איחור במסירה

איחור במסירה

שלום, קנינו דירה לפני כשנה ונאמר לי שתאריך המסירה יהיה בינואר עם אפשרות איחור של 4 חודשים. עד היום לא קיבלנו את הדירה ויש שמועות על פשיטת רגל. האם מישהו יודע מה ניתן לעשות???
תודה מראש

yot14

New member
תלוי מה רשום בהסכם

הרוב תלוי במה רשום בהסכם המכר מהו מועד מהסירה המצויין בו? האם יש תוספת 3 חודשים (מקובל) על מועד זה ו האם קיים פטור אחר (וקיומו לא אומר שהוא חוקי!) באם עבר פרק הזמן של המסירה או 3 החודשים מעבר למועד המסירה באפשרותכם לפנות לבית המשפט בתביעת פיצוי בגין איחור אם מופיע בהסכם פיצוי על איחור - לפעול לפיו ואם לא לדרוש פיצוי על איחור הכולל גם הוצאות על דירה חלופית וכן רצוי להבהיר בתביעה כי מבוש גם פיצוי חל ממועד התביעה קדימה עד מסירת הדירה או ביטול החוזה בכל מקרה רצוי שעו"ד יעיף מבט בחוזה ואחר כך תפעלו בהתאם לשיקול דעתכם לגבי נושא הפשיטת רגל - יש לבדוק בחוזה המכר מהם סוגי הערבויות שניתנו לתשלומים שביצעתם ואם נדרש - להפעיל אותן פניה להטלת עיקול - לא אפקטיבי כנראה כי בהנחה שלפרוייקט יש בנק או מממן אחר מלווה אני די בטוח שהוא ביטוח עצמו במשכון קודם בכל מקרה- נסו לברר קודם למול החברה מה המצב ורצוי לא בטלפון אלא לגשת לראות בעיניים!! הכותב אינו עו"ד !!!

בהנחה שלקחתם עו"ד לביצוע העסקה ...

ולא הסתפקתם בעו"ד של הקבלן, אני מקווה כי יש בידכם בטחונות מספיק טובים לכספים ששילמתם. כדאי מאוד שתבדקו אישית ותרחרחו מה קורה בחברה שמכרה לכם את הדירה ועם המידע שתאספו תפנו לעו"ד שלכם. אם באמת מדובר בפשיטת רגל זה עלול להיות מצב מאוד לא סימפטי.

למעלה