איזו דילמה...

מילי29

New member
איזו דילמה...

מחר היינו אמורים להדרים. 3 לילות ראשונים עם חברים בחאן דרך הבשמים בצופר ועוד 3 לילות באילות לטובת הרי אילת. כמעט הכל כבר היה מוכן, אבל הבת שלי עם חשד לדלקת ריאות
. תמיייד מישהו חולה אצלנו לפני חופשה, אבל הפעם קצת לקחנו את זה לאקסטרים...
בלית ברירה, התקשרתי לחאן לבטל את ההזמנה (רוצה לציין לטובה, שבניגוד למדיניות הביטול שלהם, הם רק איחלו לנו החלמה מהירה ולא גבו מאיתנו כסף!!!).
ביום ראשון ב10:00 יש לנו תור לרופא. ונניח שיקרה נס והמצב ישתפר (כבר יותר טוב תודות לאינהלציות, תרופות וכשפים...). השארנו את הכל ארוז בינתיים. נשמח לנסוע, אבל לא בלב לגמרי שלם (האם זה חסר אחריות? לפחות היא כבר לא תהיה מדבקת). הלב אומר ערבה והראש אומר ללכת על קצת יותר "ציווילזציה" עם מזגן שמאפשר שנ"צ אם עייפים, מקומות סגורים במקרה של אובך ו...בית חולים...(שלא נדע! טפו!).
אנחנו עדיין מתלבטים.
מי אמר שכל עכבה לטובה?!

אלעד 1975

New member
הייתי לוקח אם היתה במנשא ולא היה אובך מטורף

אם מדובר על ילדה שהולכת וצריכה לגמוע מסלולים,אז רק אם אין חום.
חשד לדלקת ראות היה לשניים מהילדים שלנו בחורף הזה - לאחד זה התבטא בחום 40 מעלות ולשניה פחות מזה אבל זה עבר בן לילה וזה גם לא כזה מטורף, מותר בהחלט לצאת החוצה ואם זה תינוק לקחת אותו למסלולים בקור.
לקחנו אותו עם ה"חשש" הזה לטיולי יום . היה קר אבל עם שמש. היה לו חום אבל הקור סידר לו את הנשימה, השמש ייבשה את הנזלת והשהות בחוץ רק עשתה לו טוב.

הבעיה: יהיה חם מאד מאד וזה כבר לא טוב כשיש חום.
בעיה2 חמורה יותר וראויה להתייחסות גם ללא קשר לחשד לדלקת ראות: סיכוי לאובך כבד בקרקע. אם זה אכן קורה
(אגב, צפוי אובך וזיהום גבוה יחסית בדרום אבל לא משהו מטורף כמו שהיה לפני חודשיים אלא "רק" פי 3 מהתקן). - לא לצאת לטיול, בייחוד עם תינוקות ונשים הרות וקשישים אבל גם לא עם ילדים קטנים ואפילו הורים לבד. הישמרו מזה.
איך יודעים שהאובך כבד? בודקים ריכוזי אבק וחלקיקים נשימים (PM10, PM2.5) באתר של משרד להגנת הסביבה, טבלה דינמית ולפי איזורים ולא בדף הפתיחה במפה הסכמטית אלא נתונים בזמן אמת. אם PM10 מעל 300 או PM2.5 מעל 125 זה כבר זיהום גבוה ולא כדאי להוציא ילדים קטנים בכלל. מעבר לזה גם מבוגרים לא בריא שיצאו.

רגע, אמרת שאתם יוצאים ביום ראשון? לא יהיה אובך, הטמפ' יהיו שפויות והאנטיביוטיקה כבר תעשה את שלה, אם כך, צאו ביום ראשון בלי חשש! שבת שלום.
ואגב, דלקת ראות לא מדבקת.

מילי29

New member
תודה! המידע שלך חשוב ומעודד!

התחזית מאוד דינאמית כרגע, אבל כרגע אני רואה שמסתמנת התקררות ואין באמת אובך מעבר להיום ומחר, ש"נסגור" את הילדה בבית...
הכמתי בנוגע לריכוזי האבק והחלקיקים. לפי מה שקראתי באינטרנט דלקת ריאות חיידקית מדבקת...

אלעד 1975

New member
טרם החל האובך בקרקע, אין צורך לקרקע אותה עדיין

אבל לגבי מחר, בייחוד מהצהריים זה סיפור אחר.
לגבי דלקת ריאות - אני לא רופא אבל זה מה שאמרו לי בפעם האחרונה, בכל מקרה - חשד לדלקת ריאות אינו מדבק

מילי29

New member
האמת

שהיא כבר ממש בסדר. היה כלא היה...להיפך, משהו אפילו מעורר אותה יתר על המידה...

למעלה