איטום ובידוד הגג

onm1

New member
איטום ובידוד הגג

אני לקראת יציקת בטקל,סגרתי עם קבלן האיטום על הנחת קלקר 5 ס"מ לפני היציקה,הבנתי שהקלקר במקומות מסוימים "צף" ,האם יש דרך להדביק אותו לגג לפני היציקה?

onm1

New member
הנחה בלבד

לפי החוזה שלנו מדובר על הנחה בלבד (ללא הדבקה) כשהוא טוען שהדבקה לא נחוצה--חשבתי לספק לו דבק או זפת ולהדביק את לוחות הקלקר ביום היציקה

קורן401

New member
onm1

שאלה את הקלקר אמורים להדביק בזמן יציקת הגג או שזה שלב אחרי היציקה של הגג שמדביקים שהבטון כבר יבש?

בינא

Member
הקבלן עובד עליך! הנחה כוללת קיבוע לאיטום!

הקיבוע הזה יכול להיות בהתאמה לשיטת האיטום שהוא עושה לך. אם הוא מבצע יריעות הוא חייב לבצע הדבקה עם סוג זפת מידבק וזה חוסך לו את העלאת החול לגג, אותו הוא חייב לפזר על התפרים אותם הוא מרתך. אם הוא ישים את הקל-קר ביום רוח הכל יעוף ואם ישים יום לפני הרוח, בטח יעוף. אין דבר כזה רק להניח את הקל-קר הוא חייב לקבע אותו ולא עם מסמרים לגג דרך האיטום...! לדעתי, אתם בכלל עובדים לא נכון! יש לבצע את שיפועי הבטקל קודם כל, אח"כ לצקת שכבה מקשה עליונה ורק לאחר מכן לבצע את האיטום ביריעות על השיפועים, אלא אם אתה מתכוון לבצע איטום נוסף על הבטקל (ואז האיטום התחתון מיותר ולפעמים מזיק...)

onm1

New member
שיטת העבודה

הנחת קלקר--יציקת בטקל--איטום ביריעות ביטומניות זוהי שיטת העבודה שלו--יש איזה בעיה עם השיטה הזו ? אין קשר בין האיטום ובין הבידוד (קלקר)

בינא

Member
אם הנחת הקל-קר מבוצעת על תקרת הבטון...

כהכנה לבצוע בטקל, חובה (!) על הקבלן להניח רשתות ברזל בנין קוטר 5.5 / 15/15 על לוחות הקל-קר תוך הרמתן מהלוחות כך שיהיו לפחות 2 ס"מ מעליהן (מבצעים זאת עם ברזל בנין מכופף שמונח על הבטון בין לוחות הקל-קר ובולט מהם לפחות 2 ס"מ). בצורה זו לוחות הקל-קר כלואים מתחת לרשתות, הבט-קל מבל זיון הכרחי למניעת הסדיקה ולאחר שהבט-קל מתיבש, ניתן לבצע תיקוני סדקים ולבצע את האיטום. כל צורת עבודה אחרת אינה טובה וצפויה לכישלון. במידה והקבלן שלך לא הכניס רשתות מהסוג האמור להצעת המחיר שלו, יהיה עליך להוסיף לו כסף אבל אל תוותר עליהן.

onm1

New member
פתרון אחר

קראתי ברשת בעוד כמה אתרי איטום--דוקא שם לא מומלץ לשים ברזל--כי הבטקל הוא חומר פריך יחסית והתפשטות הברזל יכולה לסדוק אותו--נראה לי שאמצע פתרון אחר ,או פשוט אדאג שההנחה של הקלקר תהיה יציבה בצורה טובה (אולי הדבקה של זפת בהיקפים...)

בינא

Member
מה שקראת ברשת אינו נכון!

אם הבטקל נסדק זה לא בגלל הברזל אלא בגלל תערובת לא נכונה של הבטקל. התפשטות ברזל זה "סיפורי קבלנים".

onm1

New member
אולי,

אבל התקן לא דורש ברזל ,שכן מטרת הבטקל היא ליצור שיפוע ולא לשאת בעומס.ברזל לבנין הוא יקר--אני אחשוב על משהו יצירתי יותר--אולי רשת לטיח מתוחה על הקלקר...

בינא

Member
זה הניסיון האחרון שלי להציל אותך מעצמך...

זכותך לבצע על הבית שלך את הניסיונות שלך... אבל אני כותב בפורום הזה כדי שאנשים כמוך ישתמשו (בחינם) בניסיון נצבר של 35 שנים בתחום על אלפי יחידות דיור... תחשוב רגע... אתה עומד לבצע שיפועים על הגג שלך ואתה לא רוצה שהחומר יסדק וגרום לקריעה או התרופפות של חומר האיטום שיונח עליו. תחסוך בארונות מטבח כי לאלה ניתן להוסיף ולשנות. תבצע פחות נקודות חשמל או תעשה אלומיניום קצת יותר זול, לפחות בחלק מהבית... אבל אל תחסוך בחשוב מכל! הבסיס לאיטום של הבית שלך מפני הגשמים! תאמין לי, שכאשר הגג שלך ייזל ביום חורף קשה, תקלל את עצמך ואת ההחלטות השגויות שקיבלת בנושא. ועוד משהו - רשתות הברזל הדקות אינן יקרות כל-כך. אם הקבלן מספר לך שהן יקרות, לך תקנה אותן כולל הובלה והנפה לגג ותפזר אותן במקומו אבל אל תוותר עליהן. רשת לטיח אינה מספיקה לכלום! אם היא הייתה מספיקה הייתי ממליץ עליה.

onm1

New member
בינא,זה לא ענין של חסכון

תראה ,אל תבין לא נכון ,אני מעריך את העצות שלך--ומאוד , אני בודאי אברר שוב על הוספת רשתות ברזל,אבל קבלן האיטום שלי שהוא קבלן מורשה (18 שנה) ,אינו מבצע את יציקת הבטקל עם ברזל ,לפי מה שהבנתי מפורומים יש גרסאות לכן ולכאן לגבי הצורך,ואם זה היה משמעותי אני מניח שהתקן היה דורש זאת,עכשיו שאלה רצינית ,האם נתקלת באמת בסדיקה כזו בגלל חוסר בברזל,או שאולי זה היה תוצאה של משהו אחר,כמו שאמרת בגלל תערובת לא נכונה . האם הבטקל מחייב שימוש בברזל לפי תקן מסוים? או .אני רוצה להיות בטוח שזה פתרון טוב יותר לפני שאני מתערב בעבודה של הקבלן

THE UNDER TAKER

New member
אני לא אומר מה טוב ומה לא טוב

אני רק אומר מה נעשה בבית שלי . אצלי לא שמו רשת בבטקל , הבטקל הוא לא בטון הוא הרבה יותר חלש הוא למעשה ספוג וסדקים יהיו לא משנה מה והם לא חשובים , כי הבטקל נועד ליצור שיפועים ובקלות . ולהיות בסיס לאיטום עכשיו מנהל פרורום איטום אומר שזו לא הדרך הנכונה לבצע גג אז אולי תשאל בפורום שלו איטום וחיזוק מבנים .

בינא

Member
קבלן לא שם רשת בבטקל כי אינו מבין כלום!!!

בבית שלך אדוני הקבלן תעשה מה שאתה רוצה אבל אל תלך ותכתוב זה נכון מה שעשית, כאשר אינך מבין כלום בחוזק חומרים או בהתנהגותם כי כנראה לא למדת זאת אף פעם! הרשת באה למנוע את הסדקים. בטקל אינו נסדק כששמים רשת מתאימה. בטקל כן נסדק כשאין רשת או כשמוסיפים יותר מידי מים לתערובת במהלך העבודה כדי שלקבלן ולפועלים יהיה יותר קל למרוח את החומר וללכת הביתה. סיבה נוספת לסדיקה היא חוסר השקיה וחוסר אשפרה מתאימים בכפוף למזג האוויר (לא משקים מספיק כשחם, או בכלל לא או לא מכסים ביריעות פוליאטילן כשיורד גשם או קר מידי). בטקל טוב לא צריך להיסדק ושלא יספרו לכם סיפורים ומעשיות.

THE UNDER TAKER

New member
לא היו סדקים ואם היו זה בין לא משנה ללא חשוב

שזה בדיוק המקום של לא איכפת לי אני רוצה לדעת למה ביציקת הרצפה של הבית שלי היו סדקים . הרי יש רשת ביציקה

onm1

New member
ציטוט

מאתר איטומן: "אין צורך בהנחת רשת ברזל בתוך יציקת הבטקל. הבטקל איננו חומר חזק וקונסטרוקטיבי כמו הבטון והרשת לא תועיל לו בכלום: בעת תנועת המתיחה או ההתכווצות של הברזל הבטקל עלול אף להסדק עוד יותר משום שהוא חומר פריך וחלש. להדבקת הקלקר או הרונדופן עדיף להשתמש בזפת חם, בהדבקה מלאה בכל שטח הלוח. הוספת הברזל נוחה לקבלן (ואולי גם תכניס לכיסו כסף נוסף) אך איננה רצויה או נחוצה." לי זה נשמע הגיוני (בדיוק כמו ההסבר שלך שנשמע הגיוני)....

רשר

Well-known member
מנהל
הכל נכון חוץ מהאמת המקצועית

איזו מין שטות היא זו "בעת תנועת המתיחה או ההתכווצות של הברזל הבטקל עלול אף להסדק עוד יותר משום שהוא חומר פריך וחלש" ??? אין ולא יהיה סידוק בין כל סוג של בטון לברזל בגלל מקדמי ההתפשטות הזהים, אם חס-וחלילה היה היו כל הבנינים הבנויים עם שלד בטון מזוין נופלים תוך זמן קצר!

בינא

Member
הציטוט הזה הוא קישקוש מקושקש!!!

ומאיזה אתר הוא לקוח? מאתר של חברה שמתמחה באיטום! מעניין למה הם כותבים כך? אתם יודעים למה? כי הם מרוויחים מזה המון! ככל שיש יותר סדקים בבטקל, ככל שהוא מבוצע יותר גרוע, כך יש להשתמש ביותר חומרים שהם מיצרים! ומי משלם על זה? נכון! הלקוח! כל החכמה של רשת הברזל יחד עם הבטקל (קיצור של בטון קל) זה שמקדמי ההתפשטות וההתכווצות שלהם הם אותו דבר ולכן הברזל מונע סדיקה במתיחה והבטון הקל אינו נסדק כשהוא מתכווץ בגלל התכונות שלו וללא קשר לברזל. כך גם עובד הבטון המזויין שעשוי מבטון רגיל (כבד). חובה לשים רשת פלדה ביציקות בטון מכל סוג! אם לא שמים ברזל היציקה תיסדק! בכלל לא חשוב איזה סוג בטון זה - קל, בינוני או כבד.

למעלה