איחוד רשויות - אפשר היה להתנגד והרי עובדות

אליה ל

New member
איחוד רשויות - אפשר היה להתנגד והרי עובדות

"הממשלה נכנעה ללחצים, ונסוגה מתוכנית איחוד הרשויות קיצוץ 2 מיליארד שקל ברשויות לא יבוצע; רק 12 יאוחדו במקום 116 מאת צבי זרחיה רה"מ תמך ביום ד' בהצעת חוק המבטלת איחוד רשויות; שר האוצר נעדר מההצבעה הממשלה נכנעה ללחצים פוליטיים, ונסוגה כמעט לחלוטין מתוכניתה לאיחוד רשויות מקומיות. התוכנית היתה אמורה להיות אחד השינויים המבניים החשובים במשק ולהביא לחיסכון של 2.2-1 מיליארד שקל לטווח הארוך בעקבות איחוד של 116 רשוית וקיצוץ של 270 משרות של סגני ערים. בפועל נותרו מהתוכנית איחוד של 12 רשויות בלבד וקיצוץ של כ-100 סגני ערים, שיובילו לחיסכון תקציבי שקטן בחצי מהחיסכון שתוכנן. המשך הכתבה בקישור לעיתון הארץ בנוסף - הצעה שעולה בימים אלו בכנסת: "מליאת הכנסת תדון בשתי הצעות חוק ביום רביעי לפירוק שני איחודי הרשויות: ביטול איחוד המועצות המקומיות מג”ד אל כרום, דיר אל אסד ובענה וביטול איחוד המועצות המקומיות באקה אל גרביה וג’ת. וועדת הכנסת אישרה בקשת ח”כ נדיה חילו לזירוז ההליך המשפטי לדיון בהליך פירוק הרשויות, שני החוקים יעלו במליאה ביום רביעי ואושרה הקדמת הדיון בשני החוקים בהליך מזורז. ח”כ חילו בתגובה: ” איחוד זה גרם לנזקים כלכליים וחברתיים חמורים לתושבי הישובים אמשיך לפעול באינטנסיביות עד לאישור החוק ופירוק איחוד הישובים” לקוח מהדף של הגב' נדיה חילו באתר הכנסת כלומר - מתוך התוכנית הגנדריוזית של משרד הפנים לבצע איחוד ל-116 רשויות הרי שבעיקבות התנגדויות שונות בוצעו בפועל רק 12!!! איחודים! מכאן נובע, היקש מאוד ברור וחד משמעי הוא שמי שעמד בר' הרשות המקומית צורן פשוט מכר את הישוב, חד וחלק. שיהיה יומכם מוצלח ונפלא

Master Stav

New member
עכישו תבדקי בבקשה ....

איזו רשויות אוחדו ....

yonib1231

New member
להלן האיחודים שבוצעו

צורן-קדימה בנימינה-גבעת עדה יהוד-נווה אפרים מודיעין-מכבים-רעות דאלית אל כרמל-עוספייא (קיימת הצעת חוק לפירוק האיחוד) באקה-ג'ת (קיימת הצעת חוק לפירוק האיחוד) בענה-דיר אל אסד-מג'ד אל כרום

אליה ל

New member
שכחת להוסיף לפירוקים גם את

בענה=דיר אל אסד ומג'ד אל כרום דרך אגב, בזמנו אמרו לי שהאנשים מצור יגאל דווקא היו מרוצים מהאיחוד עם כוכב יאיר - כך שאולי האיחוד הזה עובד טוב?

Master Stav

New member
בין הישובים האלו אין שום קטע לא מיושב

למעשה החיבור שלהם היה הגיוני שניהם ישובים קטנים במרחב אפשר לומר מעט עויין והרצף ההתיישבותי בינהם ...ובכן ....קיים.

motisisr

New member
אני בדיעה שהאיחוד היה הכרחי בעיקר לצורן

נראה לי שזה כמו להתעסק אחרי לידת תינוק בשאלה אם היה צריך להיות בן או בת האיחוד הוא עובדה, ולדעתי עובדה טובה מאוד. יכול להיות שבגלל שאני לא מכיר מציאות אחרת (גר בצורן 5 שנים) קשה לי באמת לרדת לסוף דעתם של המתנגדים אבל בגדול, ישוב שאין לו אפשרות להתפתח יחדול באיזה שלב להשקיע בתושבים (כי ההכנסות תרדנה) רמתו תרד והוא צפוי לפשוט את רגלו. אין ספק שקדימה אכן הביאה לצורן נדונייה שוות ערך בדמות שטחים להתרחבות אזורי תעשיה וכו' מה שצריך עתה זה ראש מועצה שיימנף את היתרונות של הישוב המיוחד לטובת כלל התושבים מיקי אקרמן הוא האיש שיכול לעשות זאת בזכות ניסיונו העשיר,הכרתו את הישובים לְעֵלָּא וּלְעֵלָּא, יכולתו להניע פרויקטים והיושרה האישית

אליה ל

New member
העניין כרגע הוא לא אם האיחוד היה

הכרחי או לא, אלא בקשר לגבי אמינות או אי אמינות של מי שהיה מעורב באי ההתנגדות למיזוג בטוענות שונות ומשונות. הדברים היו ברורים אז כשם שהם ברורים גם היום ולכן כדאי שאנשים לא יספרו סיפורי אלף לילה ולילה על סיפורים כמו : שום דבר לא היה עוזר וכיוצ"ב. במקום להודות חד משמעית על אוזלת יד, טיפשות ועוד כמה דברים. לגבי ההבנות שלך בהמשך - שוב אתה קורא וסופג סיפורי אלף לילה. אחת הדוגמאות הטובות ביותר לאי נכונות דבריך ונמצאת ממש בשכנות לך - פרדסיה. לישוב אין שטחי תעשיה וכו' והוא משקיע בפיתוח, בתושבים ושלא לדבר על העובדה שערך הבתים שם רק עולה. הכל תלוי בניהול תקציבים נכון וכאן בהחלט לצורן היתה בעייה בהתנהלות. אי אפשר לכפות על אנשים ליצור פעילויות משותפות ואי אפשר לכפות על אנשים לאהוב את החיבור המוזר שנוצר. מי שהגיע לצורן בתחילת הדרך הגיע לצורן בגלל שרצה לגור בצורן ולא בקדימה. ויש הבדל מאוד משמעותי בין שנותיה הראשונות של צורן לבין מה שקורה בימים אלו וכמובן שימים אלו זה רק בהתדרדרות כלפי מטה.

למעלה