איזו ...

Another Angel

New member
איזו ...

האם שיטות מסוימות נבדלות זו מזו בדגשים המתורגלים בהן ? ( למשל , נשימה , רגיעה , הרפיה , ריכוז , התבוננות פנימית וכו' ) ואם כן - האפ קיים מאגר מידע על שיטות בו ניתן לקרוא על כל שיטה בפניי עצמה ( גם אם בכלליות ) ולהחליט איזו מתאימה עבורי ? תודה .

אכן

כל השיטות נבדלות זו מזו, על כן הן שיטות שונות. אם זאת כולן מומלצות במידה מסויימת תוך שימת דגש על הטכניקה הספציפית המתאימה למקומו של האדם ולתנאיו. מקור המפרט את כל הטכניקות הוא הבהגווד-גיתה. תרגום און ליין של הבהגווד גיתה תמצא בכתובת זו: http://www.asitis.com בהגווד גיתה בעברית ניתן לרכוש דרך כתובת זו: http://www.yogaoflove.org

Another Angel

New member
כבר השגתי את הגרסה של איתמר תיאודור

האם היא שווה קריאה , האם מלאכתו מספקת ?

כן, היא מצויינת.

אני מכיר את המחבר אישית. במידה ואתה רוצה יותר הרחבה על הנושא אני ממליץ את "בהגווד גיתה כמות שהיא" של שרילה פרבהופאדה. (אגב, איתמר תיאודור גם הוא תלמיד של שרילה פרבהופדה)

כן.

איתמר תיאודור מסתמך על הידע ששרילה פרבהופדה לימד. אני לא בטוח עם הוא קיבל הסמכה ישירה משרילה פרבהופדה או מאחד התלמידים שלו, אבל הוא בהחלט מוסמך מהבחינה הזו.

יוגי בר

New member
בהגווד ג'יטה

שלום לך. במסגרת מסע החיפושים שלך. אתה מוזמן לקרוא את הבהגווד ג'יטה בתרגומו של סוואמי שיווננדה. בברכה ואהבה יוגי בר

דווקא על זה לא ממש הייתי ממליץ

סוואמי שיווננדה מזוהה עם אסכולת האדוויתה אשר ידועה בסילוף כתובים.

יוגי בר

New member
ועוד תרגום עברי של הגיטה

היי לך. באמת לא הייתי מתיימר לשלול שום תרגום של הגיטה תוכל במקביל ובנוסף לשזוף את עינייך בבהגווד גיטה בתרגומו של שלמה קאלו. לפחות בספר שאני מחזיק בידי בהוצאת ד.ע.ת(ניתן להשגה ישירות בהוצאה) (ואני מצטט:) התרגום בוצע מתוך שלושה תרגומים אנגליים: 1. של זואן מאסקארו-J.mascaro 2.של ס. פראבאוואנאנדה וכ. אישרווד-S.Prabav and I. 3. של ס. פראבהופאדה-S.P.rabhupada כשלאחרון מצורף הטקסט הסנסקריטי המלא של הגיטה שכל מילה בסנסקריט מתורגמת תחילה לאנגלית. קריאה נעימה בברכה ואהבה יוגי בר

הו! על זה למשל...

על התרגום של שלומו קאלו ל-ח-ל-ו-ט-י-ן לא הייתי ממליץ. זה אפילו לא תרגום מעוות. זה בכלל לא בהגווד גיתה אלא ספר שהוא כתב שסובב סביב סיפור המסגרת של הבהגווד גיתה. שלומו קאלו אפילו לא מתרגם לא נכון. הוא ממציא.

יוגי בר

New member
זה הולך ומתחמם,הולך ומתחמם....

היי בהקתה וזה כל הסיפור: אל תגיש את הכל בכפית הרמטית תן לאיש לקרוא לשפוט ולהחליט. ואתה יודע מה? יכול להיות שהוא יחליט כמוך. ויכול להיות גם אחרת. בשלטון המעטה. ואני אישית בדעה לקרוא את כל התרגומים ו"התרגומים" לגיטה ובסוף גם ללמוד סנסקריט ולקרוא את הגיטה בשפה זו. ואז מה בינתיים? בינתיים,לחיי כל הספרים היוגיים. בכל התרגומים. בברכה ואהבה

אני מסכים.

בינתיים אני אישית מעדיף תרגום מוסמך. התרגומים של אסכולת האדוויתא משנים מילים ומשחקים בחוקי הדקדוק ועובדה שעד המאה ה8 כשהם הופיעו אף אחד לא פירש כך את הוודות, מעבר לעובדה ששנקרה עצמו חזר בו מכל תורתו לקראת סוף חייו. התרגום של שלומו קאלו הוא פיקציה, זה ידוע לכל סמכות בנושא. בהזדמנות אני אראה לך את זה. התרגום של שרילה פרבהופאדה אינו משאיר מקום לדמיון. הוא כולל את הפסוק בסנסקריסט, תרגום מילה אחר מילה ואז את תרגום הפסוק עצמו ולאחריו התעמקות בו כולל ציטוטים ממקומות אחרים בוודות. כל אחד יכול להווכח בכך על ידי קריאה.

אסכולת האדויתה

אסכולת האדוויתה-ודנתה (אדוויתה = אחדות) היא פילוסופיה שהתגבשה במאה ה8 על ידי שנקרה ומתיימרת להציג את הוודות כך שהעליון הוא מאין אחדות אימפרסונאלית אליה אנו שואפים להתמזג. בפועל זה לא מה שהוודות מורות ופילוסופיית האדוויתה ניזונה מרעיונות אנטי-וודים שרווחו באותה תקופה אשר במקור שללו את הוודות. חשיבותה ההיסטורית של האדוויתה וודנתה היא השבת מעמדן של הוודות לאחר שמאז התפשטות הבודהיזם (אשר שלל את הוודות) נזנחו.

למעלה