדיאטה הזו ואם כן כמה?
לי היה קשה להסתדר בלי פירות ולכן השארתי לי 2-3 פרות לא חמוצים ביום. ואז חשוב ללות אותם באגוזים ושקדים או אבוקדו.
אם תקפידי על שעות הארוחה וההרכב - תראי שזה מקטין חשקים למתוק.
2) חשקים למתוק יכולים לנבוע מאינספור סיבות. האם את יודעת מה המקור לחשקים למתוק אצלך? (יכולים להיות כמה)
למשל חשק למתוק יכול לנבוע מהרגל לקינוחים ואז זה באמת עניין של זמן ומתרגלים אחרת. זה אומר רק לעבור את התקופה של ההתרגלות.
חשק למתוק יכול גם לנבוע מהפטרת עצמה ואז גם צריך להחזיק מעמד מול המתוק וזה ישתפר תוך זמן קצר.
חשק למתוק יכול להיות בגלל צורך רגשי ואז חשוב לזהות את הצורך הזה ולספק אותו (כן, אני יודעת שזו יכולה להיות עבודת חיים.. אבל לפחות שיהיה כיוון )
חשק למתוק יכול לבוא בשעות של עייפות
קודם את צריכה לודא שהחשק לא בא מרמות סוכר נמוכות (כי מול זה - מאד קשה לעמוד) ואחר כך חשוב שתזהי את מקור החשק - זה עוזר להתמיד בהורדת הסוכרים לאורך זמן.
שיעבור בקלות! ולעידוד - בטוחה שאת תרגישי את הרווחים שבצד הורדת הסוכר

נינושה2

New member
איך אפשר?

איך אפשר באמת? אני קלולס בעניין הזה, מה רע בקצת סוכר מדי פעם? כוס תה עם סוכר חום בבוקר, והחטא היחיד שלי - כמה קוביות וופלים ביום, מדי פעם טיפה שוקולד? וחוץ מזה תמרים, שקדים, צימוקים וכו'.
למה, למה, למה לא???? אשמח להסבר לסיבות שמישהו מחליט להוריד סוכר לגמרי ואם זה בכלל אפשרי. כמובן לא מדברת על סיבות רפואיות ספציפיות כמו ירושלמרית.

עדכון לגבי הפטריה: תוצאות המשטח

משהו מוזר. קיבלתי את תוצאות המשטח (שעשיתי אותו כשממש סבלתי מגירודים, לפני שהפרוביוטיקה שיפרה את המצב) ולא ראו שם חיידק כלשהו. ראו משהו קטן ולא משמעותי.
זה לא מוזר? זה יכול להסביר את זה שהתכשירים הרפואיים לא עזרו, אבל מה זה יכול להיות? זה לא היה גירוד קטן אלא ממש כואב ובלתי נסבל.

נתקלתן בדבר כזה?

כי פטרייה היא לא חיידק

ויכולה לספר מנסיוני האישי שבהריון האחרון סבלתי קשות מגירודים נוראיים ומלאי סבל ולהפתעתי זה לא היה חיידק , וירוס או פטרייה אלא אלרגיה.

אלרגיה למה?

האמת היא שיש לי נפיחות באזור כבר מלא זמן, אבל הרופאים לא חשבו שזה קשור אחד לשני.

אם הפרוביוטיקה עוזרת כל כך אני משערת שזו לא אלגיה אצלי.

ממליצה להפסיק להתשמש בתחתוניות חד"פ

אם את משתמשת.

לי הן גרמו גירודים נוראיים, עד שעברתי לרב פעמי ומאז לא חזרו.

לא בטוחה שקשור

סתם בקטע של דיון תיאורטי - פרוביוטיקה זה בעצם בוסט של חיידקים טובים למערכת העיכול. אלרגיה זה מנגנון אחר לגמרי ובכלל לא בטוחה שפרוביוטיקה תעזור ישירות למקרה אלרגיה , אולי בדרך עקיפה כלשהי.

בכל אופן , עברתי המון רופאים , אף אחד לא עזר לי למעט אחת מעולה - ד"ר אחינועם לב שגיא.
לא יודע מה היה האלרגן אבל טיפול שעשיתי עזר.
המצב שלך יכול להיווצר ממלא דברים ואולי בכלל בשל ההריון (זרימה של דם אחרת וכו').
מה שלי בסוף הכי עזר זה אייפק וסבלתי המון עד שהגעתי לשם.

שושונלה

New member
אני לא אוכלת פחמימות כלומר

לא אוכלת מהמתוקים שציינת. אני כן ממתיקה עם סטיביה. תבדקי, אולי זה מתאים לקנדידה.אני חושבת שכן. צריך להתרגל לטעם. אני אוהבת למשל יוגורט עם קינמון וסטיביה.

ורד

למעלה