איך אומרים בארגנטינאית

נפגש איפה ומתי שתרצו.

בשביעיות, כוונתך 7:1? לא הספיק לכם אתמול? אבל עזוב אותך מריבים ושטויות. העיקר - ראית איזו סמבה אירגנו שם, על המגרש, בסוף המשחק?

giba70

New member
בואו נהיה תרבותיים...

ונקרא את הכתבה הזו על תרבות הכדורגל בברזיל. באמת כאשר שתי הנבחרות האלה נפגשות יש ניצוצות מיוחדים.

מעניין מה שיש בברזיל

שמוציא מהעיתונאים פיוטים תרבותיים שכאלה. הזכרת לי בקישור שלך כתבה שנכתבה לרגל משחק הגמר במונדיאל 2002: ברזיל מול אנגליה. שגיא כהן הפרשן תיאר את שתי תרבויות הכדורגל האלה, והגדיר אותן כשתי הנבחרות היחידות בעולם שיודעות להפסיד. ואני מצטטת: "המשחק הנפלא מוטבע בהן מספיק עמוק כדי שיתפסו את ההפסד כחלק טבעי מעושר המשמעויות שלו...". והוא המשיך: "רק מי שההפסד לא מפחיד אותו יכול גם לנצח... רק מי שלא מפחד מההפסד יכול להעיף מבט אל התהום המבעבעת הזו, ולחייך בשלווה". מילים כדורבנות. מילים כדורבנים. מילים על כדור.

בברזיל יודעים להפסיד?

חבר ברזילאי (כן,יש לי דברים כאלה) אמר לי פעם שבשעת סיום המשחק אסור לעבור ברחוב כי אם הם מפסידים אתה עלול לחטוף טלויזיה בראש מקומה רביעית. אחד אחר פעם הסביר לי שהכלכלה באמריקה הלטינית צולעת (כולל, כולל) בגלל ששבוע העבודה שלהם קצר ביום אחד משאר העולם, ביום שי לא הולכים לעבוד: אם ניצחו משתכרים עד אובדן צלם אנוש, אם מפסידים נכנסים לדיכאון ולא יוצאים מהבית, ואם יש תיקו אז צריך זמן להחליט איך להתייחס לזה.

נבחרת החלומות של שנות ה-70 (78?)

בראשות פלה (
) כבשה את העולם (תרתי משמע
) תחת איומים קשים ואכזרים מצד הממשל הצבאי של אותה תקופה, שהבין שהדרך היחידה להרגיע את הרוחות בברזיל שסערו בעקבות המצב הכלכלי והחברתי הקשה היא להביא לפמפם להם גאווה לאומית שתשכיח מהם את הצרות בבית. פלה היה נתון ללחצים קשים ונאלץ לחזור לנבחרת לאחר שהודיע על פרישתו ולהוביל אותה לאחת העונות המזהירות ביותר בתולדות ברזיל. שנים אחר כך סיפרו בראיונות שלהפסיד פשוט לא היה אופצייה, אז הם ניצחו.

מעניין מה יש בכדורגל

שמוציא מאנשים כאלה רגשות. הייתי בלונדון בעת משחק הגמר בין אנגליה לגרמניה לפני כמה שנים והרחובות היו שוממים לגמרי וכל ההומלסים היו דבוקים לרדיו.

giba70

New member
צריך להכיר, צריך להבין

צריך לראות ערוץ הספורט (בעיקר בליגת האלופות), שם יש גם פרשנים מעולים שנותנים סקירות בקונטקסט תרבותי, חברתי ופוליטי רחב. וזה לא פלא שפתאום המשחק הכל כך "מוזר" עבור הרבה נשים (מה יש ל-22 שחקנים לרוץ אחרי כדור אחד?) הולך וצובר תאוצה אצל הרבה בחורות שרוצות גם לראות וגם לשחק בעצמן.

giba70

New member
הגמר ב-2002 היה ברזיל-גרמניה

אבל רבע הגמר היה בין ברזיל לאנגליה. לאחר שער יתרון 1:0 לאנגליה באדיבות מייקל אואן (ונדיבות של ההגנה של ברזיל), באה בעיטת עונשין ממרחק לא ייאמן שרונלדיניו הכניס מעל השוער האנגלי. במחצית השנייה אותו רונלדיניו עשה סלאלום ממחצית המגרש ונתן פס מדויק לריבאלדו (ענק! וחבל שכבר לא בנבחרת) שהשחיל את הכדור במקום היחיד ובזווית היחידה שניתן היה להכנס אותו לשער בלי שהשוער יוכל להגיע אליו. המשחק הזה באמת היה משהו מהסרטים. והתמונה בסיום של המלכים רונאלדו ובקהאם אומרת הכל

למעלה