איטום ובידוד

איטום ובידוד

2 תחומים/נושאים המפחידים אותי מאד. אני בשלבי בניה (לאחר יציקת יסודות). הבית על צלע של הר במושב בהרי ירושלים, 2 קומות מדורגות. קור עז בחורף, כולל ימי שלג., נושא הבידוד והחימום בחורף קריטיים. אשמח לכל המלצה חמה (תרתי משמע ...) בנושאים: 1. לגבי בידוד - קיחת חוץ מבלוק תרמודן 5 חורים 20 ס"מ (מחפש כרגע בלוק מתאים של 15 ס"מ בכדי לחסוך בעובי הקיר) + קיר איזולציה פנימי נוסף מבלוק 7, בין 2 הקירות חומר מבודד. אח"כ גם דגש לביצוע טייח איכותי בחוץ ובפנים + דגש לגשרי קיר ביציקות חיבור בין קירות וחלונות. 2 . לגבי שאלה טריויאלית שנשאלת, מדוע לא לבנות באיטונג? האמת שזה היה התכנון הראשוני אך ירדתי ממנו לאחר שקצת "הפחידו" אותי במספר נושאים: לא כל הקבלנים יודעים לעבוד עימו ביעילות, נושא הטיח על איטונג מורכב בפני עצמו, השפעות סרטניות, בלוק רגיל עם חורי אוויר גם מבודד והרבה יותר קל לעבוד עימו. 3. לגבי איטום - ביציקת רצפה עושה שכבת פילוס לאחריה יריעות בטומניות ורק אח"כ יציקת רצפה. יש לי מרפסת גדולה שהנה למעשה גג ל-2 חדרי שינה. בכוונתי שתהא עם רצפת דק, כולל "גינות" בצדדים (על טופ). נקודה קריטית שאשמח להמלצות כיצד לממש ולאטום ביעילות. 4. קיר תמך של הקומה התחתונה שמצידו השני אדמה במלוא הגובה. לגבי האיטום, סגרתי עם הקבלן שמצפה ביריעות ביטומניות ובונה קיר חיצוני מבלוק 7. המלצות שליפור בנושא ?

מאגר

New member
איטונג או טרמו דן

מי שאמר לך שבלוק איטונג מסרטן ובלוק טרמודן לא הרי שהוא אינו מבין כלום והינה רקע קטן: בלוק טרמו דן עשוי מאגרגט פומיס אגרגט זה הוא אגרגט וולקני הנחצב האיטליה יש מחצבות שהרמה נמוכה יותר ויש מחצבות שהרמה גבוה יותר והכוונה לרמה רדיואקטיבית של האגרגט. האיטונג הינו בלוק העשוי מחומר מוקצף המחיל אחוז מסויום של אבקת פחם ועומד בכל תקני הקרונה המחמירים. לגבי הנושא של לא כל אחד יודע לבנות אם בלוק כזה הפתרון לקחת קבלן שכן יודע לבנות עם זה אך לא השיקול של הסרטן צריך להיות הקובע בנושא. לגבי חימום ישנם השיטות של משאבת מים שהיא מוצלחת וישנם מרנים של ד'קו היט שאושרו גם לבתי ספר בירושלים והם מצויינים.

למעלה