אייקידו

ofir_y

New member
אייקידו

שלום רציתי לשאול מה דעתכם על אייקידו, ותוך כמה זמן [פחות או יותר] האומנות נעשת פרקטית ויעילה להגנה עצמית?

תלוי למה אתה מתכוון יעילה להגנה

עצמית. אם אתה מתכוון "מתי אני אוכל להכנס לפאב ולכסח את הצורה לחמישים איש כמו סטיבן סיגל" אז התשובה היא: לעולם לא. אם אתה מתכוון " מתי אני אדע שאני יכול להתמודד מול *כל* התקפה שהיא בנשק קר", אז שוב התשובה היא: לעולם לא. אם אתה שואל "מתי אני ארגיש שיפור משמעותי ביכולת שלי להתמודד עם מצבים אלימים?" אז התשובה היא: זה תלוי בך. בעיקרון בין שנתיים לשש שנים. בעיקרון, התרומה העיקרית של האייקידו זה שהוא מלמד אותך איך להמנע ממצבים אלימים מלכתחילה. נראה לי שאחרי כמה שנים (נגיד 20) אתה פשוט מסתכל על אנשים שחושבים על אלימות, והם הולכים לחפש במקום אחר.

amir_aikido

New member
תסתכל בקישור הבא

צר לי אבל אני כבר משתעמם מלענות על אותה השאלה כל כך הרבה פעמים. אולי תסתכל בקישור הבא בו עניתי לבחור ששאל על קורינדו אייקידו רק לפני כשבוע: http://msn.tapuz.co.il/forums/main/forumpage.asp?id=148&firstmsg=40 מצטער על חוסר היחס מיתר, אולי נארגן איזשהו מאמר ונכניס לקהילה ??? אמיר

חח. הרגע שהדוב הלבן יביא לנו סיסמא

שנוכל לעשות *משהו*, אז בהחלט, נארגן גם מאמר על פרקטיות

im a dik

New member
האיקידו, הרבה זמן

האיקידו היא אומנת אתה צריך להשקיע כדי להיות בעל רמה טובה בה כדי להגן על עצמך.. אבל היא עוזרת לקורדינציה והתכניכות גם עוזרת למצבי לחץ ובעיות עם פחדים שווה ניסיון

למעלה