איחור בהתפתחות

יהל37

New member
איחור בהתפתחות

יש לי ילדה קטנטנה בת שנתיים שמאחרת בהתפתחותה. היא החלה ללכת בגיל שנה וחצי רק לאחרונה התחילה להגיד מספר מילים אך לא שלמות.בנוסף לכך אני לא לגמרי חושבת שהבנתה מתאימה לגיל זה. היינו אצל מספר רופאים והדעות לגבי העתיד חלוקות. האם יתכן שילד כזה יהיה בסופו של דבר בתחום הנורמה ובכלל מה המשמעות של איחור בהתפתחות?מאד מאד מודאגת.

מזאלונה

New member
איחור בהתפתחות

איחור בהתפתחות, כמושג, מציין כי הילד אינו משיג את שלבי ההתפתחות הצפויים לגילו. כלומר, אם ילד אמור לשבת בגיל מסוים, לדבר בגיל מסוים ולהיות בעל יכולת קוגניטיבית כלשהי בגיל מסוים, אותו ילד המאחר בהתפתחות לא השיג את השלב המצופה לגילו. בדרך כלל משתמשים בהגדרה הזו גם כאשר לא ברור מהי האבחנה של הילד, במיוחד כאשר הילד צעיר. לגבי ביתך, קשה לדעת לפי מה שמסרת מהי מידת האיחור וממה היא נובעת, ולכן קשה גם לקבוע, וגם לא נראה לי שיש לי את הידע או היכולת לעשות זאת, האם התפתחותה תהיה רגילה בעתיד. האם הייתם במרכז להתפתחות הילד? איזה רופאים ראו אותה? מהי דעתם? מקווה שהסברתי לך מעט. אם תתני פרטים נוספים, אולי נוכל לעזור יותר. בהצלחה לשתיכן

אני מסכימה עם מזלונה

התאור שתארת אינו מספיק אם היא התחילה ללכת בגיל שנה וחצי וכבר אומרת מספר מילים ואין כל קושי נוסף... אז הייתי ערנית אולי נותנת מעט חיזוק אבל בסך הכל ישנה טוב אם תרחיבי נוכל להתייחס יותר טל

אמא מודאגת

בניגוד לשתי חברותי, אני חושבת שהבאת מספיק נתונים כך שאוכל לתת לך שתי נקודות למחשבה, ועצה אחת. א. גם כהורים וגם כמטפלים, חשוב לראות מה הילדה השיגה ביחס לעצמה, ולהשתדל, אני יודעת שזה לא קל, לא להשוות אותה לילדים בגילה.בגיל שנתיים זה לא משמעותי ולא עוזר. כלומר, לבדוק לגבי הפעולות השונות שהיא מבצעת, האם היא מתקדמת, מבצעת אותן כל פעם טוב יותר, האם היא לומדת כשמלמדים אותה? ב. אנחנו יודעים תמיד מאיזה נקודה אנחנו מתחילים עם הילד, ונעשה הכל הכל כדי שיתקדם, לעולם לא נעצור ונגיד: עד כאן הילד שלנו התקדם וזה מספיק. לכן לעולם אי אפשר לדעת לאן הוא יגיע וזה תלוי בהרבה מובנים גם בנו, ומי שמנסה להגיד לך מה יהיה בעתיד, אפילו רופא, חוטא למטרה. אנחנו יודעים למי ניתנה הנבואה...ועצה אחת: פני עם הילדה למרפאה בעיסוק (דרך קופת החולים או באופן פרטי),ובקשי ממנה שתדריך אותך כיצד את כאם יכולה לקדם את ביתך הקטנה. מקווה שגם אם לא הפחתתי דאגה מליבך, לפחות תוכלי להתייחס לעניין באופן יותר רציונלי.

למעלה