איך,איך שעון חורף ?

איך,איך שעון חורף ?

עם השרב והחמסין שמשתולל בחוץ....? מגיע לנו שהדתיים דופקים אותנו וגם צוחקים לנו בפרצוף. אנחנו הבאנו את זה על עצמנו, ואנחנו גם אלו שמאפשרים לזה להמשיך ולהתקיים. מה כבר יכול לקרות ? נלחץ עוד לייק על איזו קבוצת תמיכה או קריאה בפייסבוק...? רוב חילוני דומם מגיע לו שיסבול, וגם את הזכות לקטר הוא כבר איבד. הכל לשם הגועליציה. זה מגעיל אותי.

Rtitan

New member
../images/Emo6.gif זה בדיוק מה ששאלתי כאן הבוקר...

מצד שני - שעון החורף/קיץ לא נקבע בשל מזל האוויר אלא בהתאמה לאורך היום/לילה שנקבע על מי האוריינטציה של כדור הארץ לשמש וזהו תהליך קבוע (יחסית - זמן המחזור הקצר ביותר הוא על פני סקלות זמן של 26,000 שנה)... עם זאת - לא מזמן התפרסם מאמר שמראה שהשפעת שעוני הקיץ/חורף על הכלכלה אפסית (למעט הסתייגות אחת) כיום ועל בני האדם אינה תפקודית יותר אלא נותרה רק בהשפעה פסיכולוגית מאחר ואורח החיים המודרני עיוות לחלוטין את תלות השעות הביולוגי שלנו בתנועת השמש על פני הרקיע בסקלת הזמן האופיינית לשעון קיץ/חורף (שעה אחת עד שעתיים). אנחנו נמצאים משני צידי המתרס: החרדים רוצים לקום לשחרית כשכבר יש אור בחוץ כי הלכתית אסור להניח תפילין לפני שיש מידת אור מספקת... וכי פסיכולוגית זה יותר נעים (וזה מאד משפיע - מניסיון אישי מהתקופה כשהייתי מתפלל בכל בוקר) ללכת לבית הכנסת באור, או אפילו כשרק מתחיל לזרוח. לחילוניים זה יותר נעים שיש אור עד שעה מאוחרת - פסיכולוגית "עוד לא הסתיים היום" ודרך אגב - אם יש השפעה כלכלית חיובית של שעון הקיץ - היא על הנכונות של צרכנים להוציא כסף עד שעות מאוחרות יותר כשיש עוד אור יום בחוץ. מי יצליח להביא את השעון לצרכיו? כרגיל - מי שיודע להתאחד... וזה לא החילוניים
.

זה מה שמקומם אותך?

כי לי מפריע הרבה יותר שאחוז ענק של מעמד הביניים, משלם סכומי עתק ממשכורתו על מנת לממן את המשפחות ברוכות הילדים שלהם, בזמן שהם בוחרים שלא לעבוד.

יערית

New member
לא ממש משנה לי

רואה את השקיעות מוקדם מהרגיל, נהנת מהלילה הארוך יותר, ואנוכי אישה של לילה, יותר שעות לילה יותר אנרגייה :)

למעלה