איך אני אצא מזה?!?

איך אני אצא מזה?!?

חזרתי בתשובה לפני שנתיים וחצי... כלומר תמיד הייתי דתיה אבל נכנסתי למגזר היותר מחמיר... לא חרדיה עדין אבל בכיוון. בכל אופן, יצאתי לשני שידוכים- שניהם על הפנים. אני לא חיה בסביבה חרדית ואין לי איך להכיר אנשים ולצאת לשידוכים... יש לי רק דודה אחת חרדיה שהשידוך שיצאתי אליו דרכה היה כל כך לא מתאים. והשידוך השני שיצאתי- שידכו לי בחור חולה נפש (לא כעקיצה אלא ברצינות) הוא חי על כדורים פסיכיאטריים... מיותר לציין שהייתי בהלם. אני בחורה מאד איכותית (וענווה חח סורי...)... נראית טוב, אכפתית, משכילה, חברותית, באמת שאני לא חושבת שאני לא ראויה לבחור נורמלי... איך אני יוצאת מזה?!?! כל הסובבים אותי מזלזלים בי ולא מאמינים שאני דתיה באמת אז הם לא מעוניינים להכיר לי בחורים איכותיים... לא נשאר לי מוצא אחר... איך אמצא לי בעל?!?!? :/

להבה 24

New member
חמודה, כשמגיע הזמן שבו נקבע לבעל

לבא אז הוא בא. תסמכי על ה` שימצא איזו שהיא דרך. ותדעי שיש בחורות איכותיות, נאות, מוכשרות וכו` שמאד מוכרות וידועות וגם הן לא מצאו עדיין את זיווגם. אז... המון תפילות וסבלנות, בסוף זה יגיע!

היי, הכי חשוב לא להתייאש!

יש שדכניות שמתעסקות במיוחד עם סיגנון כמו שלך. תמצאי אותם במידרשות לבעלות תשובה. תסבירי למציעים בדיוק מה את מחפשת. תצדיקי את הדרישות ככה הם יאמינו בך... שמרי על אופטימיות! לא חסרים בחורים ובסך הכל את צריכה רק אחד.... בהצלחה!

דרך איזה מדרשה חזרת בתשובה ?

לכל מדרשה יש שדכנית וכן לכל ישיבה של ח'ב יש רב שמטפל בשידוכים את צריכה פשוט לדבר איתם להציג את עצמך ולספר קצת עליך כיום ועל הרקע שלך והם יציעו לך דברים שמתאימים !! לך !! ולרמתך !! חבל שתסבלי סתם עוגמת נפש...

אז זהו... שזה קצת מורכב...

לא נכנסתי באופן מסודר למדרשה אלא הלכתי למדרשיה כזו של שיעור פעם בשבוע לאורך 4 שעות... מנה שבועית כל כך עמוקה ומחזקת! באמת! רק שזה באמת על תקן שיעור ויש שם איזה מאה בנות והרבנית לא מכירה אותי באופן אישי, בין הייתר כיוון שתמיד התביישתי לפנות אליה כי היא באמת צדיקה ברמה מיוחדת, שה' ישמור אותה! בכל אופן, דרך המדרשיה אין לי אפשרות...

אז תתקשרי לישיבות של ח'ב ותבקשי

לדבר עם הרב שאחראי על השידוכים. אני מכירה הרבה בחורות שעשו את זה. וכך גם את מסננת את הסיגנון באופן כללי... כי את בוחרת לאילו ישיבות להתקשר. ובלי קשר לשידוכים (בעצם יש לזה קצת קשר) המלצה שלי : לכי ללמוד במדרשה באופן מסודר. זה יתן לך כלים לחיי משפחה זוגיות וחינוך ויעשה לך סדר בהתחזקות שלך ובעתיד שאת רוצה מעצמך. זה מאוד מסוכן להתחתן כך ונוצר מזה הרבה הרבה בעיות בחינוך ובזוגיות (לרוב )

האמת היא...

שאין מצב שבגיל 22 אני אלך למדרשה... מה גם שאני לא זקוקה לזה כי המדרשיה שהייתי בה נתנה כלים אדירים (עם כמה שפעם בשבוע נשמע כמו בדיחה לעומת שבוע מלא...) ובנסוף אני הולכת לשיעורים קבועים וקוראת בלי סוף... אני יודעת שזה נשמע מתיימר אבל אין לי צורך כרגע במדרשיה... אולי אם הייתי צעירה יותר... לגביי חינוך וכד' אני כבר סגורה על עצמי מצוין ברוך ה'.

עדין אני חושבת שבאותה מדרשיה של 100

בנות יש איזה מישהי שמתעסקת בשידוכים של הבנות חוץ מהרבנית. חלק ממסגרת עבודתי זה במדרשה לבנות חוזרות בתשובה/ מתחזקות ויש שדכניות משתעסקות בסיגנון כזה. ויש מבחר גדול של בחורים צריך רק למצוא את המתאים. אז שווה לך לדחוף את עצמך באותה מדרשיה ששם מרגישים כלפייך מחויבות כי למדת אצלם. בכל אופן, אם תרצי אני אתן לך במסרים איזה שתי מספרים של שדכניות שמתרכזות על הצעות בסיגנון שלך. בהצלחה! אגב, מצאת לחברה שלך מישהו בפורום היכרויות...?

לוני43

New member
לידע כללי

לא כל מי שנוטל כדורים פסייכאטרים חולה נפש יש מגוון בעיות וחולשות נפשיותוהנושא מגוון מי חולשה חרדה קלה ועד אישפוז.ולא שאני אומר שאת צריכה לקחת אחד כזה

תשמע....

ראשית, לא סיפרו לי שיש לו בעיות נפשיות, שנית, זה מה שהוא העיד על עצמו, אני לא מחלקת שמות סתם... הוא היה מאושפז במוסד פסיכיאטרי ומאז החיים שלו תלויים בכדורים על כל המשתמע מכך... אני לא חושבת שבחורה בריאה בנפשה ובראשה תלך מתוך בחירה עם בחור שמודה בפירוש שיש סכנה כשהוא שוכח לקחת כדור... ושהוא אדם לא יציב... מה גם שהיו בו הרבה דברים שהפריעו לי עוד לפני שעלה נושא הפסיכיאטריה...

אלישיר

New member
שלום עלייך מירב.

בעזהי"ת קצת התקשתי להבין מדברייך, בדיוק את הנקודה שאת אוחזת. מחילה מראש. א. אם בעבר היית דתיה, וכיום פנייך מועדות לכיוון החרדי, האם חרד"ל גם בא בחשבון? החברה החרדית מאוד נוטה לשטאנציות, משהו כאותה אימרה יפנית "מסמר בולט, דופקים עליו", וכדי לבא בדלתותיה הרבה פעמים צריך לאמץ ארון שלם של מנהגים והנהגות שלא ממש דרושות מצד האמת, אלא רק מתוך הצורך להצמד לשאטנץ המקודש. אני מתאר לעצמי שבתווך, אולי לאו דווקא חרד"ל אלא חבקו"ק באשר הם, תמצאי יכולת יותר גדולה לשמור על הגוונים האישיים שלך, כיהודיה אמיתית ונאמנה, דבר שיקל עלייך למצוא את המקום שלך ואת האיש שלך. ב. אני מאוד מבין את הרתיעה מחיי מדרשה. בשביל טיפוסים עצמאיים, ללכת ולהכנס למסגרת פנימייתית, באמצע שנות העשרים וצפונה, זהו מהלך כמעט בלתי אפשרי (למרות זאת, יש כאלה שעושים זאת. כותב שורות אלה, עזב בית ערבי יפהפה בשכונת בקעה בירושלים, לטובת פנימיה אפלולית ומוזנחת במאה שערים. ברוך ה', ברוך ה'. יש לי חבר קיבוצניק שהגדיל עשות הרבה יותר. הוא עזב שותפות בכמה מסעדות במקסיקו, נסע לאומן, ומשם המשיך לאותה פנימיה אפלולית ומוזנחת ממש, חזר בתשובה. "ויאמר לי, עבדי אתה ישראל, אשר בך אתפאר"). האמנם את צריכה עד כדי כך? בדיוק לא מזמן, ביררתי אודות מדרשה כלשהי, כחלק מהעסק שלי בפורום חוזרים בתשובה הסמוך. לא רק שהמדרשה מנהלת סדר יום פתוח וגמיש, שעיקרו דווקא עבודה במשרה חלקית (שיעורי היהדות הם במסגרת ערב בלבד), אלא שנותנת אפשרות ואף עוזרת לבנות שמעוניינות -לשכור דירות בכוחות עצמן, ולנהל לעצמן ת'חיים. לעניות דעתי, יש מקום לחשוב על אפשרות מעין זו. אולי לאו דווקא להצטרף למדרשה באופן מלא, אבל אחת הדרכים הטובות להצטרף למעגל השידוכים, היא דרך הקהילה המורחבת שקיימת סביב כל מדרשה. ג.
יהא ה' יתברך בעזרך.

לפני הכל -

תודה רבה! רואים שהשקעת מחשבה בדברים שלך! =] אני אגיד לך את האמת, האפשרות של לעזוב את הבית שלא לצורך נישואין לא קיימת מבחינתי. אני בשלב שאני זקוקה לבית והבית זקוק לי... כך שמדרשה באמת כבר לא באה בחשבון לצערי. מעבר לכך, אני לא מחפשת להכניס ראש בריא למיטה חולה =] לכן, אני לא שואפת למצוא לי שידוך במגזר החרדי, אלא במגזר הזהה לשלי, של בעלי תשובה שפנו לזרם הזה. או חרדלניקי"ם כפי שהיטבת להגדיר =] אם כך, נותר לי רק לשאול- הצעה לדרך אחרת ושונה ממדרשה יש לך בשבילי? =)

אלישיר

New member
../images/Emo13.gif תגובה.

בעזהי"ת הרעיון הוא, שיותר קל למצוא שידוך בסביבת הקהילה שנוצרת בכל מסגרת חברתית, ובמיוחד כזו של מדרשיות לחוזרות בתשובה. זוהי בדיוק מטרת התרבות החברתית. לכן, גם אם אין ברצונך להצטרף ממש לחיי מדרשה מאל"ף ועד תי"ו, עדיין אם תגיעי למספר שיעורים בשבוע (לא צריך כל פעם, ערב שלם ומרוכז. מספיק שיעור של שעה או שעתיים מידי פעם), אל מדרשיה כזו, תוכלי להעזר בקהילה החברתית מסביב. בכרטיס האישי שלך לא מופיע, מקום המגורים שלך, אז נבצר ממני לנסות להציע משהו. מקווה שאין משמעות הדבר שאת גרה באיזה 'טיז-אנ-נאבי', ללא שום אפשרות קרובה של מדרשה כזו, כי אם כן באמת אין פתרון בכך, ויש צורך לחשוב על משהו אחר. אבל אם את נמצאת בירושלים, או אזור תל אביב, וכמה מקומות נוספים, בהחלט יש כמה וכמה מסגרות כאלה להמליץ לך עליהן.

בחורציק, לידיעתך יש הרבה מדרשות יום

לבנות בלי שינה. שיעורים כל ערב בצורה קלילה ויחד עם זאת ומעמיקה מבחינת התוכן.

למעלה