איך אוכל לדעת?!

מצב
הנושא נעול.

lital1975

New member
איך אוכל לדעת?!

איך אוכל לדעת?!
שלא מבצעים בביציות/בזרע/בעובר, מיקורמניפולציות למיניהן? אני אסביר את עצמי: אני ממש בשוק עכשיו: הסתכלתי בסיכום ההפריה שלי מהעבר, ופתאום ראיתי שמצויין שם שהעוברים הופרו בשיטת ICSI ולא ידעתי מזה דבר! בכלל רק עכשיו, שמתי לב לזה (כי לפני שהייתי שייכת לפורום לא הכרתי את המושג). אני לא יודעת מה לעשות עכשיו מהסיבה שהתחלתי כרגע טיפול ומפחיד אותי לחשוב שנעשים דברים מאחורי גבי,, מבלי ליידע אותי בדבר או בחצי דבר לגבי קיומם. אני אסביר את עצמי: החשש שלי הוא מכך שבתוכנית הטפול שלי הרופא כתב ASH, (כנראה AHA ) והמשמעות נודעה לי רק כשישבתי עם האחות ובמקרה עלה הנושא. אני בכל אופן, אמרתי לה שאני לא מעוניינת, אבל היא רק ציינה את זה בדף ומאין לי לדעת אם יקשיבו לי? מה אני יכולה לעשות? אני מרגישה חוסר אונים משווע כי אני מרגישה ששום דבר לא נתון לידי ולשיקול דעתי. מה אני עושה? איך אני מוודאה שמה שנעשה/יעשה לא יהיה בניגוד לרצוני או לפחות שאהיה מודעת למה שקורה?

צריך לשבת עם הרופא ולתכנן את הטיפול

איך אוכל לדעת?!
שלא מבצעים בביציות/בזרע/בעובר, מיקורמניפולציות למיניהן? אני אסביר את עצמי: אני ממש בשוק עכשיו: הסתכלתי בסיכום ההפריה שלי מהעבר, ופתאום ראיתי שמצויין שם שהעוברים הופרו בשיטת ICSI ולא ידעתי מזה דבר! בכלל רק עכשיו, שמתי לב לזה (כי לפני שהייתי שייכת לפורום לא הכרתי את המושג). אני לא יודעת מה לעשות עכשיו מהסיבה שהתחלתי כרגע טיפול ומפחיד אותי לחשוב שנעשים דברים מאחורי גבי,, מבלי ליידע אותי בדבר או בחצי דבר לגבי קיומם. אני אסביר את עצמי: החשש שלי הוא מכך שבתוכנית הטפול שלי הרופא כתב ASH, (כנראה AHA ) והמשמעות נודעה לי רק כשישבתי עם האחות ובמקרה עלה הנושא. אני בכל אופן, אמרתי לה שאני לא מעוניינת, אבל היא רק ציינה את זה בדף ומאין לי לדעת אם יקשיבו לי? מה אני יכולה לעשות? אני מרגישה חוסר אונים משווע כי אני מרגישה ששום דבר לא נתון לידי ולשיקול דעתי. מה אני עושה? איך אני מוודאה שמה שנעשה/יעשה לא יהיה בניגוד לרצוני או לפחות שאהיה מודעת למה שקורה?
להחליט איתו אם תבוצע מקרומניפולציה ו/או AHA ולוודא שהוא רושם את ההחלטות בתיק.

lital1975

New member
אז זהו, (ואני יודעת שכבר קיטרתי

להחליט איתו אם תבוצע מקרומניפולציה ו/או AHA ולוודא שהוא רושם את ההחלטות בתיק.
על כך בעבר), אבל, הרופא שלי, חושב שהוא כנראה, לא פחות מאלוהים, והוא החליט בעצמו, מבלי ליידע אותי, בפעם הזו (אני, במקרה, ראיתי שהוא ציין את זה ("AHA") על גבי תוכנית הטיפול), ואני בחיים לא שמעתי את המילה בהקשר האישי, ואם לא הייתי שואלת את האחות, גם מעולם לא הייתי יודעת או בכלל מודעת, וגם בעבר, כשבוצע ICSI אף אחד לא אמר לי כלום - ואני ממש רותחת ומפוחדת ביותר! בכלל, באיזה מקרים צריך לעשות ICSI? הבעיה היא אצלי, בביציות וב FSH, אז זה נראה לי קצת מוזר!

כן, אני זוכרת

על כך בעבר), אבל, הרופא שלי, חושב שהוא כנראה, לא פחות מאלוהים, והוא החליט בעצמו, מבלי ליידע אותי, בפעם הזו (אני, במקרה, ראיתי שהוא ציין את זה ("AHA") על גבי תוכנית הטיפול), ואני בחיים לא שמעתי את המילה בהקשר האישי, ואם לא הייתי שואלת את האחות, גם מעולם לא הייתי יודעת או בכלל מודעת, וגם בעבר, כשבוצע ICSI אף אחד לא אמר לי כלום - ואני ממש רותחת ומפוחדת ביותר! בכלל, באיזה מקרים צריך לעשות ICSI? הבעיה היא אצלי, בביציות וב FSH, אז זה נראה לי קצת מוזר!
כן, אני זוכרת
ועדיין אני חושבת שאת צריכה להיות יותר עקשנית ולהכריח את הרופא לתת לך את הזמן שמגיע לך ולהסביר את התכנית לטיפול. לגבי ICSI - גם אצלינו הבעיה אצלי ועושים ICSI כי הביציות של יש "ראש קשה" ואין הפריות בלי ICSI.

anguly

New member
כל כך מבינה אותך...

איך אוכל לדעת?!
כל כך מבינה אותך...
אני גיליתי שהבת שלי היא ממיקרומניפולציה רק מדיוני הפורום לפני קצת יותר מחודש - והבת שלי בת יותר מ-3!!! וזה לא בגלל שאני סתומה או לא מעורבת - להיפך אני מאד מעורבת - רק לא ידעתי שמשמעות האותיות ICSI הן מיקרו מניפולציה - ואני ממש כעסתי - איך לא שאלו אותי - או לכל הפחות, איך לא יידעו אותי. זו הרגשה איומה של היעדר שליטה! כשהטחתי את הנושא ברופא שלי - הוא ענה לי - תפסיקי לדבר שטויות את ידעת כל הזמן(היחסים ביננו די חבריים - כך שזה נאמר ברוח טובה) - אבל האמת שמה שאני זוכרת מהטיפול של הבת שלי שהיה טרם הכרותי את הפורומים ולכן עם הרבה פחות ידע, שהוא שאל אם אני רוצה שיעשו מיקורמניפולציה, השבתי שאם לא חייבים אז לא - ומאז הנושא לא עלה כלל. אין לי מושג איך מונעים את הדבר הזה בעתיד - ובהקשר זה אני אשמח אם תלמדי עוד פריט מידע (שאם אני אתקל להבא - אני אדע מה זה) - מה זה ASH או AHA?

lital1975

New member
מה נראה לך שאני צריכה

כל כך מבינה אותך...
אני גיליתי שהבת שלי היא ממיקרומניפולציה רק מדיוני הפורום לפני קצת יותר מחודש - והבת שלי בת יותר מ-3!!! וזה לא בגלל שאני סתומה או לא מעורבת - להיפך אני מאד מעורבת - רק לא ידעתי שמשמעות האותיות ICSI הן מיקרו מניפולציה - ואני ממש כעסתי - איך לא שאלו אותי - או לכל הפחות, איך לא יידעו אותי. זו הרגשה איומה של היעדר שליטה! כשהטחתי את הנושא ברופא שלי - הוא ענה לי - תפסיקי לדבר שטויות את ידעת כל הזמן(היחסים ביננו די חבריים - כך שזה נאמר ברוח טובה) - אבל האמת שמה שאני זוכרת מהטיפול של הבת שלי שהיה טרם הכרותי את הפורומים ולכן עם הרבה פחות ידע, שהוא שאל אם אני רוצה שיעשו מיקורמניפולציה, השבתי שאם לא חייבים אז לא - ומאז הנושא לא עלה כלל. אין לי מושג איך מונעים את הדבר הזה בעתיד - ובהקשר זה אני אשמח אם תלמדי עוד פריט מידע (שאם אני אתקל להבא - אני אדע מה זה) - מה זה ASH או AHA?
מה נראה לך שאני צריכה
לעשות עכשיו? התחלתי כבר להזריק מנוגון ואמנם אמרתי לאחות, והיא ציינה על הדף שאני לא מעוניינת ב AHA או ASH, כמו שהוא רשם, אבל אני כ"כ פוחדת שיהיה אחרת! ולמה בכלל? אני לא מבינה! לשאלתך, ASH, זה חלון עוברי, ולפי מה שהבנתי מהאחות, זה מן פתח שעושים במעטפת העובר, על מנת לעזור לו להשתרש ברחם. היא אמרה שזה סוג של מיקרומניפולציה, ולשאלתי, היא ענתה שבכל התערבות יש סיכון. אני לא חושבת שאחרי אי השתרשות אחת צריך כבר "לעלות כיתה", אם לא חייבים. יש לך רעיון לפתרון? כבר ממש כואבת לי הבטן!

אנג'ולי

מה נראה לך שאני צריכה
לעשות עכשיו? התחלתי כבר להזריק מנוגון ואמנם אמרתי לאחות, והיא ציינה על הדף שאני לא מעוניינת ב AHA או ASH, כמו שהוא רשם, אבל אני כ"כ פוחדת שיהיה אחרת! ולמה בכלל? אני לא מבינה! לשאלתך, ASH, זה חלון עוברי, ולפי מה שהבנתי מהאחות, זה מן פתח שעושים במעטפת העובר, על מנת לעזור לו להשתרש ברחם. היא אמרה שזה סוג של מיקרומניפולציה, ולשאלתי, היא ענתה שבכל התערבות יש סיכון. אני לא חושבת שאחרי אי השתרשות אחת צריך כבר "לעלות כיתה", אם לא חייבים. יש לך רעיון לפתרון? כבר ממש כואבת לי הבטן!
אנג'ולי
אני מתפלאת. מה אכפת לך אם הבת המקסימה שלך מאיקסי או משש- בש? יש לך אותה וזה מה שהוכיח את עצמו! גם אותי קצת מקומם שלא מיידעים נשים במה עושים בדיוק- אבל חשוב לזכור שגם הרופאים רוצים לראות הריונות, וכמה שיותר מהר.

anguly

New member
מקומם אותי שלא אומרים לי!!!

אנג'ולי
אני מתפלאת. מה אכפת לך אם הבת המקסימה שלך מאיקסי או משש- בש? יש לך אותה וזה מה שהוכיח את עצמו! גם אותי קצת מקומם שלא מיידעים נשים במה עושים בדיוק- אבל חשוב לזכור שגם הרופאים רוצים לראות הריונות, וכמה שיותר מהר.
מקומם אותי שלא אומרים לי!!!
אני רוצה לדעת - להבין אם זה באמת נחוץ (במקרה שלנו לא לגמרי בטוח שזה נחוץ - כי הרופא הגדיר את הזרע באיכות בינוני +, ולפעמים אף קרוב לנורמה), וזה מתסכל שאני לא מבינה מדוע זה נעשה, ויש בזה סיכון לעובר פגום ולכן מגדיל סיכויי הפלה. ואני בהחלט מאושרת מהבת שלי. עיקר הטענה שלי זה - אני רוצה לדעת הכל, ולא לגלות בדיעבד איזה מניפולציה עשו לי, אני מספיק אינטליגנטית כדי להתמודד עם המידע, ובהרבה מקרים ההערות שלי וההבנה שלי תורמות לטיפול, ומשנות את דעת הרופא בהקשר להמשך הדרך. בקיצור - זכות החולה לדעת הכל על מה שנעשה לגופו ולהחליט האם זה מתאים לו - הרי מחתימים אותנו על כל מיני טפסים כדי לנקות אותם מאחריות, תחת ההנחה שהכל הוסבר, אז אם זה לא הוסבר באופן מלא - זה לא בסדר!

רחל5

New member
"הרופאים רוצים לראות הריונות

אנג'ולי
"הרופאים רוצים לראות הריונות
וכמה שיותר מהר" ובדרך הם שוכחים שמההריונות המהירים שלהם יכולים להוולד תאומים בשבוע 26 או ילדים עם פגמים כרומוזומאלים (בהנחה שהמחקרים על ICSI נכונים). הרופא שלי, אחד הנערצים בפורומי פוריות השונים, שלח אותי פעמיים הביתה כשביקשתי הזרעה על מחזור טבעי. הוא רצה לתת לי הורמונים ולא התחשק לו לטפל בי אם אני מסרבת לקחת הורמונים. רק בפעם השלישית התרצה, וזה הטיפול שאני עוברת כרגע. בסופו של דבר, מי שיגדל את הילדים האלה, זו אני, לא הרופא. אם אישה מוכנה שההריון יתעכב עוד קצת, ובלבד שהסיכונים יהיו מופחתים, לא יתכן שהרופא לא יתחשב בבקשה שלה.

anguly

New member
עצה די יעילה..

מה נראה לך שאני צריכה
עצה די יעילה..
אחרי שידעתי על איזה מניפולציה אני צריכה לשאול, - זה היה יותר פשוט, ביום של הדיקור, שאלתי את הרופא האם זה הולך להיות בשיטה של ICSI, והוא אמר שהוא לא יודע עדיין ושיחליטו במעבדה בהתאם למצב - בסופו של דבר כן עשו ICSI. אני מציעה לך ביום של הדיקור - שאז פוגשים את הרופא פנים אל פנים, וגם אפשר יותר בקלות לשוחח עם המעבדה - לציין שאת לא מעוניינת בהליך המסויים הזה - ושאת מבקשת לוודא שזה לא יעשה. (זאת הסיבה ששאלתי אותך באיזה הליך מדובר, כדי שאם פעם הבאה אני אראה את האותיות אני אדע להייחס לכך, ולדבר על זה באופן ישיר עם הרופא - הכרת המושגים והיכולת לשאול גם על דברים שנכתבים אך לא נאמרים ולא מוסברים בעל פה נותנת לנו קצת יותר כלים להתמודד עם הבעיה הזו).

מצב
הנושא נעול.
למעלה