איזו הפתעה נעימה חיכתה לי היום בעבודה

BloodyRose

New member
איזו הפתעה נעימה חיכתה לי היום בעבודה

חבר טוב שעובד איתי יודע שעוברת עלי עכשיו תקופה לא קלה, והיום כשהגעתי למשרד חיכה לי כונן נייד עם *כל* הפרקים (הקיימים, כמובן, את הנעלמים הוא לא הצליח למצוא
) של הסדרה הקלאסית.
הגיע הזמן שאני אשלים פערים ואראה גם את הדוקטורים הראשונים

אז בינתיים אני מתחילה בסדר כרונולוגי, מההתחלה. מניחה שאתייאש בשלב מסויים ואחזור לבקש המלצות על עונות ופרקים ספציפיים.
Wish me luck!

(אל תשאלו אותי מאיפה הוא מצא הכל, ועוד מסודר לפי דוקטורים ולפי סיפורים. א. כי זה לא חוקי ואסור לדבר על זה בפורום, ב. כי באמת אין לי מושג...)

timetraveler900

New member
איזו דרך להתחיל את היום :)

כל הכבוד לו! זו חתיכת עבודה להרכיב דבר כזה.

בהצלחה בצפייה! תרשמי חוויות ורשמים אחר כך :)

MonicaF

New member
באמת הפתעה מדהימה

אני ראיתי לא מעט מהסדרה הקלאסית.
אשמח שתעלי דיונים בנושא.
אני בטוחה שיש עוד שראו.
גם לי יש כמעט הכל, ולא מעט מזה מקורי

BloodyRose

New member
רשמים סופר ראשוניים

עד כה ראיתי את שלושת הסיפורים הראשונים, והנה הרשמים:
מעניין לראות שהדוקטור עד כה הוא ממש לא "דמות ראשית". איאן לרוב גונב את ההצגה - הוא האמיץ, הוא זה שמוביל את כולם, מתכנן תכניות ומוכיח את הדוקטור כשצריך.
למרות שהדוקטור הוא לא מסמר המסיבה בינתיים, ולמרות שהוא רגזני (הבנתי שזה מתחיל להשתנות החל מהסיפור הבא, מרקו פולו), אני ממש אוהבת את הארטנל.
אני לא יודעת אם זה בעקבות adventure in time and space שיצא סמוך לספיישל החמישים (ואם עוד לא ראיתם - מומלץ בחום!) שהראה את התחלת הסדרה בדגש על הארטנל והקשיים שהוא חווה לאורך הדרך, אבל אני ממש מעריכה את ההפקה על העבודה שלהם. אני לא יודעת אם היום היו ממשיכים לעבוד עם שחקן ששוכח את השורות שלו ומתבלבל במילים ובשמות, לכן זה נהדר שההפקה והשחקנים האחרים זרמו עם זה, והפכו את זה לחלק מאפיון הדמות.
יש קטע נהדר באמצע הסיפור על הדלאקים, שהדוקטור אומר לאיאן שהוא שמח שהוא לא נוטר לו טינה, ואז טועה בשם שלו. וויליאם ראסל (שמגלם את איאן) מחייך ואומר לו שהכל בסדר, אבל שלא ככה קוראים לו. הארטנל פשוט מגיב ב"אה? מה? כן, ידעתי את זה". אני לא יודעת אם זה היה חלק מהתסריט (הבנתי שראסל הציע להכניס את זה שהדוקטור טועה תמיד בשם שלו, אבל אני לא יודעת אם זה הועלה לפני או אחרי הקטע הזה), אבל יש בזה משהו מקסים.
יש עוד הרבה סצינות שהארטנל מתבלבל במילים או לא מצליח להגות מילים מסויימות כמו שצריך, וזה ממש יפה בעיני שההפקה כיוונה את זה לכיוון של "הדוקטור חושב על דברים ברומו של עולם, ברור שהוא יתבלבל במילים זניחות ובשמות".

מבחינת עלילה וסדרה - הסיפור הראשון גרוע. פשוט גרוע. מכל הבחינות. לעומת זאת, הכל משתפר ונסלח בסיפור השני על הדאלקים - לא פלא שרק בשלב הזה הסדרה התחילה לתפוס תאוצה מבחינת רייטינג ואהבת הקהל. ההפקה עדיין גרועה, אבל כשלוקחים בחשבון את המגבלות של התקופה, הם באמת הוציאו מזה את המירב.
הסיפור השלישי היה מעניין, במיוחד כשרואים אותו אחרי שמכירים את הסדרה. סוף סוף אנחנו מכירים קצת את הטארדיס - שומעים לראשונה שיש לה תודעה (דבר שמפתיע גם את הדוקטור, שעד כה התייחס אליה כאל מכונה נטו). סיפור שמזכיר מבחינה רעיונית את midnight - ארבעה אנשים בחלל סגור שמתחילים לקרות להם דברים מוזרים, והם בתגובה פונים אחד נגד השני.
לא יפתיע אותי אם הפרק הזה נכתב רק משיקולי תקציב - בלי אפקטים ובלי לוקיישנים, אבל זה עובד.
בשלב מסויים איאן בודק אם הדוקטור בסדר, ואומר שקצב הלב שלו סדיר. באיזה שלב מכניסים את העניין שלדוקטור יש שני לבבות? ובכלל - מתי מזכירים את העובדה שהוא וסוזן הם חייזרים? (כן, כבר אמרו שהם מכוכב אחר ומזמן אחר, אבל עוד לא אמרו כלום על כך שהם לא אנושיים)

(וסוזן מעצבנת. יש קטעים שהיא משחקת נורמלי, אבל לרוב זה פשוט אובר-אקטינג נוראי. ברברה ואיאן לעומת זאת, נהדרים)

timetraveler900

New member
סוזן באמת מעצבנת. ממש

יש בה משהו שבא לך להעיף לה סתירה כדי שתצא מהסרט.
עכשיו בא לי לראות את הסיפור השלישי. כמה פרקים זה יוצא? (או חלקים)

BloodyRose

New member
שניים, קצרצר

אחרי הצפייה קראתי קצת על הפרק מתוך סקרנות, ומסתבר שבאמת כתבו וצילמו אותו כbottle episode - בלי סטים, בלי שחקנים נוספים. רק כדי לעמוד בהתחייבות למספר הפרקים הדרוש, בלי לחרוג מהתקציב.

מצאתי עליו עוד כמה דברים יפים באינטרנט (מצד אחד אומרים שהוא לא מספיק ברור ונסגר על רגל אחת, מצד שני מסבירים למה זה בכל זאת עובד ומצליח). סה"כ פרק filler שמשרת שני תפקידים חשובים - 1. מקרב בין ארבעת הדמויות, שעד עכשיו היה ביניהם לא מעט מתח (וזה ברור בסיפור הבא - מרקו פולו, שהם כבר מתפקדים כיחידה אחת שדואגת לעצמה), 2. מיידע אותנו שלטארדיס יש תודעה ויש לה השפעה על האנשים שנוסעים בה

MonicaF

New member
סוזן מעצבנת אבל אני מאד סולחת לה

לא זוכרת כבר בדיסק של איזה ספיישל היה ראיון איתה והיא הסבירה שכך בקשו ממנה לשחק ושהיא מקנאה בקומפניונס של היום שהן יותר עצמאיות ויותר אמיצות ולא צריכות להיכנס לפאניקה כל שניה כדי לעשות את הפרק "מעניין".

למעלה