איחוי קבצים...

• פותח הנושא ET2k
  • פורסם בתאריך

ET2k

New member
איחוי קבצים...

שלום אני חדש בפורום, ויש לי בעיה שאני שובר איתה את הראש כבר שנים. איך אני גורם לקובץ מסוים נגיד קובץ עם מסך גרפיקה לעלות לפני תוכנה מסוימת, כך שההודעת פתיחה והתוכנה שאותה אני מעלה יהיו באותו קובץ EXE. במילים אחרות,איך מאחים שני קבצי EXE? אני מדבר על סביבת DOS. מי שיודע איך לעשות את זה יעזור לי מאוד ...
אני יודע שזה לא אמור להיות כל כך מסובך, כי יש תוכנות שמוסיפות סיסמאות לקבצים בלי בעיה.

antidot

New member
--->

הכי פשוט זה לכתוב תוכנית קטנה שמציגה את הקובץ גרפיקה ואז מריצה את התוכנה הרצויה. מדובר על סביבת DOS או חלון DOS מתוך חלונות ? Antid0t

ET2k

New member
אה.. אוקי

אין לי בעיה לכתוב תוכנית כזו , בסביבת דוס טהור או בחלון דוס (אני מניח שזה לא באמת משנה), אני יודע אסמבלר קצת ופסקל. זו לא הבעיה.... הבעיה היא איך אני מסתיר את הקובץ הפעלה המקורי כדי שלא יהיה אפשר להריץ אותו סתם. זה ישמע אולי כאילו אני איזה מנייק,אבל כל מה שאני מנסה לעשות זה למנוע מאנשים לגנוב קבצים מהאתר ולשים באתר שלהם (תוכנות ומשחקים נדירים, יותר Abandonwre, לא Warez או משהוא כזה, אם אתם מאלה שמבינים מה ההבדל). כל מה שיש לי עד עכשיו זו תוכנה שהופכת bat לexe,זה הכל. ולא,שינוי שם של הקובץ המקורי לא יעיל מספיק,אין בעיה לעלות על זה

voguemaster

New member
שתי אפשרויות

אתה יודע איך אותם פורצי תוכנות מ-PUMA ו-THE FORCE היו עושים את זה בקומודור 64 ואח"כ היו כאלו שעשו את זה ב-PC ? הרעיון פשוט. לכל תוכנית יש מה שנקרא ENTRY POINT שזו כתובת בזיכרון שבה התוכנית אמורה להתחיל. אם נניח כתבתי דמו קצר ואני רוצה שהוא יעלה לפני, אני צריך להוסיף את הקוד הזה ל-EXE (ב-DOS ו-WIN32 זה פועל בצורה שונה) ולהפנות את ה-ENTRY POINT לקוד החדש, והוא בתורו יקפוץ בסוף חזרה ל-ENTRY POINT המקורי (מה שנקרא OEP) והתוכנית תמשיך להתבצע, או יותר נכון, תתחיל להתבצע. יש כמה וכמה טכניקות לזה, הכל תלוי באיזה פלטפורמה. תחת DOS אפשר לחפש מקום באחד הסגמנטים של הקובץ (תלמד על פורמט של קבצי EXE ב-DOS) ולהוסיף לשם ואז לעשות את כל מה שאמרתי קודם. ואם יש הגנה כלשהי שמגינה מפני שינוי של ה-ENTRY POINT אפשר לעשות דברים אחרים. אבל הרעיון הוא בסיסי תמיד: לעשות REDIRECT לקוד שלך, ואז לחזור לתוכנית המקורית. אוף, כמה זמן שלא עשיתי כאלה דברים... ד"א בזכות הפורמט של קבצי EXE ב-WIN32, (קבצי PE) קל יותר לעשות את כל הנ"ל.. אלי

Scott

New member
עד כמה שאני זוכר

מימי הדוס שלי (שעד היום אני מתגעגע אליהם ואל המודם 2400 שלי
) היתה תוכנה קטנה בשם GLUE שכל מטרתה היתה להדביק 2 קבצי EXE לקובץ אחד. אני זוכר שאני, בימי ה-BBS כשהייתי שולח קובץ הייתי מדביק לו לוגו שהכנתי (אם אני לא טועה קובץ FLC שקומפל ל-EXE) חוצמזה...גוגל לא יכול להזיק :) Scott

ET2k

New member
תודה...

האמת שגם לי היה 2400 ,אבל אני הסתפקתי ב100KB ליום, הייתי אז בן 9!

למעלה