איחסון חלב שאוב

ג י ל י1

New member
איחסון חלב שאוב

שלום בתי בת 7 חודשים עד גיל 6 חודשים ינקה מלא לאחר מיכן הוספתי ירקות ופירות וממשיכה להניק . יש לי מספר שאלות 1. עד עכשיו שמרתי את החלב השאוב בשקיות של פלייטקס הם שקיות מאוד יקרות . האם ניתן לאחסן בכלים אחרים ולתקופה ארוכה . 2. בתי מתועררת בלילה 2 או 3 פעמיים ואני מניקה אותה .האם יכול להיות שההנקה לא מספיקה בשבילה האם כדאי להוסיף לחלב שאוב דגנים רק ללילה . 3. אני אוהבת להניק שאלתי כמה זמן אפשר להניק ולא להשתמש בתחליב חלב תודה

חלב שאוב

גילי בוקר טוב לשאלה הראשונה שלך- אני משתמשת בשקיות של אוונט להקפאת החלב הן הרבה יותר זולות משקיות פלייטקס. לא חייבים בכלל לתת תחליפי חלב, אחותי הניקה את הבת שלה עד גיל שנה וחצי ללא תחליפי חלב או דייסות. לגבי השאלה השניה אני לא יודעת ואשמח לקרוא את התשובה של אמהות אחרות ושל שגית מאיה

noachorli

New member
גילי שלום,

אני מאחסנת את החלב השאוב בשקית אוכל פשוטה וסוגרת עם סוגר שקונים בהכל בדולר חבילה של 5 יחידות עולה 2.5 ש"ח. זה אוטם מצויין, בדקתי. את השקית הזאת עם הסוגר אני מכניסה לעוד שקית אוכל וקושרת (למקרה ויקרה משהו לשקית...), כמובן שאני מדביקה על השקית ניר עם תאריך השאיבה וכמות. חברה שלי הניקה את הבת שלה עד שנה וחמישה חודשים, אז כבר זה העיק עליה והיא הפסיקה בהדרגה, כל שבוע הורידה ארוחת הנקה למשך שבוע עד שנשאר ארוחה אחת ואחרי זמן מה גם את הפסיקה. בהצלחה.

sagitlaleche

New member
אחסון חלב אם שאוב ../images/Emo20.gif

איזה יופי שאתן ממשיכות להניק/לינוק עדיין! 1. ניתן לאחסן חלב אם שאוב במיכלים קשים (פלסטיק או זכוכית) גם לתקופה ארוכה, כמובן הכל תלוי בטמפ'. במקפיא עם דלת נפרדת 3-4 חודשים ובמקפיא (מכשיר נפרד) 6 חודשים או יותר. (ליגת לה לצ'ה ישראל הוציאה לאחרונה דף מידע בנוגע לאחסון חלב אם. ניתן לרכוש אותו אצל מדריכות לה לצ'ה ובקבוצות!) 2. תינוקות נוהגים להתעורר בלילה עד גיל מאוחר, ללא קשר לצורת ההזנה שלהם. האם היא ממשיכה לעלות במשקל? בגיל זה לפחות 100 גר' בשבוע. ההחלטה האם להוסיף דגנים לחלב שאוב בידייך, ואת יכולה לנסות ולראות מה ההשפעה על התינוקת. 3. ניתן להמשיך ולהניק ללא תוספות של תמ"ל, כמובן במקביל למתן מוצקים, עד גיל מאוחר. חלב אם מכיל את כל צרכיו של התינוק, הן הרגשיים והן הפיזיולוגיים-תזונתיים גם אחרי גיל שנה! המשך הנקה מהנה

למעלה