איחוי שבר ביד

tetman

New member
איחוי שבר ביד

שאלה למומחים: בני בן ה4.5 שבר את עצם הרדיוס לפני כשלושה חודשים. האורטופד בבית החולים גיבס את ידו ובמהלך התייבשות הגבס לחץ על העצם בנסיון לישר אותה ולהחזיר למקום את החלקים השבורים. לאחר מכן הוא שלח אותנו לצילום נוסף על מנת לראות שהכל בסדר. לאחר 3 שבועות הוריד האורטופד בקופת החולים את הגבס מידו של הילד והוא חזר לפעילות רגילה. חלפו שבועיים והילד נפל פעם נוספת והעצם נשברה שוב. הפעם אורטופד אחר באותו בית חולים לא ניסה לישר את העצם ולא שלח אותנו לצילום לאחר הגיבוס. בחלוף 3 שבועות הורידו את הגבס בקופת החולים ולהפתעתי ראיתי שהשבר בעצם עדיין בולט מאוד בצילום ושהעצם לא ישרה וקיימת בליטה במקום בו העצם נשברה והתעקמה. יש לציין שבפעם הראשונה שנשברה היד כשהורידו את הגבס קשה היה לי לגלות זכר לשבר בצילום והעצם נראתה לי ישרה לגמרי וכמו כן היום לאחר מספר ימים הילד עדיין מתלונן על כאבים ביד כשמופעל עליה לחץ קל (למשל כאשר הוא נשען עליה עם משקל גופו). הרופא אמר שזה נורמאלי ושהיד תתישר עם הזמן וכן אמר שרואים בצילום שהעצם מתחילה להתאחות. שאלותי הן האם היה מקום לנסות ליישר את העצם גם בפעם השניה? האם צדק הרופא כשאמר שזה נורמאלי שהיד עקומה? האם יש מקום לגשת לרופא ממוחה בכיר יותר כדי לקבל חוות דעת נוספת? האם היד תתישר או תשאר עקומה לתמיד? אני ממש מודאג, אז אם יש מישהו שמבין בנושא אשמח לקבל עצה.

tetman

New member
שכחתי לציין

שאת הבליטה ביד מרגישים גם במישוש.

שבר

שברים בילדים קטנים שהתחברו עם תזוזה או זוית יכולים להשתפר עם הגדילה של הילד, אך לא אוכל להתייחס לשאלות באופן ספציפי בלי לראות צילומים.

למעלה