איחסון ותצוגה

איחסון ותצוגה

למישהו יש רעיון איך לשמור על אוסף האקשן פיגרס שלי חוץ מהמדפים נגמרו לי הקירות בחדר ואמא לא מרשה לי להשתלט על הבית הבעיה גם שהאקשן פיגרס מתמלאים באבק ו כל שבוע צריך לנקות אותם (עם מברשת והכל:\) אז למישהו יש רעיון?

ליילנד

New member
זה בדיוק מה שקורה

עם ה
ים שלי.

doroni10

New member
הכי יעיל- ארונות/מדפים עם דלתות

מזכוכית... עד אז- להמשיך לנקות

קצת עבודה, אבל יוצא טוב:

אני מציע לקחת או לעשות ארגז מעץ, לחבר אליו מלמטה בארבע הפינות גלגלים קטנים, ולמעלה לכסות אותו עם מכסה שקוף מפרספקס, עם צירים. את הפרספקס אפשר לקנות מוכן לפי מידה וזה לא יקר, ואת הצירים אפשר לחבר לבד, או עם דבק אפוקסי או לעשות חורים עם מקדחה ולשים צירים קטנים שאפשר לקנות בכל חנות לכלי עבודה. זה נותן מקום להרבה בובות, שלא יתלכלכו מאבק, זה נייד - אפשר לדחוף ממקום למקום כשצריך, ואפשר להסתכל דרך המכסה ולהנות כל הזמן. ארגזים מתאימים אפשר למצוא אפילו באיקאה, בתור ארגז מצעים או ארגז צעצועים. ואני מכיר עוד אוספים שנעצרו, עד שהאספן יצא לגור בית משלו...

Athaclena

New member
אפרופו אחסון ותצוגה

יש לי את הבעיה הזאת עם הגפרורים שלי. עד עכשיו יש לי רק קופסת גפרורים וקופסא גדולה יותר בשביל הגפרורים הגדולים. אם למישהו יש הצעות זה יהיה מאוד נחמד.

ronmerav

New member
אוסף קופסאות גפרורים

גם לי יש אוסף ענק של קופסאות גפרורים וספרורים מכל העולם. בינתיים הם מאוחסנים בקופסאות נעליים, פרט לאוסף הישראלי. מן הקופסאות של ישראל הורדתי את התויות (כמו בולים ממעטפה - במים) והדבקתי על גבי דפים בקלסר, לפי סדרות ולפי נושאים. יוצא נהדר ולא תופס מקום. הדילמה כעת לגבי קוספאות חדשות, המיובאות מתורכיה, צ'כיה וכו'. אלו מודפסים ישירות על הקופסה, ואני שוקל לפתוח הקופסאות, לפרוס אותן ולהדביק על בריסטול. כאספן בולים מושבע, אני אוסף גם תשניות (וריאציות כגון שינוי צבע),טעויות הדפסה וכו'.

אני לא הייתי מוריד תויות מקופסא.

הקופסא נראית לי חלק מהעניין, אפילו שהיא תופסת מקום. ברור שיהיו מי שאוספים רק בגלל התוויות והצד הגרפי - עיצובי, ואז לקופסא אין ערך. הייתי עושה משהו אחר: לוקח מידות מקופסת גפרורים, מגדיל אותן כך שהחלק העליון של הקופסא יהיה משהו כמו גליון A3, ומייצר מקרטון ביצוע קופסת גפרורים ענקית. על הקופסא הייתי מדביק תוית מוגדלת מאחת הקופסאות באוסף (לא בעיה להגדיל במכונת צילום) ובצדדים בריסטול שחור. בגלל הגודל, הייתי מדביק בתחתית הקופסא עצמה (לא המכסה שבחוץ) חתיכת סרט שתבלוט החוצה, כדי שאפשר יהיה למשוך וכך לפתוח את הקופסא. בכל קופסת ענק כזו אפשר לשים המון קופסאות רגילות, ולהניח באיזה מקום לאחסון - על הרהיטים, או מתחת למיטה, לא משנה. העניין הוא שהקופסא סגורה ולא צוברת אבק, והיא כשלעצמה פריט נחמד. ואגב, בכל אופיס דיפו אפשר לקנות מארז עם שלוש מגרות קרטון לקיפול עצמי, לצפות יפה מבחוץ - תוית מוגדלת מלמעלה, בריסטול שחור בצדדים, שייראה כמו קופסת גפרורים, ולא צריך לעבוד קשה... והירידה הסופית - אם כבר עצלנות, אפשר לעשות את זה גם מקופסת נעליים... קדימה, לעבודה.

Athaclena

New member
אני אוספת גפרורים, לא קופסאות

גפרורים באורכים שונים, עם ראשים בצבעים שונים (שחור, לבן, ירוק ועוד), אחד עם עץ שחור, אחד עם עץ כהה, מה שיש. די נתקעתי עכשיו ולא מוצאת דברים חדשים אבל נשארת הבעיה של תצוגה. ובקשר למה שאבא של נועם אמר - הצדדים של הקופסאות גם שונות, אז הייתי אוספת את כל הקופסא. אבל אין לי תוכניות כאלה

התויות הן לא הבעיה, אני שמתי את

התוויות שהיו לי בניילוניות מיוחדות שהשגתי (ניילוניות לאחסון שקופיות). הבעיה היא לאחסן את הספרורים שבהם התוית אכן מוטבעת על הקופסא ולא ניתנת להורדה בשום דרך. בעיה נוספת היא אחסון לצורך תצוגה ולא סתם אחסון רגיל.

למעלה