אייר בוטאן

אייר בוטאן

מישהו כאן ניסה במקרה לטוס איתם ? יש להם מחירים ממש זולים לטיסה מבנגקוק לכלכתה, אבל טיפה מפחיד אותי...

kogawa

New member
nיצרים מטוסים בבהוטאן?

מטוסי נוסעים מיוצרים ע"י חברות ענק אמריקאיות ארופאיות ורוסיות, וטיסה במטוס נוסעים סטטיסטית זוהי מתודת התחבורה השניה בבטיחותה בעולם (לאחר מעליות). נסיעה ברכבת, אוטובוס, טקסי, אופניים וכו בטוחות הרבה פחות. מחברות התעופה הפחות בטוחות ידועה החברה האלמונית אלעל וכן ארקיע המועדות לחטיפה והפלה בטילים. האם הייתה שואל שאלות אלו לפני נסיעה ברכבת הודית או טיסה באלעל? יחד עם זה מרבית העונים בפורום זה מעולם לא התרסקו במטוס, ולכן כל תשובה כולל זאת אינן רלוונטוית, אבל אם יש לך חשש קל האם תסכן את חייך על מנת לחסוך כמה פונטים?

כל זה נכון אבל

יש עוד פרמטרים שקובעים בטיחות מלבד סוג המטוס... אתה יודע, תחזוקה, אנשי הצוות.

sela v

New member
בפורום אין מומחים לתעופה

מדי פעם מופיעים בעיתוני טיולים סטטיסטיקות, אבל מכיוון שמעט מאד מטוסים נופלים, קשה לדעת כמה כדאי לבנות על סטטיסטיקה זו. אתה יכול לחפש סטטיסטיקות ברשת, אבל אני אישית לא כל כך מאמין לזה, למרות שאני טס אני מעדיף לטוס בחברה ידועה, ולא באיזה חברה קטנה, אפילו שמעתי על כל מיני תחמונים של ריאן אייר, שהיא חברה מאירלנד איך לחסוך בהוצאות, באמצעות שיש להם דיילים שלא אימנו אותם מספיק. עד שלא קורה מקרה או אם עיתון החליט לעשות בדיקה בנושא, שקשה לי להאמין שיבדקו מטוסים של חברה כה קטנה באזור זה של העולם. עכשיו גם לך תדע אם להאמין לעיתון, כי גם לעיתון יש כל מיני אינטרסים. עוד משהו, ככל שמכונית יותר יקרה יהיה יותר בטוחה, אז נשאלת השאלה האם אתה נוסע במרצדס ממוגנת?

natyh

New member
איזו שאלה יפה

אני טסתי ברויאל נפאל מדלהי לקטמנדו להלן החוויה : לאחר כמעט לילה שלם בטרנזיט בדלהי חוויה לא קלה , שהפכה להיות מעיקה ממש אחרי המפגש בשירותים עם אותו "טמא " ששכב על ריצפת השירותים וזרק כדורי חיטוי אל אסלת ה ... אחרי שהרטיבו אותה כדי לחטאה , נפגשנו בבוקר עם צוות המטוס . הטייס היה איש גבוה מעל שני מטרים שכנראה לפי הליכתו המשונה סבל משיתוק ילדים ... באמת לא האמנתי שהוא אכן הטיס עד שלא נכנס ממש לקבינה . למרות זאת די שכחתי מהכל ברגע שהתחברתי לחגורה במטוס , אמנם פני הדיילות היו חוורים מעט מהרגיל אך ממש לא השגחתי בכך , עכשיו בדיעבד אני מבין קצת יותר . אותם הרשמים צפו ועלו לפתע כאשר כבר בתחילת ההמראה היתה לי הרגשה כי המטוס מאיט . פניה של הדיילת הפכו לבנים יותר ואחר הפכו ירקרקים וצהובים , המטוס לא האיץ ולפתע ספגתי את אחת מהחבטות בחיים , רק הודות לחגורה לא עזבתי את מושבי כדי לעבור בטיסה נמוכה את תא הטייס ומשם הישר דרך השמשה המחוסמת החוצה . המטוס נעצר בבת אחת לא יודע על מה בדיוק מדובר מבחינה טכנית אך ללא ספק המעצורים חזקים מאד . כשחזר המטוס על עיקבותיו אל מסלול ההמראה אני מודה כבר רעדתי בכל הגוף לא רק אני גם הדיילת שנראה היה בזמן שהדגימה שנית את ההנשמה כי היא היא בקרוב מאד תצטרך זאת . המטוס יצא להמראה כאילו נורה מכדור תותח ולמרות שלא הצלחתי לנשום עיקב התדהמה גיליתי שאנו כבר חזק באוויר , הנחיתה בקטמנדו למרבה הפלא היתה חלקה , נגיעה בו זמנית של כל הגלגלים . צליל מחיאות הכפיים הסוערות גם שלי ללא ספק הרעיד את שלותה של הממלכה כולה . נתי

jeshu

New member
הוא בטח בלם כי הייתה פרה על מסלול ההמראה...זה הכל.

natyh

New member
ממש לא

פרות הן חיות קדושות בהודו ! לא שוחטים פרות קדושות על מסלול ההמראה .

jeshu

New member
צודק הוא באמת היה צריך להמריא ולעבור מעליה.

kogawa

New member
רויאל נפאל

כשהגעתי ללוקלה לאחר כחודש באזור האוורסט החלטתי לטוס לקטמנדו. היום היה יום ההולדת 26 שלי ובדוכן הכרטיסים ביקשתי הנחה לגילאי 26 ומטה. לאחר בדיקה מהירה של הדרכון היא הפליטה. Today U R 26 & the flight is tomorrow.. And U don't give me a birthday present? שאלתי בטבעיות.. OK אמרה ונתנה לי 25% הנחה (מתנה בשובי כעשרים ירוקים שזה יותר מכל מתנה שקיבלתי מזרים). רק לאחר שיצאתי מהדלפק והבטתי בשדה הנחיתה הבנתי לאיזו צרה נקלעתי. מדשאה משופעת המכוסחת ע"י יאקים תועים, המתחילה בהרי ענק, ומשתפלת לתהום, ומאחריו מחסום סלע בגובה אינסופי. ההמראה והנחיתה בכיוון מנוגד ללא כל קשר לרוח - פשוט בשל הטופוגרפיה, ומצבה לאשתו וביתו של סר אדמונד הילרי שנהרגו בהתרסקות במקום זה בדיוק. ההמראה למחרת היתה תוך תפילה לעילוי נשמתי ולקצת עילוי על כנפי המטוס, והתחילה בהתדרדרות (מבוקרת?) לתהום, וכמו המראת F14 מנושאת מטוסים לאחר קצה המדשאה נפילה קלה לתהום לאיסוף מהירות ופניה חדה להתחמקות מההר שממול, והדופק של הנוסעים היה יכול להפעיל פרטטאום-מובילה רב עוצמה, אבל בדרכנו "הביתה" חזרה הכרתה של הדיילת שעוד הספיקה לחלק סוכריות מנטה לכל הנוסעים ("רק אחת לכל נוסע.."). במהלך אלפי טיסותי, חלקם עם תקלות מנוע, דלקה במנוע, מערכות הדראוליות כושלות, ונחיתות אונס, וטיסות במערבולת פגזי אוייב ואיומי טילים, מדי פעם חלפה בי אי-נוחות מסויימת, אבל הטיסה מלוקלה גרמה לי ממש לפחד. אז מה? הרגעתי אותך קצת מטיסה באייר בהוטאן??

natyh

New member
הרגעה כללית

מצלמת הטלוויזיה שלי לכדה את הפועלים של הכומר בקמיסיאה מעמיסים את מטען ציפרני החתול צמח מוגן והקרשים אותם קנה הטייס קפטין בצבא טיסה צבאית אלא מה ? כדי להבריח ללימה ! באותו רגע נחרץ גורלה של הקסיטה ! מבט גבוה כזה אתם מכירים אותו מן הסתם תן לי את הקסיטה אמר הקפטיין מתפוצץ מאדרנלין ומסמכות שהעניק לו אל צינו הרודן פוגימורי . לא תקבל ! זה שטח צבא אסור לצלם ! תביא ! למזלי כבר התידדתי עם אנשי הצבא המקומיים הקסיטה נשארה אצלי אך את הטיסה ללימה וחברתם של יינון אלדד ואינגה הפסדתי ! הטיסה הבאה היתה כעבור 4 ימים מקמיסיאה לפוקלפה עם טופולב ישן ! שלושה כאלה כבר נפלו מאז באיזור ההוא בין פירו לאקוודור וגם הטיסה הזו .. לא היתה משהו . במיוחד הפחידו צעקותיה של אנדיאנית זקנה שאחר כל נפילה קטנה לכיס אוויר צרחה צעקה יללה והתפללה , וכל זאת באותה נשימה עצמה . למרבה הפלא נחתנו בסוף אם לא בריאים ושלמים לפחות בחתיכה אחת בדשא בפוקלפה ... דשא ? שדה תעופה כמובן מסלול סלול בגונגל ? תשכחו מזה ... ברוך בואך לעולם השלישי רויאל בהוטן אה ??? מפחיד אותך ? תחזיק חזק ! נתי

טש טש

New member
נסעתי איתם לפני 4 שנים

והם היו בסדר גמור (כלכתה לבנגקוק) היו זולים משמעותית והשרות היה טוב

למעלה