איך אני מכינה

איך אני מכינה

את החדר שלי לחמוס? אני נוסעת ביום שישי לקחת חמוסה.. אני רוצה לדעת כבר איך להכין את החדר מעכשיו.. אני קונה את הכלוב מחר.. ואת כל מה שהיא צריכה.. איך אני צריכה לסדר את החדר שיהיה ידודיתו לה?

Sweet Fantasy

New member
בעיקרון

פשוט מאוד, למגן את החדר בצורה כזאת שחורים (כניסה מתחת לארון, מעבר צר מתחת למיטה וכו') לא יהיו נגישים כמו כן, גם דברים שבירים, חדים לבדוק את החדר מבחינת טיפוס.. אם היא תוכל לטפס על פריט א' ומשם על פריט ב' וזה יגרום בסופו של דבר להגעתה לחלון למשל צריך להזיז דברים.. הרעיון הוא להיות חכמה מאוד ולהכנס לראש של החמוסה.. הדבר הכי טוב לעשות הוא לעשות מיגון ראשוני של החדר ואז פשוט לשחרר אותה ולראות לאן היא מטפסת ולאן היא מנסה להגיע ומה היא מנסה להרוס וכך תדעי מה להזיז להרחיק להוציא ולשנות.. תתחדשי
ובהצלחה

mikonww

New member
זה דיי פשוט

תחשבי על כל מה שהיית עושה עם היית צריכה לגדל שם תינוק סקרן ופעלולן. כול מה שיכול לבלוע או לכרסם ביחוד גומי ודומה, יש לסלק מייד. סדקים או פתחים צרים יש לסגור, יכול לשמש מלקודת מוות לחמוסים בטירוף ! כנל ארונות שידת טלביזיה או בסיס של מיתה, בקיצור כל מקום שבו החמסמוס יכול להכנס ואת לא !!!! מה עוד, אמממ חותי חשמל ובכלל חוטים כי הם גם כן מגומי או פלסטיק להרים מהריצפה. שער בגובה של חצי מטר לדעתי במקום הדלת מומלץ אבל לא מחייב, פשוט יותר כל לצאת מהחדר שזה שער ולא דלת כי הם דיי זרירים ואפשר בטעות לסגור עלהם את הדלת וסתם שער גבוה את יכול לעלות מעלב. תקני מזון כלי שתייה, ותלוי בגודל החדר מספר ארגזי חול. ומעבר לזה הכי חשוב כרית לטוסיק שלך שיהיה לך נעיים לשבת לשחק איתם והרבה, אה אה מצלמה !!!!!

אוקי תודע לשתיכן

יהיה קצת קשה להכין את החדר מבחינה של חוטי חשמל אבל אנ יאנסה להסתדר.. ויש קצת בעיה ע םהחלון כי השולחן שלי נמצא בדיוק ליד החולן אפילו הכלב שלי מטפס עליו לפעמים בישביל להסתכל מהחלון.. עכשיו כשאני מסתכלת על זה החדר שלי היא מלקודת מוות לחמוס.. אנ יאתחיל להכי ןםהכל ממחר.. תודה ..

Sweet Fantasy

New member
שתיכם* (מיקי זכר) ../images/Emo6.gif

ובקשר לחלון, זה הכי חשוב חוטי חשמל זה גם אבל לא כל החמוסים מתעניינים בהם.. החמוס שלי שהיה בחדר שלי בהתחלה לא התעניין בחוטי חשמל בכלל.. לעומת זאת למשל נאפו הכלב שלי נהג ללעוס אותם, עד שחטף זרם
והבין בצורה כואבת אני מניחה למה לא להמשיך. כמובן שהסיכון לא שווה.. את יכולה פשוט להיות שם כל הזמן להשגיח כשהיא משוחררת וכשלא, לסגור בכלוב כמו שרבים אחרים עושים.. אה ועוד משהו בקשר לחלון ולכלב, אל תשכחי שכלב יותר גדול ויכול לקפוץ.. חמוסים לא קופצים לגובה הדבר שהם מצטיינים בו זה טיפוס, אם אין דרך לטפס לשולחן החמוסה לא תגיע לשם.

אמממם

החמוסה שלי נכנסת מתחת למיטה,ואני לא , היא נכנסת מתחת לשולחן ואני לא.. אני לא אתחיל לחסום את הפתחים האלה.. היא אוהבת להיות שם. גם מאחורי השידה היא לפעמים אוהבת לישון כי יש שם חושך וכאלה.. ולא בדיוק צריך לחשוב בקטע של תינוק , כי יש חורים שהחמוסה כן נכנסת בהם והתינוק לא
אבל תכלס הכל נכון
וד"א לקח זמן עד שהחמוסה שלי גילתה שאפשר לעלות על הכיסא וממנו לטפס לשולחן ושם כבר לעשות תוהו ובוהו.. לוקח להם זמן לגלות דברים , ופתחים, ומקומות לעלות עליהם, אי אפשר לגלות הכל בימים הראשונים. ככה שתצפי לכמה פאשלות
חחח בוא נגיד שאני הקרבתי הרבה דברים בחדר שלי..:&#39
בגלל הפונץ' השובבה הזאתי חח.. אבל שיהיה לך בהצלחה!!!
ותדחדשי.. ותהני ממנו כמה שיותר

Sweet Fantasy

New member
צודקת בערך

זה תלוי במיטה ובחורים :) למשל אצלי בחדר הישן המתחת למיטה לא היה כזה צר וזה היה אחלה מסתור לגיזמו.. לא הפריע לי שהוא שם והצעצועים שלו זכו למסתור מעולה.. כל עוד הפתח מספיק גדול להכיל בתוכו חמוס
אין בעיה.. אבל יש מיטות יותר נמוכות ועדיין עם פתח שהחמוס עלול לנסות להכנס ויכול להתקע, וזה מסוכן.. חשוב לשים לב + אל תשכחו שהחמוס נורא גמיש והם מצליחים להדחס למקומות צרים

אוקי קראתי והפנמתי

והתכוונתי שתיכם פשוט הן והם קרובות ולא שמתי לב..אבל גם ככה הייתי טועה..חחח המיטה שלי די גבוה ז נרא לי החמוס הולך לאהוב את זה..אפילו הכלב שלי אב להידחס מתחתיה בקיץ כשהיה קר וכשהוא היה קטן.. ואני מקווה שהחמוס לא יגלה שאפשר לעלות על השולחן דרך הכיסא..=\ כי ככה יהיה לו קל יותר להגיע לחלון..

skarlet ohara

New member
אם כך אני ממליצה לך בחום לסגור את

החלון, עם הזכוכית. כשאני גיליתי שהחמוס שלי יכול לעלות מהכלוב- למיטה- לשולחן- לאדן החלון (השם ישמור), הייתי מחוץ לחדר ואז נכנסתי וראיתי אותו. לשמחתי (תודה לאל!!!) יש לנו על החלון רשת, והיא בהחלט מגינה. ככה שאני אישית כן יכולה להיות רגועה (אל תדאגי מיכל, הרשת חזקה מאד, בדקתי). אבל עם זאת אני לא מרשה לחמוס שלי להיות על המיטה או, כמובן, על הכוננית ואני מיד מורידה אותו משם כשזה קורה. חמוס ער+ כלוב פתוח= חלון ודלת סגורים. חמוס ישן+ כלוב סוגר= חלון ודלת פתוחים. או שתתמודדי ותמצאי פטנט לחלון. ואגב, אם הנעילה של הכלוב היא לא חזקה מטבעה והחמוס יכול בערמומיותו לפתוח את הדלת, עלייך לנעול אותה בעוד משהו, כמו חוט ברזל לדוגמא. ובהצלחה.

Sweet Fantasy

New member
אם זה אומר משהו

גם בחדא של החמוסים יש רשת שהם מצאו דרך לקרוע אותה ונפלו דרכה פעם ג'וזי ופעמיים פאדג'.. גם אני חשבתי שהרשת חזקה, אבל זה חמוס השיניים שלו+הצפירונים + השכל יכולים להערים על זה

skarlet ohara

New member
לקחתי לתשומת לבי

למרות שאני לא נעדרת מהחדר לזמן ממושך כשמוסי משוחרר, שתי דקות בערך, ככה שהוא לא יספיק לחבל ברשת בלי שאני אתפוס אותו. ואני כן אבדוק מדי פעם אם הרשת עדיין מחוזקת. תודה על האזהרה, מחבלים החמוסים האלה... פפפ

אז כנרא אני הולכת לאמץ את

חמוס ער+ כלוב פתוח= חלון ודלת סגורים. חמוס ישן+ כלוב סוגר= חלון ודלת פתוחים.

למעלה