איטלקית כשרה?

davemen

New member
איטלקית כשרה?

אני צריך את עזרתכם בבחירת מסעדה איטלקית כשרה (בן דוד שלי שומר כשרות). עדיפות לאיזור השרון, אך צפון ת"א (רמת החייל) גם בא בחשבון. מתוך אתר rest הוצאתי את האפשרויות הבאות 1) לה טוסקנה - רעננה 2) ברקנה - רמת החייל 3) אלפרדו - פתח תקוה משהו התנסה באחת המסעדות הללו? יש המלצות אחרות? תודה, דיויד.
 

MoRunner

New member
אממממ.....

אם רמת אביב יבוא בחשבון יש את מסעדת פאולינו (בקניון רמת אביב) לה טוסקנה ברעננה....אכן מקום נחמד... ברקנה ברמת החייל .. די קפה בסביון/גני תקוה, או מזל דגים גם שם בסביבה...(אם זה נחשב איזור שרון...) זה מה שעולה בראשי בשעות מוקדמות אלו בבוקר
 

ל י ר י 1

New member
אלפרדו....

הייתי מס' פעמים באלפרדו. המקום עצמו יפה, האוכל (חלבי מגוון) טעים. סה"כ- בסדר גמור. לא איזו מסעדת גורמה, אבל מקום שנחמד לאכול בו וגם לחזור אליו.
 

גסטרו

New member
לה טוסקנה חביב

כנראה החליפו בעלים. בעבר היתה אנה קסוטו על הסירים . הייתי שם בארוחה של מקום העבודה (יש שומרי כשר) חלק מהרטבים היו טובים (על בסיס שמן זית ) ואילו רוטבי השמנת היו כבדים מדי .
 
לדעתי כשרות באיטלקית זה מוזר כי

אז אין בשר. אפשרות אחרת היא נוראה יותר- העדר רטבי שמנת וקינוחים ממרכיבים לא נעימים(לפחות לחיך הפלצני שלי
). אבל, תהנו ודווחו. זה מסקרן
 

עמית@

New member
למה? דווקא אפשר ללכת יפה מאוד על

רטבי עגבניות, שמן זית ובשר, תבלינים ויין. קינוחים זה משהו אחר.
 

ננה f

New member
אח.. הזכרת לי את אלפרדו של n.y. !!

הוא היה מלך מלכי המלכים של המטבח האיטלקי.. איך חגגנו אצלו.. הוא עוד קיים שם?
 

ג שם

New member
אמנם לא היו לנו צפיות מי יודע מה..

אבל נפילה כזאת לא הייתה לנו מזמן! החלטנו בסוף על ברקנה, בעיקר בגלל ביקורת ישנה של עיתון תל-אביב שמצאתי ברשת (הביקורת מאמצע 2002, מה שאולי מסביר את הסתירה...) הגענו בשבע (בן הדוד הצעיר היה צריך לחזור מוקדם..) והיה ריק לחלוטין. זה אולי היה צריך להדליק נורה אדומה, אך התנחמנו בזה שעוד מוקדם. כשיצאנו בתשע עדיין היה ריק לחלוטין. מלבד העובדה שהיה ריק, הרושם הראשוני היה טוב, מסעדה משפחתית קטנה, המלצרית, במקור איטלקיה, נחמדה - התכוננו לאוכל משובח.. אז כך. לראשונות הזמנו פלטת אנטיפסטי שבאה עם פוקצ'ה ורטבים (75 שקל!) וכן לחם שום (12). הרמתי גבה למחיר של האנטיפסטי אך אמרנו, מנה לשלושה - נו טוב... ובכן, הירקות היו פחות מדי מבושלים, וחסרי כל השראה. כמו כן היה מחסור רציני בשמן זית. הפוקצ'ה והרטבים (פסטו, זיתים, ועגבניות מיובשות) היו טובים, ולחם השום סתמי ביותר. בשום צורה שהיא אני לא יכול לדמיין איך מנה כזאת יכולה לעלות 75 שקל, לא בכמות ובטח לא באיכות. לעיקריות הזמנו: ספגטי עם רוטב עגבניות וחצילים, ספגטי ברוטב פסטו ושמנת, ורביולי ברוטב שמנת תפוז. הספגטי היה מבושל הרבה הרבה הרבה מעבר לרצוי, רוטב העגבניות (עם מעט חצילים) היה דלוח וסתמי ביותר, ורוטב הפסטו והשמנת היה חסר טעם (האמת, השילוב לא נראה לי מראש, אך בן דודי התעקש ונראה שהיה גם מרוצה- אולי זה בגלל ההורמונים). דווקא הרביולי ברוטב שמנת ותפוז היה נחמד, בעיקר הרוטב שהיה עדין ועם טעם מובהק של תפוז. הרביולי עצמו היה קצת תפל לטעמי. לטובת המקום יצויין שכל המנות היו נדיבות ביותר, אבל מה הטעם במנות גדושות חסרות טעם? לא היה ממש חשק לקינוח אך בכל זאת הזמנו עוגת ריבת חלב והפוך אחד. העוגה הייתה בסדר, לא מעבר לכך, והקפה טוב. החשבון, יחד עם שלוש שתיה קרה, יצא 288 שקל לפני שרות. החוויה רק חזקה את הרושם השלילי הכללי על מסעדות כשרות בארץ. במקרה של המסעדה הזאת, לא הייתה לכך שום הצדקה. הם הלכו על תפריט חלבי (מה שנכון לדעתי) שאמור לאפשר להם להגיש אוכל כשר (כולל קינוחים) ללא פשרות. כנראה שעקב המבחר הדל של המסעדות הכשרות ציבור שומרי הכשרות אינו קהל תובעני במיוחד, מה שמאפשר למסעדות לא להתאמץ כלל. מקווה שלא אצטרך שוב לאכול בכשרה עוד הרבה זמן...
 
לא טוב../images/Emo4.gif ושאלה קטנה- איפה זה נמצא?

גם אני הכנתי פעם רוטב שמנת תפוז. לא מכינה יותר. נסיון רע עם הדרים ושמנת היה לנו במפגש ב"תה רגעו" אבל חצילים תמיד טובים לי.
 

davemen

New member
הפעם החלפתי שם משתמש לפני

שכתבתי... המסעדה ברמת החייל, ברח' הברזל 32 (ממש סמוך לפסטה מיה המצוינת והלא כשרה). דוקא השמנת תפוז היה לי מעניין, ולגבי החצילים, אני מסכים, בתנאי שיש שם חצילים! דיויד.
 

ג שם

New member
לא אני כתבתי, אלא דיוויד

רק שהוא לא טרח לשנות את שם המשתמש מודה שגם אני בקושי שרדתי את המסעדה, ובטח אני הייתי כותבת את הביקורת בצורה הרבה פחות עדינה. עכשיו הוא חייב לשקם את המוניטין שלו כקורא נלהב של הפורום ולבחור מסעדה נורמלית יותר לשבוע הבא (ושוב במסגרת המשימות הבלתי אפשריות: תתחילו לחשוב על מסעדה צמחונית..)
 
לא מובן לי מי כתב את הביקורת../images/Emo122.gif

יכול להיות ששמנת תפוז זה שילוב טוב. לי יצא אז טעים אז לא משהו- אבל אני בסה"כ טירונית במטבח
המהמם גם לא אהב את זה ואין לי טעם להתעקש להכין משהו שגם אני לא נפלתי ממנו. חצילים =נחת
 

davemen

New member
שוב עשיתי את זה!;../images/Emo88.gif../images/Emo88.gif

היום לא היום שלי - אני פורש! כבר הצלתי לבלבל אפילו את עצמי - אז פעם אחרונה - אני, דיויד, כתבתי את הביקורת....
 
למעלה