איי, נפגעתי.

איי, נפגעתי. ../images/Emo7.gif

מלאתי את הכרטיס האישי שלי ובשדה "קצת על עצמי" רשמתי כמה דברים מהלב. ואז מישהי בפורום (אחר) כתבה לי שאני מטורלל. ונפגעתי, לקחתי את זה ללב. ועכשיו בא לי לבכות ממש. עברו מאז בערך שעתיים. בהתחלה חשבתי להשאיר את זה שם, כי השכל אמר לי שמה שהיא אמרה לא קשור אליי, אלא אליה. השכל שלי אמר לי שהיא מתמודדת עם עצמה, עם הבעיות שלה, דרך התגובה הזאת. אבל אחרי שעתיים הבנתי שהחזה שלי עדיין מכווץ ושבן עדיין פגוע. ושבן לא רוצה שימשיכו לפגוע בו ושזה יהיה מזוכיסטי אם אני אשאיר שם את הטקסט שכתבתי. אז מחקתי את כל מה שנכתב בשדה ואני מניח שיותר מאוחר אני אמלא את זה מחדש, לפי ראות עיני. אני מניח שמה שעברתי זה מה שכולנו עוברים, המון פעמים ובהמון צורות, במשך החיים שלנו, עד שאנחנו מרכיבים את ההגנות שלנו. נראה לי שכדאי לי לחשוב על כך (בעזרתכם האדיבה) ולפתור את זה, כי אם אפתור את הדינמיקה במקרה הפעוט הזה, אני בטח אפתור את זה במקרים נוספים בעבר שלי. וואו, ממש כואב לי בחזה. שלכם באהבה, בן

אורלי_ל

New member
בן המקסים ../images/Emo13.gif

הגעתי הנה מפורום אחר
תמיד יהיו כאלה שיקבלו אותך וכאלה שלא, וכולם עושים את זה מאותה סיבה: אתה ניצב כמו מראה ודמותם משתקפת אליהם ממך. אם משהו אצלך מפריע למישהו אחר, סימן שזה מפריע לו אצלו. גם אם היית החייזר הכי מוזר, יש לך זכות קיום בדיוק כמו שאתה! וזה בסדר גמור. שאתה תאהב את עצמך, זה מה שחשוב

תודהההההה!!!!! נשיקות!!!

הפכת לי את ה
ל
. אז המון המון המון תודה
שלך באהבה, בן

Kaya

New member
בן בן ....

עכשיו אני חייבת לדעת מה כתבת כי לא ראיתי !!!!!!!!!!!!
<<<אהבה>>> אני.

מיכל8

New member
מקווה שעזרתי

אפשר לתמצת ולומר "הפוסל במומו פוסל". אני לא שופטת אך נראה לי שחבל שמחקת- אי אפשר ואין צורך לרצות את כולם כל הזמן. הכי חשוב שתהיה נאמן לעצמך. בהצלחה

גיל.

New member
כולם כל כך צודקים,

שלי לו נותר עוד מה להוסיף! מה פתאום שתפגע ממישהי שאופקיה צרים מראות שוני של אנשים כדבר מקובל? מי היא בדיוק שתחליט מה טוב ומה לא? באמת מעניין לדעת מה כתבת... תחלוק עימנו?

אולי

New member
וואי

אני לא יודעת מה להגיד. אז קודם כל הקדמה - אני זו שפגעה כך בבן-אדם המקסים הזה... האמת, התלבטתי אם לכתוב לך ל E-MAIL או משהו כזה, אבל החלטתי שמגיע לי שכולם ייראו את הכינוי שלי פה (סתם עונש קטן..). כשראיתי ששינית (את הפרטים ב "על עצמי"), ישר חשבתי על זה שזה בטח בגללי. בעיקר בגלל ששינית לנוסח יבש כל כך, כל כך שונה מהקודם, כל כך פסימי יחסית לקודם... אז נבהלתי, ומשהו בי קרא לי להתחיל לחפש בפורומים שאתה כותב, אולי כתבת על כך משהו, אולי אמצא משהו אחר שגרם לך לשנות את הפרטים בצורה כזו... והתחלתי בפורום הזה... וראיתי את ההודעה הזו. קודם כל, התכוונתי שאתה מטורלל רק בגלל המספר פלאפון, לא בגלל שום דבר אחר. חוץ מזה, שנימת דבריך (זו הבעיה באינטרנט, אי אפשר לקלוט את התוספות של המילים כמילים - את טון הדיבור, את נימת הדברים וכ´ו) נראתה לי כאילו הדברים נכתבו בצחוק מעט, והם אכן היו משעשעים. את הכינוי "מטורלל" ואפילו "פסיכי" את כתבת בעצמך (כמובן שאין זה נותן לי זכות לעשות זאת גם, אבל בכל זאת...). כמובן שעדין אני מצטערת על כך מעמקי נשמתי. וואי, איזה דפוקה אני. תוך 2 יממות לערך הספקתי לפגוע באדם פעמיים, כשהפעם הראשונה כמעט גרמה נזק לכל הפורום (בכך שחשבת שכוונת דבריי ש"אתה כותב יותר מידי" והמעטת בכתיבתך... נו, אני יודעת שאתה זוכר את הדברים...) אתה לא יודע כמה עצב גרמה לי הודעתך בנוגע לפגיעה. אתה לא יודע כמה אני נבוכה ומרגישה רע. וזאת עוד אחרי שראיתי את כל תגובותיך המקסימות והמרתקות (כרגיל...) על דברי בפורום ה"הוא"... נראה לי שעדיף שאני זו שאפסיק לכתוב בפורומים. לפחות לקחת הפסקה. וואי, איזה מגעילה אני!
זהירות! מגעילה ולא-רגישה בעליל בשטח... מאולי הדפוקה...

~PrInCeSS

New member
קודם כל יפה שהזדהת בשמך

דבר שני, וזה לא נאמר בתור ביקורת מאיימת, אלא רק בתור ביקורת בונה-אם במשך שתי יממות הצלחת לפגוע פעמיים-פעם אחת שאמרת שהוא מטורלל (במילים שלו) ופעם שניה שגרמת לבן להרגיש שהוא משתלט על הפורום, יש לי עצה בשבילך- כמו שפה פירטת שלכתוב טלפון באינטרנט זה לא דבר טוב, פעם הבאה תכתבי משהו מפורט, במקום לפגוע, אפשר להגיד הכל השאלה איך, וזה הדבר החשוב. כשיש לך ביוקרת כלפי מישהו או משהו סבגנון, תשתדלי לנסח את זה באופן מתחשב יותר. בדיקה עצמית תהיה לקרוא את מה שכתבת ולשים את עצמך במקום של אותו אדם. מקווה שתקבלי את זה בתור עצה, ורק בתור שכזו. יום טוב! מיכל

אולי

New member
ו.. עוד משהו לכולם

אני מבינה שמטרת הפורום הוא כשמו - לתת לאנשים "להרגיש טוב". אני מבינה את הצורך להגן ולגונן אחרי פגיעה במישהו. אבל בכל זאת תגובותיכם להודעה ששם בן גרמו לי את ההרגשה שמדובר יותר בעידוד ´שטחי´ מאשר נסיון כניסה לנפש האדם. אני מתכוננת לכך, שמה לעשות תמיד במצב של פוגע-נפגע הדברים יותר מורכבים מאיך שהם נראים לצד אחד. פעמים רבות נוצרת חוסר-הבנה/ קצר בתקשורת/ רגישות יתר מהצד הנפגע וכ´ו.. אני לא טוענת שזה מה שהיה במקרה הנ"ל, אבל בכל מקרה מעט הבחנה ותשומת לב לדקויות היו עוזרות. בוודאי שחשו לעודד ולתמוך, אך התאכזבתי מהגישה המאוד נוקשית ולעיתים לא אמיתית שעל-פיה כולכם ישר קבעתם כי האדם שפגע ביצע זאת משום דפקט משמעותי אצלו (או במילים אחרוות), אוש שכבר קבעתם נחרצות ש אני חושבת שקצת עדינות והבנה שמה-לעשות, לא תמיד הכל שחור-לבן. לא תזיק גישה כזו גם בשאר המקרים. קצת לגשש, קצת לנסות להבין למה נגרמה כזו פגיעה. לפעמים הפגיעה מעידה על נקודה מסוימת שנפגעה בעבר והפגיעה החדשה, שלעיתים נראית מבחוץ כ-´עדינה´ פתחה פצעים ישנים. אני חוזרת ומדגישה ש *אני לא מדברת בכלל על המקרה האחרון*, אלא יותר מנסיון חיים שלמדתי מכבר שבמקרה של פגיעה הרבה יותר חשוב לי לובודק ולגשש למה זה פגע בי כ"כ מאשר לבזבז אנרגיות מיותרות על האשמות על הצד הפוגע. לסיכום, נראה לי שרובכם הסקתם מסקנות פזיזות ומהירות (שכמובן נבעו מהצורך להגן ולעודד) אבל בכל מקרה המלצתי לגעת בדברים בקצת יותר רגישות, קמצ יותר עדינות וקצת בפחות מרירות כלפי הצד שבד"כ לא נשמע כאן ולא יכול להגיב.

אולי

New member
אופס... כמה טעויות!!

מצטערת על כל הטעויות ומקווה שהבנתם אותי בכל זאת. המשפט הקטוע שנקטע במילים "או שכבר קבעתם נחרצות ש.." אמור להמשיך כך: "אני צרת אופקים..."

גיל.

New member
יש משהו בדברייך...

מה שכן, תאלצי לסלוח לנו, אנחנו רואים רק את הצד שנפגע ועונים לו מתוך התחושה שהוא חש. לא יכולנו לדעת מה הרגיש הצד השני, יכולנו להסתמך רק על הפגיעה. את צודקת. נלקח לתשומת הלב... תודה! וכל הכבוד על ההיחשפות! בן, מה אתה חושב על מה שכתבה? גיל.

~PrInCeSS

New member
אני גם מסכימה שיש משהו בדבריה

הבעיה ששומעים רק צד אחד ולא שומעים את הצד השני, אז מטבע הדברים מעודדים רק צד אחד. בכל אופן, עכשיו את פה, ובואי נפתחת דף חדש. ספרי קצת על עצמך... :) אני סיפרתי למטה על עצמי.

אוי, אולי, את לא דפוקה -

את מקסימה ומתוקה ואני אוהב אותך. רק הצצתי לפורום עכשיו ונדהמתי; אני באמצע סידורים עכשיו ואין לי זמן עכשיו להגיב, אז חשבתי שאני רק אציץ לשניה לראות מה קורה בפורום - וראיתי מה הולך כאן, והייתי חייב להגיד לך לפחות כמה מלים. מה זה פה, "מאולי הדפוקה"... חמודה שלי, את הדבר הכי רחוק שיש מ"דפוקה"! אולי, את בנאדם מקסים ורגיש (!!!) ואכפתי והמון המון המון תודה לך על כך ששמת לב והתנצלת ותיקנת ושידרת אליי כ"כ הרבה אהבה. אני חושב שאפילו כשכתבת לי שאני מטורלל זאת היתה דרך שלך להתקרב, לשדר מעט אכפתיות, להתיידד; אני חושב שהגבת פשוט מהלב, בלי לחשוב יותר מדי (זה בדיוק מה שאני עושה לפעמים). אז שתדעי לך שאני מאוד מכבד אותך ואת מה שעשית. ומודה לך. וחוץ מזה, את לא אשמה בכלום!!! אני יודע שלא התכוונת לפגוע ומה את חושבת - אני לא פוגע לפעמים באנשים? ההבדל הוא שאני לא כזה רגיש כמוך כדי לראות את זה ולתקן את זה בצורה כל-כך נחושה ומלאת חמלה ורוך. אולי, את מק-סי-מה!!!
אם את מרגישה באיזה שהוא אופן אשמה אפילו טיפ-טיפה, אז שתדעי לך שאני סולח לך באופן מוחלט וטוטאלי ולעד!!!!!!
ואני מבקש שגם תסלחי לי על כך שגררתי אותך לזה. אפשר לחשוב איזו מפלצת את, אומרת למישהו בטח-בחיוך (שהוא לא יכול לראות) "אתה מטורלל". ממש מפלצת. וכשאת קולטת, ברגישות, שאולי הוא נפגע, אז את הופכת עולמות כדי לתקן. הלוואי שהיתה לי מחצית הרגישות שיש לך. אולי, לא אכפת לי להגיד את זה עוד אלף פעם (אפילו אם תגידי שאני מטורלל): את פשוט מק-סי-מההה!!!!!!
שלך באהבה, בן

~PrInCeSS

New member
בן היקר, תרגיש טוב

עם עצמך, ואז תהיה יותר חסין להערות של אחרים. תמיד תזכור שכולם בני אדם, ואם מישהו אומר אמירה פוגעת לפעמים הוא לא התכוון, או שיש לו בעיות עם עצמו וכו´. ברור שביקורת בונה זה טוב לקבל, אבל אם מישהו אומר לך דברים בכוונה רק על מנת לפגוע, אל תיפגע, ואני יודעת כמה זה פוגע אם לפעמים נוגעים בנקודה רגישה, רק תזכור שאנחנו פה אוהבים אותך. מיכל

למעלה