איזו תוכנה?

אופיר(-;

New member
איזו תוכנה?

במשרד שלנו הסיטואציה היא כזאת: עובד אחד כותב מסמך בוורד, מעביר לגרפיקאית, שלוקחת את הוורד, ומעבירה אותו לקורל דרו 10, מעצבת אותו, מוסיפה תמונה וכו´. הבעיה מתחילה כאשר העובד הראשון משנה / מתקן / מגיה את המסמך שלו, ושולח אותו שוב לגרפיקאית, ששוב צריכה להכניס מחדש לוורד, לתקן את העיצוב (כי התמונה, למשל, צריכה להיות במקום מסויים, ואם טקסט משתנה - גם המיקום משתנה וכו´) בעיה נוספת היא אופן הכנסת מסמך הוורד לתוך הקורל. לא משנה באיזו דרך ניסינו - הטקסט מהוורד לא נכנס בצורה טובה. אנו לא רוצים להכניס זאת כטקסט נקי, מכיוון שהעובד מעצב את הטקסט, ורוצה שהעיצוב יישאר. מה הייתם מציעים לעשות? מה אנו לא עושים בסדר? איזו תוכנה/ות שתקבל בקלות רבה מסמך וורד, תשמור על עיצוב שלו ולא תעשה בעיות? אולי שיטת העבודה צריכה להשתנות? אולי צריך להחליך ולא לעבוד עם קורל? ואם כן - עם איזו תוכנה כן? האם ה - Publisher של Microsoft רלוונטית? נראה לי שלפחות בנושא האינטגרציה בין וורד אליה היא צריכה להיות טובה יותר. מה אתם מציעים? תודה! אופיר

n_ru

New member
פורמט rtf לניוד טקסט בין תוכנות

אני לא מכירה את קורל, לפריהנד בפי.סי. הפתרון לטקסט הוא שמירת הוורד בסיומת rtf, פתיחת המסמך בכתבן ושמירה פעם נוספת (למה? ככה) וייבוא של הrtf בפריהנד. זה עובד טוב מאד, למעט מספרים וסוגריים, שמתהפכים וצריך לסדר. לא כולל טבלאות, כותרות וורד ותמונות. ניתן גם לייצא טקסט מפריהנד ל-rtf ולפתוח בוורד. תנסות אולי יעיל גם בקורל? הגהות על הטקסט כדאי לעשות כמה שיותר לפני התהליך הגרפי.

mamby

New member
למיטב ידיעתי אין תוכנה שעובדת יותר

טוב עם תוכנות אופיס מקורל - וזה לא שהיא עובדת איתם כל-כך טוב. פשוט האחרות ממש לא עובדות איתם בכלל. אני לא מכירה אופציה לשמור על עיצוב שנעשה בוורד בטקסט שהועבר לקורל. האפשרות של ייבוא הקובץ וורד בשלמותו עובדת על הפנים, ולא מאפשרת לעשות כלום עם הטקסט. הכי טוב זה להעביר את הטקסט רק מוקלד - לא מעוצב (ב-COPY ו PASTE) ולערוך את כל העיצובים בקורל. נירה צודקת מאוד שהגהות צריך לסיים לפני העיצוב - העובדים צריכים קצת לתרגל את זה והם יצליחו. או שתיקונים קטנים ייעשו ישירות בקורל - בלי לעבור עוד פעם בוורד.

yossi_maoz

New member
לפי תיאורך

הבעיה היא ששני אנשים מקבלים אחריות על עיצוב מסמך, עם שתי תוכנות שמתיחסות לעיצוב בצורה שונה. ממבחינת תהליך העבודה בדרך כלל מקובל שתוכנת עיבוד התמלילים מיבאת את הטקסט כ"חומר גלם" ותוכנת האיור/עימוד "מעצבת" אותו. זה גם יותר הגיוני מכיוון שבדרך כלל הפלט הסופי הוא מתוכנת האיור/עימוד ולא ממעבד התמלילים.

yanivfel

New member
לא מדוייק

התהליך שתיארת נכון לגבי העיצוב כמוצר הסופי או לפחות המובא לשלב הדפוס. לעומתו, תהליך הוספת האיורים שונה היות ובו המסמך הוא השלב הסופי. על-פי נסיוני, במשרד מתוקן על אנשים העובדים עם WORD לדעת לעמד את המסמך ואילו מחלקת הגרפיקה, שמקבלת שירבוטים, שולחת גרפיקה בפורמטים של GIF או JPEG שאותם אנשים מכניסים למסמך. תהליך של העברת המסמך לגרפיקה מסרבל ומיותר. בהצלחה.

yossi_maoz

New member
בתנאי

שאת הפלט שולחים מוורד. במקרה הספציפי, ניתן להבין שהפלט יוצא מקורל.

noa_f

New member
האם באמת יש צורך בקורל?

לפי מה שנכתב, העובדים שיוצרים את הטקסט גם מעצבים אותו ולכן יש בעיה בהעברת הטקסט. זה נשמע כמו מסמכים שאינם אמורים להיות "סופר-דופר מעוצבים" אלא רק לקבל טאצ´ סופי ע"י גרפיקאי. הפתרון הפשוט ביותר בעיני הוא שהגרפיקאי ילמד לנצל את הוורד יותר טוב מבחינה עיצובית(זה אפשרי, מדהים כמה אפשר לעשות עם התוכנה הזו - כמעצב) או אולי להשתמש בפאוור-פוינט.

yossi_maoz

New member
או פשוט

שיספק לנו יותר פרטים על סוג העבודה, רמת המיומנות של האנשים, מדיום ההפצה (דפוס,הדפסה משרדית, מצגת, אתר) מאחר וכולנו עסוקים בספקולציות...

אופיר(-;

New member
תודה חברים! אתם רציניים... הנה

כמה פרטים כדי להוציא אותנו מהספקולציות: אני מודע לזה שתהליך "נורמאלי" לא עובד איך שתיארתי, אבל... אנחנו מיוחדים.... אנחנו מיוחדים (לצערי) כי מי שעוסק בכתיבת המסמך הוא "הבוס הגדול" שמתעקש להעביר את המסמך בוורד - מעוצב, ושהעיצוב יעבור לקורל. כאשר יש תיקונים הוא "שולח את הגרפיקאית משולחנה להפסקה... " ומתעקש לשבת על הקודל (למרות שהוא לא גרפיקאי), או לחילופין - שולח לה שוב את המסמך, והיא, המסכנה, צריכה שוב להעביר את כל החומר לקורל, ולהתחיל מחדש בעיצוב. מאחר ואני ("היועץ" במקרה זה) לא רואה שום אפשרות בקרוב שהנוהל המוזר הזה ישתנה, והאו "הבוס", כפי שאמרתי (וגם זה לא ישתנה), אני מנסה לבחון כיצד אפשר לשפר את הגרוע... לכן אני מחפש תהליך, או תוכנה, שתפתור לפחות חלק מהדברים. נושא הקורל חשוב כ- Output שהולך לבית דפוס (בד"כ), ולכן - אפשרות השימוש עם וורד בלבד נראית לי פחות טובה. שמעתי על Microsft Publisher, וחשבתי לעצמי שאם היא תוכנה מיקרוסופטית, אז יש סיכוי שהיא תעבוד טוב (במידה מסויימת) עם הוורד. האם למישהו יש נסיון איתה? האם מישהו יכול להציע הצעות אחרות? תודה חבר´ה! אופיר

yonabarak

New member
שיכתוב מראש בקורל

אני יודע שקשה לשנות הרגלים של בוסים. אבל אם הוא ממילא יושב אצל הגרפיקאית ומתקן בקורל, אז שיחזיק אצלו את התוכנה וישלח לה את הטקסט כבר בקורל. אין פתרון אחר.

למעלה