איחור בדיבור??

מלאך2

New member
איחור בדיבור??

אם פעוט מפגר בדיבור מאחד אחר בגילו פיגור של חצי שנה לערך עקב ליקוי בשמיעה ועכשיו הוא מקבל טיפול ומצבו משתפר האם יש מקום להכניסו לגן טרום חובה לכיתה מיוחדת כיתה טיפולית?? יש לציין כי הפעוט בעל אינטליגנציה גבוהה יותר מבני גילו.

טלגל

New member
בקשר לפעוט המתוק...

האם הפעוט בערך בן ארבע? בגיל זה לדעתי יש לאפשר לפעוט להיות בגן טרום-חובה רגיל, ולהמשיך בטיפול שהוא מקבל, אני מבינה שבודאי הוא מקבל טיפול בתקשורת וטיפול שפתי. מאד מאד חשוב להמשיך בכל המעקבים והטיפולים ולא לחשוב שהבעיה תיעלם מעצמה. האם הפיגור בדיבור פגע בעוד תיפקודים של הילד? מוטורית? רגשית? חברתית? אזי יש לתת לילד עזרה כוללת והמון פידבקים חיוביים. אבל אם ההבנה שלו טובה, הבנת הוראות, ריכוז, משחק קוגניטיבי וכו´ בהחלט ניתן לאפשר לו גן רגיל. זאת דעתי המקצועית כגננת ולא כמאבחנת טיפולית המון בהצלחה לפעוט.

מנסיוני בשומ אופנ לא

במשכ השנימ היו אצלי שני ילדימ מאחרימ בדיבור המ השתלבו בגנ קיבלו טיפולימ אצל קלינאית תקשורת ובמקביל הילדימ בגנ הבינו את שפתמ ואפילו לימדו אותמ להגות נכונ מילימ כשהדבר נעשה באופנ הכי טבעי. לכנ אינ אני חושבת שמקומו של הפעוט בכיתה טיפולית אמ אכנ זו בעייתו היחידה . נכונ הוא שאותמ ילדימ פיתחו חוסר בטחונ מסויימ כשהבינו שהמ מעט שונימ ומתקשימ . במקרה אחד ההורימ לקחו את הילד לשעורימ ברכיבה טיפולית [סוסימ] טיפול זה יקר אכ העלה את בטחונו של הילד פלאימ עמ הרבה עידוד גננת מבינה אני משוכנעת שהדרכ תהה קלה לכמ עיקר שכחתי עמ הקלינאית תקשורת היו לי כמה פגישות כדי שתנחה אותי היכנ לעזור ומתי לא כדאי ללחוצ בהצלחהההההההההה

למעלה