איירון מיידן-איירון מיידן

MetalliKosta

New member
איירון מיידן-איירון מיידן

סקירת האלבומים חוזרת! והפעם במתכונת קצת שונה,עם בדיקה יותר לעומק של מה יש לנו. אז איירון מיידן מוציאה את אלבומה הראשון לאור. ההאבי מטאל כפי שאנחנו מכירים אותו כיום עדין לא קיים,מה שיש לנו זה זרם חדש שמגיע מבריטניה ונשמע כבד יותר מדיפ פרפל,לד זפלין וכו'. זרם שהותחל ע"י בלאק סאבת' והומשך ע"י ג'ודאס פריסט ועוד מספר להקות,הסגנון נקרא בפשטות "הזרם החדש של המטאל הבריטי" (NWOBHM) הלהקה הוקמה ע"י הבאסיסט סטיב האריס בשנת 1975. במשך שנתיים ההרכב השתנה בלי סוף כשרק האריס נשאר כהחבר היחיד בלהקה. דייב מיורי הגיטריסט הנודע של מיידן גם היה חלק מהרוטאציה הזאת,הוא עזב פעם אחת וחזר לקראת 1977. הלהקה מקליטה את הדמו-The Soundhouse Tapes בהרכב הבא: Paul Di'anno - Vocals Steve Harris - Bass Dave Murray - Guitar Doug Sampson - Drums הדמו כולל 3 שירים: איירון מיידן,Prowler ו-Invasion. ההרכב ממשיך להשתנות לעיתים מהופעה להופעה ולקראת האלבום הראשון מצטרף עוד גיטריסט ללהקה,שמו היה-Dennis Stratton. כמה ימים לפני הכניסה לאולפן,קליב באר מחליף את דאוג סאמפסון והלהקה מקליטה את אלבומה הראשון-IRON MAIDEN. שיוצא ב-14 לאפריל 1980 ע"י EMI רקורדס. 1.Prowler-זה השיר שפותח את האלבום,הוא נפתח עם ריף קליט שמנוגן ע"י 2 גיטרות שנמשך ברוב השיר,חוץ מהסולו אין שום דבר מסובך בשיר. שיר טיפוסי למיידן של אותם ימים. דיאנו הוא לא דיקנסון אבל הוא עושה עבודה טובה בשיר. המילים לא הכי מובנות,די טיפשיות. אני חושב שזה על בחור שהולך בעיר וחושף את עצמו לעיניי הנשים שנמצאות שם. השיר הזה מהיר,קליט ושום דבר מיוחד. ציון: 6\10 2.'Remember Tomorrow-מיידן ממשיכים עם שיר שקט ומרגש,אחד השירים הטובים באלבום לטעמי. השיר מתחיל בצורה איטית ושקטה,דיאנו עושה עבודה מעולה בבניה לפזמון ובפזמון עצמו. לקראת הסולו השיר מחליף קצב בצורה מעולה כמו שמיידן יודעים לעשות,עם התקפה מעולה של 2 גיטרות מגובה בנגינת הבאס הכל כך מפורסמת של סטיב האריס. אחרי מתקפת הסולואים,השיר חוזר להיות איטי לקראת סופו ומסתיים עם הפזמון המעולה מבחינת הביצוע של דיאנו. בלדה מרגשת,מילים טובות,ריפים מעולים ודיאנו מראה שהוא כלל לא רע. 9\10 3.'Running Free-שיר קליט שבמהרה הופך ל"המנון רוק איצטדיון" באותה תקופה. השיר מדבר על נער שפשוט קם יום אחד והולך לחיות בכיף,איך שבא לו. השיר הזה מנוגן בהופעות עד היום וזה רק מצביע עד כמה אחרי 24 שנה הוא עדיין נשאר להיט כזה גדול. פזמון קליט שחוזר על עצמו ועבודת בס פשוט מעולה של האריס. 8\10 4.Phantom Of The Opera-לדעתי אחד השירים הטובים ביותר של מיידן מבחינת הנגינה. השיר מדבר על כמובן המחזה המפורסם ובעצם מתחיל עוד דבר שמיידן מפורסמים בו-לכתוב הרבה שירים על דברים תרבותיים כמו מחזות\שירים\סרטים וכו'. כל ריף בשיר הזה טוב יותר מהקודם,העבודה פשוט מדהימה ומאחורי הגיטרות המעולות יש את הגיבוי התמידי של האריס (וגם מעבר באס מעולה אחד) השיר קופץ בקצב כל הזמן,אבל עדיין נשאר באותה מסגרת מעולה. 9\10 5.Transylvania-מיידן מביאים אותה בעוד שיר עם נגינה מצוינת,הפעם שיר אינסטרומנטאלי והוא באמת לא צריך מילים. השיר בנוי ממהירות בינונית ולקראת סופו מגיע למהירות גבוהה יחסית לאלבום. עבודת גיטרות משובחת והתיאום המפורסם של 2 גיטריסטים בא לביטוי שוב כשמיורי וסטארטון מחליפים בינהם כל הזמן סולואים וליווי לסולואים. 8\10 6.'Strange World השיר הבא הוא לדעתי השיר החלש באלבום. הוא איטי,מאוד קודר ומאוד מלודי. המילים טובות,אבל לא ממש התחברתי לשיר בגדול. אחד השירים היחידים של מיידן שנשאר איטי בכל אורכו וזה מאכזב. 6\10 7.'Sanctuary-הוא שיר מיידני טיפוסי לאותה תקופה. הארד רוק\מטאל פשוט וקליל. שיר נחמד אבל לא יותר מזה. אני לא אוהב את הקול של דיאנו בשיר הזה. 7\10 8.Charlotte The Harlot-עוד שיר קליל,חצי מהיר. לשיר הזה הגיע המשך בנאמבר אוף דה ביסט,אבל השיר הזה לעצמו לא רע. ריפים נחמדים ופזמון מאוד קליט וטוב,אחרי כדקה וחצי יש שבירה לקטע מלודי ארוך שמראה שוב שדיאנו סולן טוב. הקטע הזה אשכרה מרגש,אבל אז מיידן מזכירים לנו שהכל בעצם סבבה וחוזרים לקצב מהיר (המעבר מזכיר לי טיפה את לד זפלין בשירה) 7.5\10 9.Iron Maiden-האלבום נסגר עם השיר שעל שמו נקראת הלהקה והאלבום,השיר מדבר על מכונת העינויים-איירון מיידן. שיר קליט,מהיר ופשוט,כמו רוב האלבום. פזמון מאוד קליט וטוב,לשיר יש ריף מרכזי שחוץ ממיני סולו ומעבר בס מעולה נמשך במשך כל השיר. 8\10 לסיכום,אלבום בכורה מעולה שמראה לנו כמה צדדים של מיידן-נגינה מסובכת ומעולה כמו בריממבר טומראו,פאנטום אוף דה אופרה וטראנסילבניה ולצידם שירים מהירים פשוטים,קליטים ושמחים כמו איירון מיידן,ראנינג פרי ושארלוט דה הארלוט. לדיאנו יש רגעים טובים יותר וטובים פחות,הוא לא דיקנסון אבל הוא גם לא רע. ציון:8\10 אז מה השיר האהוב עליכם? הסולו האהוב עליכם? הריף הטוב ביותר? מה אתם חושבים על הביצועים של דיאנו?

IroN MaideN1

New member
../images/Emo45.gif

דבר ראשון..קבל ח"ח על ההשקעה! אז... השיר האהוב:יש לי התלבטות קשה בין running free ל-remember tomorrow הסולו האהוב:אני לא ממש זוכר את הסולואים מהאלבום הזה...אבל אני זוכר שהסולו של prowler טוב... הריף הטוב ביותר:יש 2....prowler ו-phantom of the opera הביצועים של דיאנו:לא רעים בכלל,נותנים זווית שונה למיידן שאי אפשר לראות אצל ברוס...למרות שעדיין אין כמו ברוס:)

Fragget

New member
../images/Emo72.gif cheers

אז מה השיר האהוב עליכם? נראה לי Phantom הוא באמת אחד השירים היותר מוצלחים של מיידן לדעתי.. הריף הטוב ביותר? נראה לי גם Phantom of the opera
מה אתם חושבים על הביצועים של דיאנו? סבירים, לא רעים ואפילו טובים..אבל כמו שנאמר ממש אין כמו ברוס.. חוץ מזה לא שמעתי את הדיסק הרבה זמן, אז אני קצת חלוד..

m u n

New member
שלי

השיר הכי אהוב : Phantom Of The Opera , ובכלל , אני מאמין שזה השיר הכי טוב של איירון בכל הזמנים . זה ממש קשה להגיד שזה השיר הכי טוב , כי בסך הכל יש להם די הרבה אלבומים ומלא שירים מצויינים , אבל השיר הזה הוא 7 דקות של ריפים וסולואים מדהימים שבאים אחד אחרי השני ואין שנייה אחת משעממת בשיר הזה. חרשתי על הרבה מאוד שירים של איירון , על השיר הזה אולי הכי הרבה , ובזמן ששירים אחרים איבדו קצת מהייחודיות ומהעוצמה שלהם בגלל החרישה , POTO נש אר מלהיב באותה מידה. הביצועים של דיאנו: לפי דעתי , בתור סולן , דיאנו יותר טוב מדיקנסון , יש לו פשוט קול יותר טוב . אבל דיקנסון כמובן כותב ומלחין יותר טוב ככה שברור שדיקנסון הוא המלך האמיתי. סתם עוד הערה , לפי דעתי האלבום הראשון הוא גם הכי טוב של איירון - אני ממש לא מבין מה ההתלהבות מNumber Of The Beasts , אלבום די בינוני לפי דעתי.

b u t c h

New member
השיר הכי טוב שלהם ..

אני חושב ש wasting love שיר מדהיייםםםם אחריו הייתי שם את afraid to shoot straingers אחרי זה still life והאלבום ... ההממ... נראה לי 7th son

itaikuskus

New member
קוסטע אתה מבאס

אני אנסח זאת כך קודם כל לא יודע למה סנטוארי שביעי...אצלי הוא שני...וככה הוא תמיד היה נראה לי...אבל אתה המומחה. 1.פרוולר-פתיחה מצוינת,פאואר-קורד בלי פשרות וכניסת הואה-ואה שהיא בעצם הליד לאורך השיר. המלים משעשעות, הסולו מצוין, פתיחה מוצלחת. ציון-8/10 2.סנטוארי-איזה ריף! איזה שוביניזם! איזה שיר! 9/10 3.ריממבר טומורו-תמיד שאני שומע את השיר אני חושב על הביצוע המזעזע של דיקנסון ב-a real live one,שבא ללמד אותכם ילדים,שלא כל שיר של דיאנו יכול להיות מושר על ידי דיקנסון שלמרות שמוצלח ממנו,פשוט הרס שם את השיר. באלבום דיאנו נותן שירה שקטה וקולחת,עד לריף החזק, בהחלט שיר חזק ומצוין. 9/10 4.ראנינג פרי-איזה שיר,איזה מעבר גיטרות (get outta my way!) 9/10 5.פאנטום אוף דה אופרה-עשר. 10/10 6.טרנסילבניה. אחד עשרה. 11/10 7.סטריינג' וורלד-זה באמת שיר שקט שבא במין המשך לטרנסילבניה האינסטרומנטלי המצוין שלא מצאתי לנכון להרחיב עליו כי שמיעה אחת שווה אלף מלים. השיר הוא דיי חלש לטעמי ביחס לשאר השירים. 7/10 8.שארלוט דה הארלוט-שארלוט הזונה,שיר נחמד אבל לא נוגע בקרסוליים של השיר המשך שלו מנאמבר אוף דה ביסט שקוסטה ציין, שיר קליל סכה"כ עם הקטע שמזכיר באמת קצת את לד זפלין מבחינת השירה,זהו לדעתי זה וסטריינג' וורלד הם הקטעים היותר חלשים. 7.5/10 9.איירון מיידן-איזה ריף! והמקצב המהיר, והפזמון המצוין. 10/10 האלבום האהוב עלי של מיידן (למרות שלדעתי נאמבר הוא המוצלח ביותר,אני אוהב לחשוב על מיידן של דיאנו ומיידן של דיקנסון כ2 להקות שונות). שיר אהוב-טרנסילבניה...פשוט קטע גאוני. ריף מוצלח-כל ריף באלבום מוצלח,בעיקר בפאנטום. דיאנו,שלא כמו ביילי,לא גרם לי להשוות בינו לבין דיקנסון אלא לקחת את השירים מזוית אחרת,כאילו להקה אחרת עושה אותם. ביילי פשוט גרם לי להגיד שהוא לא מגרד תביצה של דיקנסון והשירים של אקס פקטור ו-וירטואל אקס איי סתם פארשים. בשירה שלו יש פשטות,יש עוצמה,יש כריזמה והוא גם מאוד מכוער.

FireoaK

New member
אני ממש מקווה

שאתה אומר את זה כדעתך ולא כעובדות כי יש הרבה דברים שאני חולק עליך

למעלה