איי קלאוד

אליאור79

New member
איי קלאוד

מה מטרת האיי קלאוד? אני כמשתמש חדש מתלבט אם חפתוח איי קלאוד ורוצה להביו במה הוא מועיל לי. ..

noa_f

New member
אייקלאוד הוא שירות הענן של אפל

שמשמש לסנכרון של תכנים מסויימים בין מכשירי אפל שונים של אותו המשתמש (וגם מכשירים אחרים כמו מכשירי אנדרואיד ומחשבי פיסי).
לגיבוי של תכנים מסויימים.
להעברת תכנים אל המחשב וממנו.
בנוסף, זהו גם שירות אימייל. כמו ג׳ימייל.
ואחרון חביב: שירות Find my iphone (אבל לא רק אייפון, אלא כל מכשיר שמשוייך לאייקלאוד).

התכנים שאפשר לשמור לאייקלאוד:
אנשי קשר
יומנים
פתקים (דרך האפליקציה המובנית)
תזכורות (דרך האפליקציה המובנית)
קבצים של אפליקציות אופיס של אפל (פייג׳ס, נאמברז, קינוט)

שירות סנכרון תמונות בין מכשירים מחוברים (לא כ״כ אחסון. כי יש הגבלה על כמות ונפח).

גיבוי כללי למכשיר, של כל מה שלא מסונכרן לאייקלאוד.

לדעתי: כדאי מאוד, גם אם משתמשים בחלק מהפיצ׳רים בלבד.
ההסתייגות היחידה היא אם כבר יש לך שימוש בתכונות מקבילות אצל ספק אחר, כמו יאהו או גוגל. במקרה כזה אייקלאוד אולי מיותר לרוב הדברים (אבל לא לגיבוי הכללי).

אתה יכול לקרוא עוד על אייקלאוד פה:
http://help.apple.com/icloud/

אליאור79

New member
בהחלט שימושי

קראתי את הקישור שהבאת ואת מה שאת כתבת, ומתברר שזה יותר שימושי ממה שחשבתי חחחחח

דניאלה1311

Active member
מנהל
נצל"ש - אנשי קשר - גיבוי כללי וגיבוי לאיקלאוד אנשי הקשר שלי באייפון, איפה אני מוצאת את הגיבוי שלהם? פתחתי את האיקלאוד ושם מופיעים רק שני אנשי קשר (מתוך הקרוב ל-300). אני לא מוצאת דרך לגבות אותם לאיקלאוד למרות שהגיבוי עובד. אני גם באיטיונס לא מוצאת את הגיבוי לאיפון שלי. כלומר איפה אני מוצאת את הגיבוי ובודקת אותו (אפילו העתקתי אותו למחשב אבל מה שנפתח לא מראה שום אנשי קשר) בקיצור איך אני יודעת שהכל מגובה? איפה אני מוצאת את הגיבוי? ואיך אני מגבה את אנשי הקשר לאיקלאוד.
המון תודה.

noa_f

New member
כנראה שאנשי הקשר שלך מחולקים בין כמה חשבונות

ורק חשבון אחד מסונכרן לאייקלאוד (ויש בו רק 2 אנשי קשר...).
יש לך חשבון גוגל מסונכרן לאייפון? או יאהו? תבדקי אם יש אנשי קשר שמשוייכים אליהם.
כדי לבדוק:
את נכנסת להגדרות > דוא״ל, אנשי קשר, לוחות שנה
וברשימת החשבונות כתוב מתחת לכל חשבון מה התכנים שהוא מסנכרן.

יש כל מיני אפשרויות להמשיך במקרה שאנשי הקשר שלך מחולקים בין חשבונות, אז אם תבדקי ותכתבי כאן את הפרטים, נוכל לחשוב יחד מה הכי כדאי לעשות

דניאלה1311

Active member
מנהל
אנשי קשר, דוא"ל ולוחות שנה היי noa, אכן יש לי שלושה חשבונות (פרט לאייקלאוד) ובכולם כתוב גם הדוא"ל גם אנשי הקשר לוחות שנה ומשימות, אבל לוחות שנה מסומנים רק בשני דוא"לים
ומשימות רק באחד, בקיצור אנשי הקשר מסומנים בשלושתם, אבל אין לי מושג מי מהם משוייך לאיזה חשבון.

גם אני לא רואה באיקלאוד מה מסונכרן עם איזה חשבון ומה לא. פשוט מסומן לי שהדוא"ל, אנשי קשר ולוחות שנה פתוחים באיקלאוד.

מצד שני אם הכל אמור להיות מגובה באייטונס, לפי דבריך נראה לי שזה לא מגובה בכלל? ואיפה אני מוצאת באיטיונס מה כן מגובה ומה לא.

ודבר אחרון התזכורות באיפון לגבי לוח השנה עדיין לא מסתכרן לי עם התאריך והשעה הנכונים. רשמתי ירושלים אבל זה לא תמיד מזכיר
לי בזמן או ביום הנכון.

noa_f

New member
בואי נתחיל רגע רק מאנשי הקשר, אחרי זה נדבר על

הלוחות.
לפי מה שאת אומרת, יש לך 3 חשבונות שמסתנכרנים אליהם אנשי קשר.
כדי לראות מי משוייך למה, תכנסי לאפליקצית אנשי הקשר ותבחרי ב״קבוצות״.
את אמורה להגיע למסך הקבוצות והן מסודרות לפי החשבונות השונים.
סביר להניח שלכל חשבון תהיה לך רק קבוצה אחת (את על פיסי, נכון?).
אם תסמני רק קבוצה אחת כל פעם, תוכלי לחזור לרשימה ולראות מי נמצא בה. (הסימון הוא פילטר).

עכשיו שתי שאלות:
1. מאין מגיעים רוב אנשי הקשר שלך. האם הם מגיעים בעיקר מחשבון מסוים או שהם מחולקים ביניהם פחות או יותר שווה?
2. האם יש חשבון אחד שאת יכולה להגדיר כ״ראשי״. זה שהיית רוצה לחבר אליו את כל אנשי הקשר? (כי אין בעיה שהם ימשיכו להסתנכרן לכמה חשבונות). והאם הוא חשבון גוגל או אייקלאוד?
לפי התשובות שלך אפשר להחליט איך ממשיכים הלאה.

ובינתיים, את יכולה גם להיות רגועה, כי אם הם מסונכרנים לגוגל, אז יש גיבוי. בגוגל.

דניאלה1311

Active member
מנהל
שלב השאלות אנשי הקשר מחולקים דה שווה בין החשבונות
האיקלאוד אמור לשמור לי את כל מה שנעשה באיפון אבל כאמור לא מצאתי כלום כולל רשימת אנשי קשר. (ייבאתי עכשיו מכל החשבונות שוב קבוצות והרשימה גדלה אבל לא באיקלאוד).
אולי שווה להגדיר הכל לחשבון הג'מייל (התכוונת לג'מייל לא לגוגל או אם התכוונת לגוגל אנא הסבירי). בקיצור שום דבר כנראה לא מסונכרן לאף מקום.

noa_f

New member
לא. אייקלאוד שומר רק מה שמשויך לחשבון אייקלאו

* אייקלאוד לא שומר את כל מה שבאייפון!
* ג׳ימייל וגוגל - זה היינו הך.

אם את רוצה להעביר את כל אנשי הקשר לחשבון אחד של אייקלאוד, את תצטרכי את המחשב:
- תכנסי לכל חשבון גי׳מייל/גוגל רלוונטי ותייצאי משם קובץ של אנשי הקשר שלו. (באנשי הקשר בג׳ימייל יש אפשרות של יצוא. את מקבלת קובץ vcard - קובץ עם סיומת vcf)
- תיכנסי לאתר https://www.icloud.com/ בדפדפן, עם חשבון אייקלאוד שלך. תבחרי באפליקציית אנשי הקשר ושם למטה יש גלגל שיניים שהוא תפריט. בתפריט יש ״import vcard״. את בוחרת את הקבצים שהורדת מגוגל ומייבאת את כל אנשי הקשר לאייקלאוד.
- עכשיו חוזרים לאייפון: הגדרות > דוא״ל אנשי קשר ויומנים, נכנסים לכל חשבון ג׳ימייל/גוגל ומבטלים סנכרון של אנשי קשר (כי אחרת יהיו לך כפילויות).
- נכנסים לאנשי הקשר של האייפון ובודקים שכל אנשי הקשר מתחילים לרדת מאייקלאוד. ועכשיו הם גם יהיו מסונכרנים לאייקלאוד.

זו אופציה אחת.
האופציה השניה היא להשאר עם סנכרון אנשי קשר לגוגל/ג׳ימייל (כי הם כבר שם). ואז הם מגובים לשם. את יכולה לגשת אליהם במחשב בכניסה לג׳ימייל ובחירה ב-Contacts.
ואם את רוצה שכולם יהיו בחשבון גוגל/ג׳ימייל אחד:
- תעבירי אותם משאר החשבונות לאותו החשבון (בדיוק כמו בהסבר איך להעביר לאייקלאוד, רק היבוא הוא בג׳ימייל קונטקטס ולא באייקלאוד).
- ובאייפון:
הגדרות > דוא״ל אנשי קשר ויומנים. גוללים למטה בדף שרשומים בו כל החשבונות, עד ל-"אנשי קשר״: יש שם שורה של ״חשבון ברירת מחדל״. תבחרי את חשבון הג׳ימייל שאליו כל אנשי הקשר יסתנכרנו. זה אומר שכל איש קשר שתכניסי באייפון, יגיע מעכשיו והלאה רק לחשבון הזה.

אגב, את יכולה להשאיר את המצב כמו שהוא היום:
אנשי קשר בחשבונות נפרדים.
ובחירה של חשבון ברירת מחדל כלשהו.
זה אומר שאין לך מקום אחד-מאוחד שבו נמצאים כל אנשי הקשר, אלא הם מפוזרים בין חשבונות גוגל. אבל הם מסונכרנים ומגובים!

***אילת, יום אחד אני אשב לכתוב מדריך מסודר לכל הדברים האלה (אנשי קשר, יומנים). אגב, חבל ש-pdace לא יושב על פלטפורמה כמו וורדפרס, היה הרבה יותר קל לכתוב מדריכים...

דניאלה1311

Active member
מנהל
וואו, נועה את עשר
אני אשקול צעדי ואחליט מה מכל הפתרונות מתאים.

מה לגבי היומנים שלא מסתכרן לי התאריך באיפון?

noa_f

New member
התאריך לא מסתנכרן ביומני גוגל?

תבדקי שגם באייפון וגם בגוגל יש לך את אותן הגדרות זמן (תמיכה ב-timezone / שעון מקומי)

למעלה