איזו השפלה

Funky Giraffe

New member
איזו השפלה

הלכתי מקודם למרום כלי נגינה כדי לקנות משהו לסקסופון, לא משנה מה בכל מקרה הלכתי באותה הזדמנות למדף של האלבומים וסינגלים יד-שנייה, וראיתי המון דיסקים ישראלים ולא ישראלים במצב די טוב במחירים בין 10 ל25 ש"ח.... פתאום קפץ לי לעיניים "פתאום באנו" ובמדבקת המחיר היה כתוב "1", יעני שקל אחרי זה הלכתי למוכר וביקשתי שישמור לי את זה בצד, כי לא היה עליי מזומן (קניתי בזיכוי, כי אתם ממש קטנוניים ואני יודע שתגיבו לי "איך באת לקנות שם אם אין לך כסף") והוא אמר לי "אחי, כולה סוליקו, לא איזה משהו רציני - קח חינם" עד כדי כך ההיפ הופ שלנו נורא שהם מזלזלים ככה?

יאנגי

New member
זלזוללל הייתי משתגע

מזה מה אתה רוצה ???? אנשים משקיעים את הנשמה שלהם ובאמת אקסום משקיעים כדי שאיזה טמבל יהרוס להם וישים על המדף ב 1 אחי זה משפיל ומגעיל ומעפן ותחשוב על זה

12356

New member
בעקרון הוא בסך הכל וויתר לך על שקל

דבר שמקובל בהמון מקומות החל מהשוק ועד למוכרת עצלנית בחנות בגדים שאין לה כח להתעסק בעודף... מה שכן... זה שההנחה הזאת הגיעה על מחיר זעום של סינגל שהשקיעו בו המון... זה כבר לא ממש נעים ד"א... איפה נמצאת החנות הזאת?

חולוני

New member
בארץ אין שוק לסינגלים.

רוב הסינגלים נמצאים בחנויות יד שניה במחירים שנעים בין שקל אחד ל-5. גם אני קיבלתי פעם סינגל בחינם (את הסינגל של לרוז עם פלד - טבסקו), זאת לא תופעה נדירה. וזה עוד בסדר לעומת גלי צה"ל שפשוט זורקים את עודף הסינגלים שלהם לפח (והייתה על זה גם כתבה בעיתון לא מזמן). בכל מקרה, איפה נמצאת החנות הזאת? יש שם דברים מעניינים?

Funky Giraffe

New member
כתבתי למעלה איפה היא נמצאת

דברים מעניינים - תלוי מה אתה מחפש. אין יותר מדי מבחר, 2-3 מדפים, מה שכן המחירים סבבה רוב הזמן. החומר נע בין דברים נדירים יותר ונדירים פחות, יש אלבומים שלמים (בין 5 ל25 שקל) וסינגלים - בעיקר סינגלים ישראליים מכל התקופות (גם משנות ה90) אוספים לועזיים (מצאתי את היפ הופ הוריי של הד ארצי מ98') נחמד שם, מוכרים אדיבים. הדיסקים יד ראשונה גם בגרושים, כמו בתו השמיני. נראה לי שקניתי שם את השבט ב40 שקל וטיפקס ב50 פעם. לא יקר בכלל

חולוני

New member
את השבט ראיתי ב-10 ש"ח

יד שניה באוזן ולא קניתי (לא אוהב אותם), אולי זה עדיין שם, לא נראה שיש לזה ביקוש. ובאותו מחיר יש גם את רוב האלבומים של טיפקס בחור בשחור.

12356

New member
איזה אוזן? בסנטר?

בפעם האחרונה שהייתי שם הסטנד של היד שניה נעלם... והבחור בקופה טען שהם פיזרו את הדיסקים בכל החנות... חשבתי שזה דווקא רעיון נחמד... ללכת לז'אנר האהוב ולמצוא משהו טוב בזול... רק שגיליתי שהם חזרו למתכונת של פעם משנקין... 30-40 שקל לדיסק יד שניה... למעטים שיש בכל מקרה...

DJ$upreme

New member
הרעיון הוא שהסינגל משמש כפרומו

ומחולק כדי שאנשים יכירו את המוצר החדש, במקרה הזה להקה שאף אחד לא שמע עליה קודם. אין בכך שום השפלה מלבד היחס של המוכר שמביע את דעתו האישית על המוצר, ובכך מפגין חוסר מקצועיות.

12356

New member
עם היחס שיש לאנשים בארץ לדיסקים...

כנראה שכן... יש בארץ זלזול שחבל על הזמן... אנשים לא מעריכים את האיכות שבדיסק מקורי... גם אם לפעמים האוזן לא תשים לב אם יש במערכת דיסק צרוב או מקורי... אין הרבה אנשים שקונים בארץ מקורי... אחוזים זעומים לעומת המורידים באינטרנט למשל... עובדה שהמכירות בארץ בקנטים ומכור 20,000 עותקים זה הישג ושליש מהמדינה מחוברת לאינטרנט... *אני לא אומר שאני לא מוריד שירים בעצמי... אבל יש לי אוסף מכובד של דיסקים מקוריים... חלקם אפילו החליפו דיסקים צרובים שפעם היו לי...

hcsneB

New member
לכל אחד יש את הטעם שלו

כמו שאתה לא תגיד על כל אלבום מקורי בעולם שהוא בן זונה, ככה גם המוכרים לא חייבים לומר

Schizo Haji

New member
לדעתי זה דווקא כן מצביע

על מקצועיות. בתור מוכר, במקרה הזה של מוזיקה וכלי נגינה אבל באותה מידה יכול להיות של כל דבר אחר, הוא צריך גם לתת דעה ויעוץ. אני יודע שמוזיקה זה עניין של טעם וכל אחד עם ההעדפות שלו אבל זה בא עם התפקיד. חוץ מזה שבלי קשר לעובדה שהוא "עובד כרגע" אין שום דבר רע בלפתח דיון על מוזיקה...אפשר ללמוד דברים מעניינים משיחות עם אנשים ככה שרע לא ייצא מזה, אם דעתו לא מעניינת אותך פשוט תקנה את מה שחיפשת ותלך. הוא גם אמר שסוליקו זה לא משהו רציני ובלי קשר לזה שהם אולי (לא כ"כ מכיר אותם) השקיעו את הנשמה שלהם במוזיקה. זה בסך הכל מאפיין כל בן אדם שמתעסק בתחום שאי פעם יצא לי לדבר איתו, אפילו שחלק פרשו חודשיים אח"כ כי אין להם עצבים ל"שטויות האלה" יותר או משהו בסגנון. העובדה נשארת שהם עדיין לא כאלה מפורסמים או מצליחים בתחום (ואין שום קשר לכמה השירים שלהם איכותיים ושיהיה להם רק הצלחה, ממה שיצא לי להכיר אחלה אנשים) וכל עוד לא הצלחת אתה לעולם לא תיתפס כ"משהו רציני" מחוץ לכותלי הסצנה.

לא מסכים

זה כמו שבנאדם ילך למסעדה, יסתכל על מנה שהוא לא מכיר בתפריט וישאל את חוות דעתו של המלצר. למלצר אסור בחיים להגיד שזו חרא של מנה, אפילו אם הוא ניסה אותה בעצמו וגם עם אקונומיקה לא הצליח להעביר מהפה את גועל המנה. במקרה כזה האלטרנטיבה היא אולי להציע מנה אחרת במקום. אבל אם הלקוח מתעקש על אותה מנה אסור להניע אותו במקומו. וזה כי הלקוח תמיד צודק, גם אם המוכר יודע יותר ממנו. להביע דיעה אישית על מוצר בחנות, על אחת כמה וכמה כשעומד לפניך לקוח פוטנציאלי להוט, זה לירוק לבאר שאתה שותה ממנה... מסיבות דומות לחיילים אסור להביע דיעה פוליטית, רק שבצבא זה תופס גם כשאתה לא "בתפקיד". התפקיד שלך כשאתה עובד בחנות הוא למכור, ולפספס הזדמנות למכור בהחלט יצביע על חוסר מקצועיות. ועידו - אקסום זה דאנסהול. ודאנסהול זה לא היפ הופ.

Funky Giraffe

New member
השארתי תגובה לאדם על זה מקודם אבל

זה לא נשלח בגלל שיש לי מחשב מפגר מה שכתבתי שם לגבי זה, זה שבעיני מוכרים ושאר חובבי מוסיקה שהם אינם היפהופרים או חובבי רגאיי אקסום נחשבים כהיפ הופ לכל דבר, חותם לך. בטח ובטח שסוליקו. כמו ששון פול נתפס כהיפ הופ אצל בן אדם שלא שומע דאנסהול או היפ הופ בדרך קבע, כמו שראגאטון נתפס כהיפ הופ בעיני רבים - גם אם זו תפיסה לא נכונה בתכלית, או כמו שבן אדם שלא שומע רגאיי כל הזמן לא יבדיל ברוב המקרים בין רוטס לפאונדיישן ודאנסהול וסקא ואנערף מה וסליחה אם פגעתי באי אלו מחובבי הסגנונות הנ"ל

לא פגעת...

גם בעיני ראגאטון לא שונה מדי מהיפ הופ :) אבל מה שיפה אבל עצוב הוא, שהרבה אנשים באמת בכלל לא יודעים שהם אוהבים רגאיי...

למעלה