איך אני יודע

אני די חדש בעניין האופנועים

אתה יכול בבקשה יותר לפרט ולהגיד למה אתה מתכוון??? תודה ליאור.

FireBird

New member
פירוט:

שנה את המילה "לפי" למילה אם ותקבל: "אם יש מספר מאחור"
(לאופנועי מוטוקרוס נדיר שיש מספרים, חוקיים בכל אופן)

לא,, לא זה הכוונה...

אני יודע שקיים אופנוע שטח ואופנוע דו"ש... איך אני יודע להחליט למשל שדי טי הוא אופנוע שטח ולא דו"ש?? תודה ליאור.

Miss Mor

New member
אז ככה

ופה בטח כל המומחים בעניין עוד יתקנו גם אותי ויוסיפו דו"ש פירושו דו שימושי, כלומר גם אופנוע שטח וגם אופנוע כביש כלומר ניתן להשתמש בו לשני התחומים. אופנוע שטח פירושו אופנוע שטח בלבד אופנועי השטח לא נוסעים בכביש וכמו שציינו פה אין להם מספר אין להם אפילו כיסא ישיבה הצמיגים שלהם שונים ולא מיועדים לנסיעה בכביש כלומר כל כולו מתוכנן אך ורק לנסיעה בשטח מקווה שעזרתי

אז מה שאת אומרת זה

שאופנועי השטח דיטי RMX וסנדה R הם אופנועי דו"ש ולא שטח? ליאור.

Miss Mor

New member
אז ככה

יש אופנועים שהם רק שטח ויש רק כביש ויש שילוב של שנייהם תלוי בכמה אחוזים הם כביש וכמה הם שטח אופנוע שטח טהור הוא 100% שטח, כלומר לא מיועד לנסיעה בכביש כמו שאופנועי כביש לא מיועדים לנסיעה בשטח ויש אופנועים שהם 70% שטח ו 30% כביש ויש ויש... אני לא יודעת בדיוק לגבי האופנועים הנ"ל

Easy_Rider

New member
לא מדוייק, אבל די נכון.

עולם האופנועים מחולק לכמה וכמה סוגים. אופנועי הכביש נחלקים למספר קטגוריות, החל מאופנועי כביש בסיסיים (basic street bike) ועד פאופנועי היפר ספורט בקטגוריה העליונה (R1, GSXR1000 - לדוגמא). קיימות עוד קטגוריות כביש רבות. תחום הבייניים שבין הכביש לשטח הינו אופנועי הדו"ש - dualpurpose - אופנועים אלו מיועדים לנסיעה גם בכביש וגם בשטח. כמובן שגם הדו"שים מסווגים למספר קבוצות, החל מהצנומים והקטנים, 2 פעימות בנפח 50 סמ"ק, ועד לקטרי המדבריות בנפחים של 750, 800 סמ"ק ואף יותר. הדו"ש (?) הגדול ביותר הוא ה- R1150GS מתוצרת BMW * . אופנועי השטח האמיתיים מיועדים לנסיעה בשטח בלבד. קיימות מספר קטגוריות - מוטוקרוס, אנדורו, טריאל ועוד. אופנועים אלו מאופיינים בראש ובראשונה במשקל עצמי נמוך מאד (כ- 100 ק"ג), שלדה חזקה ומנוע חזק מאד. אופנועי המוטוקרוס מיועדים לנסיעה במסלול מוטוקרוס, בארץ יבוא אופנועים אלו אינו חוקי, בדיוק כמו שכל ספורט מוטורי מהל סוג שהוא אינו חוקי. ניתן לזהות את האופנוע ע"פ חוסר במספר רישוי (לא חוקי , כבר אמרנו), אין פנס (רכיבה במסלול המוטוקרוס ולא בשטח), גוף דקיק ביותר. דוגמא לאופנועי אנדורו לדוגמא - KTM סדרת ה- EXC.

Easy_Rider

New member
הנה קישור שיעשה לך סדר

תמונות ודוגמאות לכל מה שזז בשטח. (אל תשים לב לצד ימין למטה - זה סופרמוטרד, לא ממש מייצג אופנועי כביש...)

למעלה