איזו שפה זו?

yaelisam

New member
לא סגורה על זה-אבל היא מדהימה../images/Emo99.gif../images/Emo214.gif

rambling

New member
יכול להיות

אני לא דובר אבל מזהה (שומעים הרבה מלאית בסינגפור). זה יכול להיות מלאית או באהסה אינדונזיה שדומה מאוד למלאית. הבנתי מילה אחת רק מכל המלל וזה SAYANG שמשמעותה בסביבות לאהוב / לפנק. דרך אגב מלזיה זה מדינה והקבוצה האתנית והגם השפה נקראת מלאית או באהסה מלאי (באהסה = שפה). הילדה כנראה או סינית או מעורב עם סינית כי היא לא נראית מלאית / אינדונזית.

anythinggoes

New member
פרט קטן

השפה במלזיה היא בהאסה מלזיה ולא בהאסה מאלאי. בהאסה מלזיה זה הניב הרשמי שמאחד מספר ניבים שבהאסה מאליו (Malayu) הוא אחד מהם. שאר הניבים הם בעיקר מבורנאו (סאבאח וסאראוואק)

anythinggoes

New member
זה בהאסה מלזיה

והתינוקת נראית אורנג אסלי, זאת אומרת מהשבטים המקוריים של מלזיה לפני שהמוסלמים כבשו. שעור קטן בבהאסה: אורנג אסלי: אדם אמיתי אורנג אוטן: איש קוף אורנג פוטי: איש בהיר, מקובל גם מט-סאלה,הגירסה המקומית של פאראנג, גויילו. שיר מפורסם של זמר בשם אנואר. Malaysia Boleh!

anythinggoes

New member
מילות השיר

ההתענינות בשיר, והשליטה הרעועה שלי בבהאסה עוררו פה הרבה צחוקים. הנה התרגום, בעזרתם האדיבה של חברים..... אני יכול לדמיין מהחיוך של על שפתייך הרחק מהמציאות אני יודע הכל המלים שאמרת לחישות מלבך אני מאמין בטוהר אהבתך אני משתאה מחן עינייך עד כמה עינייך עגולות (!!!), היופי של פנייך, משב רוח רענן, אהבתי (SAYANG) רוך ליבך מגביר את אהבתי אלייך עד כמה נוח אני מרגיש בלבי מאז שאני איתך להיפגש ולדאוג זה לזו תמיד מענג ככל שהזמן עובר אהבתנו מתחזקת אני מאמין בטוהר אהבתנו Ku kagumi sinar Matamu yang ayu Bundarnya... cantiknya Wajahmu sayang penyejuk rasa Selembut hatimu menjadi ku bertambah sayang Dapatku membayangkan Senangnya hati kini Sejak bersamamu Bertemu dan bermesra Sering menghibur duka Biar masa berlalu Kasih sayang dipahatkan Ku percaya suci cintamu במלזיה לא מזהים עברית יותר מאשר שבארץ מזהים מלזית. ובאשר למילה SAYANG, גם הסינים במלזיה משתמשים בה כי (אומרים לי ש-) בסינית אין מילים של חיבה וחום.

למעלה