איך אומרים בעברית delay

robinso270

New member
איך אומרים בעברית delay

הכוונה לזמן שעובר מרגע הקפיצה (במקרה זה קפיצת בסיס) ועד שהמצנח נפתח. המון תודה

YoavR

New member
בתור התחלה - זה לא קפיצת בסיס !!!

BASE JUMP הכוונה היא לראשי תיבות של בניינים, אנטנות, גשרים, אדמה. עם שגיאות זה: B-buildings, A-Antena, S-Spans, E-Earth. ואם לצורך תרגום, אז DELAY יהיה אולי "זמן אויר" או בתרגום ישיר אפשר "זמן שיהוי" או "זמן השתהות". - אבל לאחרים יהיה אולי רעיון טוב יותר.

robinso270

New member
תודה ושאלה

אתה בטוח בעניין ראשי התיבות? כי אני מצאתי הסבר שזו קפיצה מבסיס נייח בניגוד לקפיצה ממסוק למעל. וקפיצת בייז נראה מוזר משהו בעברית.

robinso270

New member
אני בדיליי לעומת שאלתך...

תודה על הנכונות לעזור: המשפט הוא: A BASE jump is all about the delay between leaving the edge and opening the parachute. The longer the delay, the bigger the rush. But delay too long, and it’s all over. אני קראתי לזה השהיה, השתהות גם נשמע לי טוב.

YoavR

New member
בטוח לגבי הראשי תיבות.

"בקפיצת בייס העיקר הוא הזמן מרגע הקפיצה עד פתיחת המצנח. ככל שמחכים יותר, הריגוש מתעצם. אבל אם מחכים יותר מדי, זה הסוף." מי שיבין מה זה "קפיצת בסיס" יבין מה זה "קפיצת בייס". באחרונה ראיתי שמוסיפים במקרים שונים הרחבה בסוגריים ואז אפשר להוסיף "(קפיצה ממבנים מחוברי קרקע)" שאומנם חוטא לאמת, כי זה לא מתאים לקפיצה ממצוקים - אבל זה יעביר את הרעיון.

YoavR

New member
תיקון קטן

במקום "(קפיצה ממבנים מחוברי קרקע)" באמת עדיף "(קפיצה מבסיס נייח)" - יותר קולע + פחות מילים ...

robinso270

New member
הרבה תודה ליואב ולשאר העונים

יואב, כשרון התרגום שלך לא מבוטל. עקפת יפה את דיליי. ואם כבר אז אשאל עוד שאלה אחת: base jumper איך ייקרא הבחור הזה? צנחן, קפצן, רחפן? המון תודה

FalxOri

New member
רחפן?

נחמד, אבל נהוג להתיחס אליהם כ(סוג של) צנחנים.

oferbar

New member
base jumer

נקרא בעברית: "קפצון עם משאלת מוות"
דרך אגב, זה לתוכנית על עומר מידן בערוץ 10

Icarus Canopies

New member
BASE והתרגום

קופץ BASE לטעמי יהיה מינוח טוב יותר. על מנת לתרגם את משפטך הייטב, אני חושב שאת צריכה להגדיר אם את מעונינת בתרגום ישיר או להעביר את המסר. בתרגום ישיר לא תפיקי את "כוונת המשורר". אשמח לעזור לך יותר, UV

robinso270

New member
תודה לך על מכתבך

ורציתי לומר ששלחתי לך אימייל מפורט (you asked for it). וכמובן שהשאיפה היא להעביר את המסר ולא לתרגום מילולי. אז שוב תודה!

למעלה