אייפון 4

אייפון 4

לעולם לא היה לי סמארטפון. אני מחפשת מכשיר שיוכל להחליף לי את המחשב במקרה שהוא נופל (מה שקרה כמה פעמים בחצי שנה האחרונה).
עיקר השימושים שלי זה צפייה בקליפים ביוטוב+חיפושים בגוגל+פייסבוק/חדשות+שליחת מיילים ושליחת קורות חיים כשזה רלוונטי. איך האייפון 4 לעומת מכשירים מתקדמים יותר כמו אייפון 4S, אייפון 5, נקסוס 4, גלאקסי וכו'? (מדברת כמובן על מהירות טעינת העמודים, חדות התמונה, סאונד...)
מה לגבי אורך חיי הסוללה? עמידות ואורך חיי המכשיר?
האם יש חשיבות לנפח האחסון (16 גיגה אמור להספיק?)
יש את הקטע המעצבן עם האייטונס. זה לא קשור לתמונות, נכון? מה שאני מצלמת אפשר להעלות חופשי?
אני רוצה לרכוש משהו טוב, רצוי שיחזיק לאורך זמן. המחיר הוא גם פאקטור משמעותי בסיפור. מכיוון שאייפון 4 הוא 2 דורות קודמים ניתן להשיג אותו במחירים אטרקטיביים.

תודה!

noa_f

New member
אם זה מה שאת מחפשת - לכי דוקא על טבלט

כתחליף למחשב. הרבה יותר נוח ונעים לגלוש בו או לצפות בקליפים מאשר במסך קטן. וגם המחיר נמוך הרבה יותר, גם לדגם האחרון.

noa_f

New member
כשאת משווה גלישה וצפייה ביו-טיוב,

האייפון 5, נקסוס 4 וגקלסי 3 מאוד מאוד דומים ביכולות. זה לא ההבדל המשמעותי ביניהם..

לגבי קורות חיים: אף אחד מהמכשירים שאת שואלת עליהם לא יצליחו לעבוד היטב עם קבצי אופיס של מייקרוסופט בעברית. אין עדיין אפליקציית אופיס מקורית עבורם (אומרים שמתוכננת אחת לאייפון להמשך השנה, אבל זה לא ודאי). עם זאת, אם קורות החיים שלך בפורמט של pdf (שבכל מקרה עדיף כפורמט להפצה) - כל המכשירים יתמודדו איתו יפה מאוד.

אם את רוצה טלפון חכם שיכול להריץ אפליקציית אופיס של מייקרוסופט כבר היום - נדמה לי שרק הנוקיה לומיה החדש מסוגל.

שאלתי על האייפון 4 כי ראיתי אותו במחירים

אטרקטיביים. איך הוא לעומת המכשירים החדשים יותר? מה החסרונות בלקנות דגם מלפני שנתיים?
מצד אחד אומרים לי ששווה להשקיע במשהו טוב ומצד שני לכל מכשיר יש "פגמים" וסיכוי לתקלות כך שככל שהמחיר מופרז יותר כך גם הבאסה אם משהו קורה...

amitp

New member
זה לא נכון

הנקסוס יכול לעבוד עם softmaker office (למי שזוכר מימי windows mobile), שתומכת באופן כמעט מושלם בעברית ובעיצובים מורכבים, כולל office 2010.

amitp

New member
ויש גם תמונות וטבלאות

האנדרלמוסייה במקור, לצערי...

noa_f

New member
לא הייתי בונה על התוכנה הזו למשלוח של קו"ח

למישהו אחר. זה חשוב מדי, שיראה טוב בצד השני.

כדי לקרוא מסמכים, או לערוך קצת עד שתגיע למחשב (עם המסך הגדול והנורמלי) - כן. מצוין. כנ"ל סתם טקסט או כל מסמך שבעצם היה אפשר לשמור בפורמט RTF אם המדינה הזו לא היתה יושבת בכיס של מייקרוסופט. (שאלו 98% מהמסמכים...)
אבל את זה יכולות לעשות עוד תוכנות.

האמת היא, לא הייתי סומכת על אף גרסה אחרת מזו שבה יצרתי את מסמך האופיס שלי. גם בין גרסאות של אופיס עצמו יש הבדלי עיצוב (שלא לדבר על פונטים במחשבים שונים וכו').
אני מפיצה הלאה מסמכים לצפייה אך ורק בפורמט כמו pdf.

amitp

New member
נהדר, התוכנה יודעת לשמור גם כpdf...

ואז כמובן שניתן להיות בטוחים בתוצאה. מעבר לזה, איכשהו קצת קשה לי להאמין שמישהו קונה מכשיר יקר כ"כ רק כדי לערוך קורות חיים...

amitp

New member
(דרך אגב, אין כאן הבדלים מבחינת פונטים.

Textmaker עושה שימוש בפונטים שהעתקת מהמחשב שלך אל המכשיר, כך שאלו בדיוק אותם הפונטים שיגיעו למשתמש הסופי, בעיקר אם השתמשת בגופנים נפוצים - על מנת לוודא שיתקיימו גם אצל מקבל הקובץ). אין שום הבדל בין מצב שבו את שולחת קובץ שנשמר ע"י טקסטמייקר כdoc, docx, pdf או הפורמט הפתוח של open office (ששכחתי כרגע את שמו) למקבל שמשתמש בתוכנת אופיס כלשהיא, למצב (המאוד שכיח) בו את שולחת מסמך שכתבת באופיס 2010 למקבל המשתמש באופיס 2007 (או רחמנא ליצלן - 2003...).

noa_f

New member
איך בדיוק התוכנה עושה שימוש בפונטים מהמחשב

אם הם לא מותקנים?
אפשר לאפשר צפייה בפונט כזה, אבל לא עריכה. כדי לערוך צריך את קובץ הפונט וכיוון שוורד לא מטמיע את קובץ הפונט בתוך הקובץ - זה לא אפשרי.
(מאיפה האפליקציה תקריץ, למשל, תו שלא קיים בקובץ הוורד?)

BravoMan

Active member
איך בדיוק אפשר לאפשר צפייה אם קובץ הפונט

אינו קיים במכשיר???

MS Word אינו מטמיעה את הציור של האותיות בתוך המסמך, אלא רק את הקוד המספרי של כל אות.
אני לא יודע מה TextMaker עושה, אבל אם הוא מצליח להציג מסמך תקין, סימן שיש לו את קובץ הפונט המתאים.

noa_f

New member
סומכת עליך שאתה צודק. אני לא מומחית גדולה

לאופיס (כי אני לא משתמשת בה כבר למעלה מעשור).
פוטושופ, למשל, מסוגלת להציג את המסמכים בפונט בו נכתבו, גם אם הוא לא קיים על המחשב שלך. ברגע שתרצה לערוך - היא תחליף פונט למשהו קיים.
ווורד, למיטב ידיעתי, כוללת הרבה פחות בקובץ שלה

Y. Welis

New member
ה-PDF מטמיע את הפונט

ניתן לראות במאפייני המסמך בתוכנה שמציגה PDF אילו פונטים הוטמעו בו.

amitp

New member
שויין

למרות שלדעתי זה היה די ברור:
TEXTMAKER עושה שימוש בקבצי פונט שהמשתמש מעתיק מהמחשב האישי אל המכשיר (בדיוק כמו WINDOWS או מק) כך שניתן לערוך מסמכים המכילים את כל סוגי הפונטים שאת מעוניינת בהם וקיימים ברשותך. במידה ואת מעוניינת לשלוח את המסמך למשתמש שאין ברשותו את הפונט הספציפי ניתן (_בדיוק_ כמו במקרה בו אני שולח מסמך וורד שנכתב על PC או מק למשתמש שאין ברשותו את הפונט הלוונטי) לשמור את המסמך כמסמך PDF באמצעות TEXTMAKER או לשלוח בכל זאת את קובץ הוורד ללא הפונט - במקרה הזה וורד יציג פונט מקורב במחשב המקבל.

שוב - במקרים הללו אין שום הבדל בין יצירת, עריכת ושליחת המסמך מPC או עשיית הפעולות הללו ממכשיר אנדרואיד.

amitp

New member
גיחי

לא, רוב האנשים שאני מכיר לא קנו מחשב אישי רק כדי לערוך קורות חיים - בד"כ היו עוד כמה שימושים באופק (אפילו אם גם הם סבבו סביב עריכת מסמכים).

אגוזים1

New member
איך העריכה

של מסמך כזה?

אם נניח רוצים להוסיף מילים בתוך הטבלאות/שורות וכו׳ איך זה מתקבל?

ושאלה. בטבלה בצד שמאל התחרבש המיקום של הסוגריים (מה שלא קרה בטבלה בצד ימין). האם זה כך במקור?

למעלה