איטום - התראה

אטיוד5

Active member
איטום - התראה

חברים, המים עם כל הברכה שבהם ועם כל היותם מקור החיים וכו', הם האויב הגדול ביותר של הבית. בימים אלו אני מעסיק חברת איטום לתקן כשלים בעבודת האיטום הקלוקלת שנעשתה בבית שבניתי. מילא אני שעבדתי עם חאפרים ולא פיקחתי מספיק וויתרתי פה ושם על עבודה נכונה. גם קולגה אחת שעבדה לפי כל הכללים, כולל מפקח, אכלה אותה. לפחות במקרה שלה יש קבלן שיתקן על חשבונו. אני עומד להוציא פה איזה 40000 שקל על תיקונים (לא, לא פיספסתי באפסים). לא לוותר על כלום בעיניין האיטום. ראו הוזהרתם.

אטיוד5

Active member
מקורות הבעיות

- שיפועים של הבטקל שלא כוונו אל המקומות הנכונים, ועד שהגעתי למקום כבר היו יצוקים וויתרתי במקום להתעקש שישברו הכל וייצקו שיפועים נכונים. - נקז כפול נבנה ברשלנות. - צנורות גיבריט לא נאטמו כיאות. - לא התעקשתי על מקלות סבא, ובכלל, כל היציאות של צינורות אל הגג לא טופלו כמו שצריך.

אטיוד5

Active member
וחשוף

התכנית המקורית היתה לכסות אותו בגג רעפים, אבל ביטלתי אותה ברגע שיצקו את התקרה העליונה ביותר.

fireman

New member
תשמע, אני גם נפלתי באיטום

לקחתי קבלן רשום, עם ניסיון של לא מטרים רבועים אלא קילומטרים רבועיים של איטום ובגשם הראשון קיבלתי קיר של 50 מ"ר רטוב כאילו הניקוז התרוקן עליו..... לקבלן הייתה חוברת פרטי איטום של 70 עמודים, חוזה מפורט הכולל את כל שלבי העבודה אך בסופו של דבר מי שעולה לגג זה אחד מבני דודנו שלא יודע מה זה פרט איטום מרזב ועושה מה שנראה לו ואז מקבלים בעיות..... זה הרי ברור, הקבלן יש לו רשיון, הוא קבלן רשום, יש לו ניסיון מפה ועד להודעה חדשה אבל העובדים שלו לא יודעים כלום מהחיים שלהם. אחרי שני תיקונים אני כבר אמרתי לו שישאיר את העובדים שלו עם הכלים, עליתי איתם לגג והסברתי להם איך לבצע את העבודה..... כבר שנה וחצי ושני חורפים ובלי עין הרע....אפילו לא טיפה של מים בבית. אטיוד ידידי, ליבי עמך.....צר לי לשמוע, אני זוכר עד כמה שטח הגג שלך גדול עוד מהביקור בזמנו. תרגיש חופשי לפנות אם תצטרך עצה כלשהי.

אטיוד5

Active member
הקבלנים שאתה מדבר עליהם

הם גם חאפרים. למעשה 80% מהשוק האיטום הוא חאפרים. אני משלם עכשיו 600-650 למ"ר. זה עבור פירוק, איטום מחדש וריצוף מחדש. רק עבודת ריצוף, האריחים עלי. רק חלק עבודת הריצוף בתוך כל זה הוא 120 ש"ח למ"ר. את עבודת האיטום המקורית בצעתי בפחות מ 120 ש"ח למ"ר. שתי יריעות! שילמתי משהו כמו 80 ש"ח לפועל בידואי של קבלן ידוע ומכובד בסביבה.

fireman

New member
בסיבוב הזה שלא תעיז לוותר על זה

כי כמו שאתה יודע....מהרגע שהריצוף מונח....התיקון כואב מאוד בכיס.

THE UNDER TAKER

New member
איטום מוצלח מתחיל כבר ביציקה של הגג

כבר לאחר היציקה צריך לקבל איטום מחדירת מים אם מבצעים ויברציה על כל הגג , יש לדרוש ביציקה ויברציה על כל המשטח של הגג ולא רק בקורות כפי שקבלנים נוהגים לעשות , אם אפשר אז לדרוש לצקת את הגג עם הקורות העליונות ולא ב 2 יציקות נפרדות . לדרוש בתוקף הכנת אף מים גם אם זה לא מופיע בתכנית . לפני האיטום למרוח " סיקה טופ " בחיבור בין המעקה לגג ומעבר לאף מים ( היישום קל כמו לצבוע חדר .) לפקח על הנחת הקלקר ויציקת הבטקל עם שיפועים לכוון המתאים וכמובן הפרט של החיבור למרזבים . את יריעות הזפת יש ליישם עד מתחת לאף מים .

אטיוד5

Active member
איזה אף מים?

בדרך כלל כשיש גג שטוח אין קרניז ולכן אין אף מים.

THE UNDER TAKER

New member
לגג יש מעקה , במעקה יש לעשות אף מים

כאשר החלק העליון של המעקה רחב יותר מן התחתון

אטיוד5

Active member
לא תמיד החלק העליון רחב מהתחתון

וגם אם יש שם לוח שיש מעל קיר המעקה אז בקושי הוא בולט 3 ס"מ. אתה מדבר על אף בשלשה ס"מ האלו?

אטיוד5

Active member
אין צורך להשיב, עכשיו ...

קראתי את תשובתך לצימעס. מדובר על אף אחר מזה שחשבתי עליו.

אטיוד5

Active member
משהו

כזה. לא חיפשתי עוד באתר הזה, אך יש שם מלאן פרטים. אצלי יש מעל הסומסומית עוד טיט+ריצוף. את האף רואים מעל ה"סתחמה במסטיק אלסטומרי". יש עוד משהו שנקרא אף מים, הנה בשירטוט הזה יש, צד שמאל למטה.

למעלה