איזו מצלמה לקחת?

zman188

New member
איזו מצלמה לקחת?

בהנחה שכל מי שנוסע לטיול רציני , וגם טיול של מספר ימים באית, רוצה להנציח את הטיול המצלמה. נשארת ההתלבטות - איזו מצלמה: האם לקחת מצלמה רצינית שתוציא תמונות טובות , אבל את המחיר נשלם במשקל יותר כבד, נפח וגם בסיכון של נזק יקר למצלמה. או שעדיף לקחת מצלמה פשוטה וקטנה שלא מפריעה בתרמיל, לא תופסת נפח , וגם אם קרה לה משהו, זה לא סוף העולם?

syair

New member
מצלמות

באמת שאלה קשה, אני בד"כ למקומות שעוד לא הייתי בהם ולמדינות הפחות מתויירות לוקח את המצלמה ה-SLR שלי. עד לא מזמן עבדה לי המצלמה הדיגיטלית שלי, אבל בגלל שמסובך להתעסק איתה בטיול (איפה לשמור תמונות שנגמר הזכרון, סוללות), לא השתמשתי איתה בטיולים האחרונים שלי לרוסיה ומזרח אירופה ולאפריקה, ולקחתי את מצלמת ה-SLR (ניקון). יש לי גם מצלמה קטנה של אולימפוס בלי זום (עם צמצם 2.8) כלומר נכנס הרבה אור, והעדשה די טובה. רוב התמונות ממצלמה זו יוצאות מצויין, חוץ מאולי בהגדלות שאז רואים שהמצלמה אכן עלתה בסביבות ה-100 דולר. יש גם מצלמות קטנות כאלה ען עדשות יותר טובות, אבל גם המחיר בהתאם. באופן כללי כמצלמת פוקט לא הייתי לוקח מצלמת זום, כי האיכות של העדשה שלהן הרבה יותר נמוכה. אני מצרף אתר (באנגלית) שיש המלצות לגבי מצלמות, דרך אגב המלמות פוקס (כיס) נקראות באנגלית p&p או point & shoot.

עמית22

New member
שאלה קשה מאוד

והתשובה היא: שזה מאוד תלוי. אם אתה אוהב לצלם הרבה ומבין במצלמות, אז עדיף לקחת מצלמה רצינית (דיגיטאלית/וידאו/ריפלקס), אבל עם מצלמה היא רק עוד אמצעי לזכור את הטיול, ולצלם את האנשים שפגשת בטיול, אז עדיף לקחת משהו קטן קומפקטי וזול.

Sparker

New member
התלבטות מוכרת...

את הטיול לדרא"מ עשיתי עם חבר... לאחר התלבטויות החלטנו על גם וגם. לקחנו את ה-Canon 2000 שלו עם עדשת 300מ"מ נוספת, ומצלמת פוקט (Minolta zoom 115)... מידיי פעם זה היה קצת מעצבן להגן על הקנון אבל היה שווה כל רגע. השתמשנו בפוקט בעיקר בערים (גם פחות מסורבל וגם פחות בולט מבחינת גניבות) ולמרות התסכול (אחרי הקאנון הפוקט מרגישה כמו הפוקטים של שנות ה-80) השילוב היה בהחלט מוצלח!! כחובב צילום מושבע לא הייתי מוותר לעולם על מצלמה (חצי)מקצועית בטיול שכזה... אבל ברור גם שלבן אדם לבד לא שווה להסחב עם 2 מצלמות... מקווה שעזרתי,

sisyphus

New member
אהמ...

אני לקחתי איתי לכל הטיולים את הרפלקס שלי (Nikon) אבל כמו שאמרו - זה תלוי כמה אתה מצלם... מבחינת הגנה על המצלמה, מתרגלים לזה. באמת. כיש בסוף תמונות טובות, אחרי זה אתה מרגיש ממש גאה בעצמך שהצלחת לתפוס כזה רגע ולהנציח את החוויה והאווירה. ובניגוד להצעתי - בחו"ל ובמיוחד במזרח ציוד צילום זול בהרבה מבארץ... אם כי לא תמיד טוב...

mz 2t power

New member
אז כה.....

רוב המטיילים קונים בארץ או בחו"ל את הקנון EOS 300 מצלמה אמינה,זולה מוציאה תמונות מעולות והכי חשוב קלת משקל!!! לי יש כזאת מצלמה ואני ממש מרוצה. היא מגיעה עם עדשה 28-90 מ"מ שבדרך כלל מספיקה לצלמים חובבים. להיסתובב עם שתי עדשות זה קצת מסורבל אז אולי אני יקנה עדשה 28-200 או 28-300 ואז המצלמה בכלל תהיה אופטימלית. בארץ היא עולה 1700 שקל ובמזרח ובדרום אמריקה היא תעלה 200-250 דולר. תהנה!!!

AFRICA

New member
קצר ולענין ...!

מצלמה עם זום , מצלמה שלא מרחיקה ומקטינה את האובייקטים . שבעה חודשים בדרום המאירקה הייתי עם המצלמה מקטינה , קיבלתי Z , אין שאומרים . לא להתפשר !!!

למעלה