KTM יכול אחרי הסבה מספיק רצינית
ויחסי העברה מתאימים להגיע גם ל 240+. לאופנוע בעל המנוע בתמונה, נמדדו בלייזר (!!!!!) 245 בעליה בתחרויות טיפוס (4 אופנועים מתחילים ביחד במעלה הר, על אספלט). יחסי ההעברה הם משהו כמו 18:34. כל אחד מגלגלי השיניים הנ"ל אינו מתלבש כל כך בקלות (בלשון עדינה) על האופנוע. שלי הגיע בעבר ל 200 בלי בעיה (עם יחסים ארוכים ומסכה גדולה ומכוערת למדי), ובעליות לחד-נס ברמה נמדד 175 בעליה. כיום אני לא בודק את המהירות הסופית יותר, וגם לא רוכב יותר בכביש מול אופנועי כביש כך שזה לא מעניין יותר. מה שכן - מהירות גבוהה עם KTM זה לא לשיוטים ארוכים, ורק לאנשים מאוד עמידים בהתעללות של האופנוע. ה F650 בעל ה DOWNDRAUGHT הוא מכונת השיוט במהירות גבוהה הכי טובה בארץ כיום מבין כל הסינגלים. מי שמחפש שיוט מהיר עם אופנועי סינגל - צריך מנוע עם גל איזון אמיתי לא כמו הצ'קמוק של KTM (למי שיש
), או פטנט אה-לה דוקאטי סופרמונו (בוכנת דמי לאיזון גל הארכובה). כלומר - מנוע XR או DR עדיפים משמעותית לצורך זה. וגם מנוע ה TT - רכבתי פעם על אחד שיכל לסגור כ 180 בשטח (אני הגעתי עד כמעט 170, למנוע היה עוד לפחות 10-15 קמ"ש, לי נגמר האומץ). גם ב DR וגם ב TT/XT, ההילוכים האחרונים (בגיר עצמו) מאוד ארוכים, ולכן מתאפשרת מהירות סופית די גבוהה גם עם יחסי העברה לא ארוכים במיוחד. ל XR ו KTM יש אוציות להילוכים כאלה בגיר (אופנועים שנבנים למרוצי מדבר סטייל הבאחה), אבל אצלנו נמכרות הגרסאות עם הגיר הקצר (כל ההילוכים קרובים) הרגיל. ההוכחה פשוטה: צריך כ 60 כ"ס (IIRC מכתבה שקראתי פעם) כדי לעבור 200 קמ"ש. סינגלים רבים מספיק קרובים למספר הזה. מכאן ואילך זה רק עניין של יחסי העברה.