איי.קיו.

basket case

New member
איי.קיו.

מה האייקיו הממוצע? מכמה זה נחשב לפיגור? כמה היה לאיינשטיין?

ממוצע הוא 100 בהגדרה

80 הוא מפגר 120 מחונן 148 גאון ההערכה היא שלאינשטין היה 160, אבל לא מדדו לו. בכלל, העניין של הIQ הוא מאד בעייתי. המדידה בודקת תחום מאוד מצומצם של יכולת פתרון בעיות. יש גם פורום IQ ומחוננים.

yaooo

New member
148 גאון??

לי יש 138 ככה... מהמבחן הזה חחחח ולא אני לא גאון...

talik

New member
דווקא לפי מה שזכור לי מתחת ל-70 הוא

מפגר, ולא 80. זה גם נראה לי מאד "קרוב" לומר ש-100 זה ממוצע ולא לתת טווח יותר רחב לאנשים להיות סביב הממוצע ולהחליט ש-80 זה כבר פיגור, לכן יותר הגיוני לדעתי ש-70... אני אבדוק את זה.

talik

New member
הנה

באתר הזה היה רשום שזו ההתפלגות: 40 - 55 מאותגרים באופן חמור (פחות מ-1%) 55 - 70 מאותגרים (2.3%) 70 - 85 מתחת לממוצע 85 - 115 ממוצעים (68%) 115 - 130 מעל הממוצע 130 - 145 מחוננים (2.3%) 145 - 160 גאונים (פחות מ-1%) 160 - 175 גאונים יוצאי דופן אני לא כל כך בטוח לגבי האפשרות להגיע ל-175... אבל אולי. גם בויקיפדיה ההתפלגות כזו, וזה גם מדגיש שמחוננים זה מ-130 ולא מ-120...

talik

New member
כמובן שה"זהים" שמודגשים אחרי

הויקיפדיה הם לא בכוונה... זה מביא לאותו אתר כמו בהתחלה...

תגידי מה מצאת

את מתבלבלת בין ממוצע לבין טווח נורמאלי. ממוצע יכול להיות ערך יחיד ולא רצף של ערכים. את יכולה לקחת סטיית תקן אחת מעל ומתחת לממוצע ולהכריז על זה כטווח נורמאלי, אבל ממוצע זה מספר בדיד.

talik

New member
קודם כל אני בן, דבר שני לא התבלבלתי

בין ממוצע לטווח. אם תשים לב כתבתי שהממוצע הוא 100, ולא נראה לי שהערך שיגדיר ציון ממוצע, שזה יכול להיות תחום כי יש שונות בין אנשים באוכלוסיה, יהיה צר יחסית. וכדאי שתסתכל על שאר התשובות שלי ולא על התשובה הזו, כי צרפתי קישור לזה.

האמת שיש כמה שיטות מדידה

עם כל מיני חישובי סטיות תקן - אבל בכל מקרה, הממוצע הוא 100.

moran f

New member
לא בדיוק

קודם כל, כשמדברים על IQ ממוצע אני לא חושבת שמתכוונים בדיוק לממוצע חשבוני. מעבר לכך - בכל מקום בעולם הממוצע קצת אחר, בטווח הנ"ל. בישראל הממוצע אינו 100 בדיוק אאל"ט.

ממש ממש לא.

בהגדרה הממצוע הוא 100. ככה בנויה השיטה. וזה בכל העולם. גברים, נשים, שחורים, צהובים, ירוקים. באוכלוסיה הממוצע הוא 100.

למעלה