אייסברג,

עמית@

New member
אייסברג, ../images/Emo121.gif

היןום שבת חמה, לוהטת כמעט. בבוקר אנחנו משרכים רגלינו לים הסמוך- אין לנו בגדי ים אבל כל כך חם ואחרי כמה ימים סוערים בים המים בצבע טורקיז מזמין, לאיש יש תחתוני בוקקסר- לי יש חזייה ותחתונים מטריקו שחור תואם- והקטנה מתרחצת ערומה. אחרי הים אנחנו מתילים לצעוד הביתה, חם חם חם, הריח המלוח של הים והביקות הכללים ממלאת אותנו רצון נואש לבלוע משהו קר. עוצרים באייסברג. התאמינו שהם חמיש דקות מהבית שלי וטרם הייתי שם? מתיישבים- אני הולכת לשירותים- לנכים מאוד לא מומלץ להצטרך לשירותים משום שהם בראש גרם מדרגות לוליניות שמעלה בי זכרונות מסרטי אגדות של דיסני (האם היפהיפייה הנמה מסתתרת בעליית הגג? אה לא-- זו מכונה לעשיית גלידה מראשית המאה..) בפנים פחות חם, שקט, רגוע, מלצרית מתוקה מביאה את החבר שלה שיושב בפינה לצפות בתמר ("כזו בדיוק אנחנו צריכים נכון מותק? במקום החתול..") אני עושה סיור במקרר הגלידות- הכל נראה טוב, התפריט מפתה- בכל נראה טוב. אני בוחרת במה שיהיה טוב גם לגורה (ונשבעת לעצמי לחזור לשם ולטחון את כל השאר בהזדמנות- הוי פאי אגוזים שלי- הוי פבלובה קפואה
)מזמינים מרק פירות קר עם גלידת קרם יוגורט (שניתן לקבלה גם עם דבש פירות ואגוזים- נשמע להיט אמיתי) המרק מגיע קר, שני האספרסו הכפולים חמים וטובים מאוד. ענבים מבושלים, תפוחים, משמשים ושזיפים(מיובשים), צימוקים, בסירופ סוכר וקינמון, הרי לכם גירסה קלה יותר ומתונת טעמים ל"קומפוט" הקלאסי של ליל הסדר. פחות מתוק, יותר טרי, הפירות מבושלים אבל לא מתמוססים, לתפוחים עוד יש פריכות מסויימת, השזיפים נבלעים ברוטב. גלידת הקרם יוגורט היא ההתגלות האמיתית, נימוחה, מתוקה, חמצמצה, מרעננת, לא מתוקה מדי ומרגשת ממש. הגורה בולעת שזיף אחרי שזיף, ואנחנו לוחכים את מה שנשאר. מושלם? יש חיה כזו?
כן, יש. לוקחים הביתה גלידת קולפי, סורבה אשכוליות וקמפארי, סורבה לימון, חמאת פקאן. אחרי שמתקלחים והגורה נרדמת- תוחבים כפיות להוטות במעדן הקר. נהדר. רחוב בן יהודה, גישה לנכים נוחה (פרט לשירותים) מרק הפירות עולה 24 שח'- קילו גלידה עולה 68 שח'. לא זול- שווה.

עמית@

New member
מחליקות לי האותיות- (אולי זה הריר

מהמחשבה על הגלידה
) מתילים=מתחילים הביקות=הדביקות

neta2

New member
אוי אני מזילה פה ריר

לי יש זכרונות מאד מתוקים מאייסברג. יש להם ופל אמריקאי כמו פעם, מושלם! והתיאור שלך.. כרגיל מעורר תיאבון.

Lear22

New member
אין על האייסברג

עוד מקום מצויין לקב"א לאחר ארוחה טובה! אין על הבננה בדבש, החמאת פקאן והחלבה. וגם הסורבטים מצויינים, ולא משמינים. לגבי המחיר, אני חושב שהמחיר של המנות האישיות לא גבוה במיוחד, והעניין שאפשר לבחור כמה טעמים שרוצים במנה הוא בכלל להיט. תנסו פעם את הספגטי גלידה. קטע טוב

sharonchi

New member
גם אני לא

ובעלי שרוף על גלידות, למרות שלדעתי מי שממש מכור לגלידות מסתפק בהכי פשוטות (כמו שאני מסתפקת בשוקולד פרה אדומה).

שח_מט

New member
אוטו גלידה

לנו בעבודה יש אוטו גלידה שעובר כל ראשון ורביעי ומחרב את הדיאטה. לאחרונה נרשמה חזרה לימי השוקולד-בננה... שח

liti

New member
אצלי זה לא עובד,

בתור מי שגדלה על גלידת שטראוס, היום אני אעדיף לוותר על גלידה מאשר לאכול את הגלידה הזו
.

למעלה