איך אומרים

יען כי

New member
איך אומרים

איפה יש דגש במלה "ובבית", למשל במשפט "בבית החולים יש מיטות ובבית הקברות יש מיתות". ? ו בשורוק? ואם ה-ב' הראשונה דגושה, אז עפ"י איזה אישור? ואיך תיהגה המילה "ובבית" כאשר היא באה ביידוע ובפתח\קמץ? לדוגמא: בחוץ-קר ובבית- חם. תודה לעונים, ובמיוחד למרחיבים ולמנמקים.

גנגי

New member
מה מטרידים אותי על הבוקר...

(סתאאאאאם... אני אוהבת הטרדות כאלה, לא לקחת אותי ברצינות) 1. וּבְבֵית הקברות (ללא דגשים, שורוק ב-ו') 2. בחוץ חם וּבַבַּיִת קר הסבר קצר: אחרי תנועה גדולה (למשל שורוק) לא יבוא דגש כבד, וכמו כן אחרי שווא נע (ובְבית הקברות). לעומת זאת אחרי ה' היידוע (או אות בכ"ל כלשהי שנכללת בה ה' היידוע, כמו "בַּבית") יוכפל העיצור (אלא אם כן הוא עיצור גרוני), כך שאחרי יידוע נמצא דגש כבד (בַּבַּית). עם זאת עליי לסייג ולומר שרק אבשלום קור וחבריו הטובים ביותר אומרים "וּבְבֵית הקברות", בעוד אחרים מתחמקים באלגנטיות ואומרים "וְבַּבֵּית-קברות".... יום טוב לכולכם. (מה לעשות, כאן בוקר.)

גנגי

New member
יש לך אש?

מה אתה מנסה להתחיל איתי! עם "סליחה, מה השעה" כבר לא יעבדו עליי! מה אתה חושב, שאומר לך את השעה???! פחחח... הצחקת אותי, לא תפיל אותי בפח הזה! אישה מנוסה, אלא מה... ומה שלומך, מכסי? ולא סיפרת לי עדיין איך היה בחגיגה ההיא שהיתה בדיוק לפני שעזבתי (זאת עם הטוּק-טוּק-טוּק, זוכר?) - מקווה שהיה כיף בסוף.

Idan91

New member
ועוד הטרדה-

אז למה, בעצם, אומרים "התרוקן"? (ולא משהו כמו "התרקן"?)

אוֹחַ

New member
דווקא כן אומרים "התרקן"...

כשהתפַצַץ הכור, איפה אני באת שמה, כל האיזור התרַקַן לחלוטין.

משהו עוד יותר גרוע מ'מה השעה?'

נודניקיות צרופה, נקרנות ונוקדנות על גבול הקבסתנות: האם השוא שב-ב' איננו שווא מרחף - או שמא אני מרחף?

גנגי

New member
לא-לא, אתה אף פעם לא נוקט נוקדנות,

בניגוד לאנשים אחדים שאנחנו מכירים... עם זאת, היות שבנקדנות מדובר, בהחלט יכולהיות שטעיתי, ולהגנתי אוכל רק לומר שהשעות, והיעפת, והלחות, והגשם, וזה, וזה..... בקיצור - יש לי הרגשה שאתה צודק, כתמיד. מזלי שלא תוכלו לרטש אלא את גופתי הוירטואלית, כי זו האמיתית נמצאת אי-שם.

יען כי

New member
תודה גנגי

יש לי רק עוד שאלה קטנה: איזה מזל את? (אני מתעסק קצת באסטרולוגיה, ועפ"י האופי העולה מניסוחייך, יש לי השערה, אבל אני לא בטוח...)

למעלה