אייס - עדכון קצר

אייס - עדכון קצר

כשאימצנו אותו קיבלנו בדיקה ראשונה חינם אצל וטרינר. השבוע, אחרי ששמנו לב להתנהלות לא רגילה של רגליו האחריות לקחתי אותו לבדיקה. בבדיקה התברר שיש לו בעיה באגן. אוף! מסכן! כאב לו כשמתחו לו את הרגל אחורה. הוא גורר את הרגליים האחוריות כשהוא קופץ והוא רק בן שנה וחצי. אני שואלת את עצמי האם זו הבעיה שתוקפת כלבים גדולים? אבל זה אצל גזעיים בעיקר, לא? או שאולי זו תוצאה של רביצה ארוכת חודשים במכלאה? בכל מקרה, איך יודעים שזה כואב לו? מתי להתחיל לתת מגה גלופלקס? בינתיים הוא רץ חופשי בספרינטים קצרים ולא מתלונן. האם הריצה תעזור לו? האם המפרק יכול לחזור למצב תקין עקב הריצות? ותמונה לתזכורת.

עצובית20

New member
הוטרינר לא אמר לך מה לעשות?

הוא לא ענה לך על כל השאלות האלה? נראה לי שהכי עדיף שתשאלי איש מקצוע כלומר וטרינר שיענה לך על זה.

אמר לעשות צילום רנטגן

וכך אעשה. אבל כמו כל אמא פולנייה אני דואגת ולכן שואלת... (הפולנייה זה האופי, כן?)

עצובית20

New member
חח אני חצי פולניה ולא רק באופי! :)

לי אישית נראה שאם יש לו משהו ברגל/אגן אולי עדיף שלא ירוץ כ"כ הרבה בינתיים,עד שתקבלו תשובות מהוט'...

היי זמן לילה

אכן, בעיות באגן שכיחות מאוד אצל כלבים גדולים לעומת קטנים (בחיים לא שמעתי על כלב קטן עם דיספלזיה). גילי סבלה מבעיות דומות כשהייתה קטנה יותר, לשמחתי זה עבר לבד. הברכיים שלה עדיין נוקשות משהו, אבל לא מפריעות לה להתרוצץ כמו כל כלב אחר. ריצה תעזור לו פחות מאשר פעילות גופנית מתונה- הליכה לפי רמת הקושי שלו, לפחות עד שתהיה לך תמונת מצב. לגילי נתתי מנוחה ארוכה, עם כמה שפחות פעילות גופנית נמרצת כמו ריצות או מדרגות. זכרי שאין שום מחקר שמעיד על סיוע של גלוקוזאמין במקרים דומים, אבל ויטמין סי + אי בהחלט הוכחו כמועילים (ישנם מס' בתי גידול לרועים גרמניים בחו"ל שלא מוסרים כלב אם אין התחייבות של הבעלים למתן הויטמינים האלה). מה שכן, גלוקוזמין לא מזיק, כך שכדאי לתת גם אותו. אני הייתי מתחילה עם מגהגלופלקס כבר עכשיו.

כן

אני השתמשתי ב"היפזמין" שזו אבקה, וממש תסכלה אותי, ואז עברתי לטבליות של 8IN1 שהן גם קלות יותר לנתינה וגם טעימות יותר. ויש בהן גם ויטמין C. (לגבי היפזמין - אני חושבת שגם שם יש, לא בטוחה).

למעלה