איטום גג

Michal2006

New member
איטום גג

אנחנו לפני קניית דירה מקבלן . הדירה היא דירת דופלקס (שממוקמת בקומה האחרונה). אנו מפחדים שהדיקה תיהיה חמה מידי . בגג אין רעפים , הגג הוא שטוח הקבלן נותן :חומר בטון 20-25 עובי. חומר תרמי (לפי תקן ישראלי 1045):חומר פוליסטרן מוקצף עובי 2 ס"מ ובטקל. מקריאה שנעשתה באינטרנט , 2 ס"מ זה מעט מידי. יש לי מספר שאלות: 1. לא מצאתי מקום שאני יכולה לקרוא את התקן הישראלי. האם F15 הוא התקן או F30? 2. האם 2 ס"מ זה מעט מידי? 3. ומה הכי נכון לעשות באקלים במרכז הארץ באיזור כפר סבא - רעננה. 4. האם חומר סלעים טוב יותר מקלקר? תודה רבה

sack1

New member
בידוד גג

קלקר הוא חומר מבודד תרמי טוב ומקובל לשימוש במבנים בארץ. בד"כ האדריכל אמור לבצע חישוב תרמי לפי ת"י 1045 ובהתאם לתוצאות לשרטט פרטים לבידוד תרמי כחלק מפרטי הקירות וגגות המבנה. עליך לבקש מהקבלן לראות את פרטי האדריכל הנוגעים לבידוד התרמי והאם הקבלן ביצע בהתאם לפרטים. יש לזכור שהבידוד התרמי אינו מתחיל ונגמר בגג אלא גם בקירות המבנה - באילו חומרים הקירות בנויים, האם הקבלן ביצע בידוד תרמי לגשרי קור, ביצע טיח תרמי וכיוצ"ב. בד"כ נהוג לבצע בידוד תרמי בגג עם קלקר בעובי 3-5 ס"מ מתחת לבט - קל. ניתן לבצע גם עם קלקר בעובי 2 ס"מ אך שוב תלוי בחישוב התרמי של המבנה.

בינא

Member
קיבלת כבר תשובה לשאלה זו ב-04/05-09 בפורום זה

להלן התשובה מאז...כי שום דבר לא השתנה בשאלה... בידוד גג שטוח הוא בעיה בכל מקרה ולא משנה אם זו דירת דופלקס או דירה רגילה בקומה עליונה. הבידוד הטוב ביותר לגג שטוח הוא שיטת הגג ההפוך. בשיטה זו מניחים על הגג לוחות קל-קר מחורץ בצידו התחתון ומעליו חצץ מנופה לבן. ככל שעובי הקל-קר גדול יותר, כך גם עולה רמת הבידוד שלו. הרעיון של שיטה זו הוא שהחריצים המונחים בכיוון שפוע הגג לניקוז, נותנים למים מעבר לניקוז בעוד החצץ מעביר את המים במהירות. החצץ מהיותו כבד אבל מחלקים קטנים, מהווה משקל על הקל-קר שלא עף ברוח בגלל המשקל והחצץ לא עף ברוח כי הוא מחלקים קטנים. החצץ הלבן מחזיר אף הוא את הקרינה של השמש וכך יוצא שבקיץ יש הגנה מהחום ובחורף הבידוד אינו נותן לחום לברוח מהר מידי מהתקרה.

Michal2006

New member
שיטת גג הפוך ממש לא עוזרת לי

מכיוון שהקבלן לא משתמש בשיטה זו , אני לא יכולה להגיד לקבלן לשנות את השיטה בה הוא משתמש. אני יודעת במה הוא משתמש , ורוצה לדעת האם היא טובה\מספיקה. בכל מקרה , תודה על התשובה.

בינא

Member
שאלת אם הקבלן נותן מספיק. לא הוא לא!

כי הוא נותן את הסטנדרט שמקובל שאינו מספיק. הגג ההפוך הוא מה שאת צריכה כפיתרון. אם הקבלן לא נותן אותו, תוכלו לבצע זאת לאחר שתקבלו את החזקה על הדופלקס, על-חשבונכם, בלי להוריד שום דבר שהקבלן עשה, אלא כתוספת... עכשיו זה כן יכול לעזור לך...לא?

למעלה