איזו אכזבה מטורפת

bluesky87

New member
איזו אכזבה מטורפת

הכרתי מישהו בפייסבוק, התחלנו לדבר והמון, הייתה נוחות כזאת שלא חווים הרבה וסיפרנו אחד לשני המון על עצמנו, עד לרמת דברים שרוב האנשים בחיינו לא יודעים עליהם. משם עברנו לדבר בטלפון, דיברנו איזה 4 לילות ברצף פחות או יותר, משעה מאוחרת כמו 23:00, 00:00 והלאה, וכל פעם למשך 3-4 שעות, למרות שלשנינו יש עבודות שבגללן אנחנו צריכים לקום מוקדם בבוקר. זה היה פשוט מדהים. משהו שבאמת חווים פעמים בודדות בחיים, וקיים בדר"כ עם חברים הכי טובים, ידידי נפש כאלה.

דיברנו על להיפגש, ושנינו רצינו להיפגש. לא ידענו לאיזה כיוון זה ילך, בגלל זה רצינו לראות במציאות. מסתבר שקצת לחצתי על להיפגש, והוא אמר שהוא מרגיש קצת לחץ. אמרתי לו שזה נטו מסקרנות כי אני רוצה לראות מה יהיה בינינו. ואז הכל שוב היה בסדר, הסמיילים חזרו לשלוט בהודעות. אבל הבנתי שצריך לקחת צעד אחורה, ולא דיברתי איתו במשך 5 ימים. כשסימסתי הודעה, אמר שברור שאפשר לדבר. השיחה הייתה קצת מוזרה. שאלתי אם גם הוא מרגיש ככה והוא אמר שממש לא. חיכיתי שוב כמה ימים ודיברתי איתו. אז כבר הבנתי שמשהו פה לא בסדר. הוא היה מתקשר בחזרה גם כן. שאלתי אותו מה קרה והוא אמר שבכל קשר מגיע שלב שבו הוא או זורם או נתקע, והוא לא מרגיש שזורם. שגם בקשר ידידותי צריך מרחב ו"אווריריות" והוא לא מרגיש אותם ממני. שזה הכי לא הגיוני כי דיברתי איתו אז בתדירות כ"כ נמוכה. אפשר לחשוב שהפצצתי אותו בהודעות והתקשרתי כל שעה כמו איזה סטוקר. שאלתי אותו מה הוא רוצה לעשות, אם הוא רוצה סתם לחזור ללדבר בפייסבוק פעם ב... או משהו. הוא ענה שהקשר בינינו לא מתאים לו בשום ורסיה, שהוא מצטער, ושיהיו לי חיים טובים ובהצלחה. עכשיו, כמה ימים אחרי, אני מגלה שהוא חסם אותי בפייסבוק.

חשוב לי לציין שאני מממממש לא מאלה שנופלים שבי אחרי כל מי שהם פוגשים, אני מאוד עם הרגליים על הקרקע וכל זה. אבל באמת באמת נדיר לפגוש מישהו שנקשרים אליו כ"כ מהר ובקלות ומקיימים כזה קשר רצוף וקרוב. לא מבין איך זה יכול היה להתקלקל גם כ"כ מהר ולהגיע למצב כזה.

לא כזה מפתיע.

קודם כל - מצטער בשבילך. אכן נשמע מבאס. אם זה מעודד אותך גם אני פספסתי איזה משהו בשבוע האחרון. קורה כל הזמן. עוד יבוא משהו אחר.

ובלי קשר מסקרנות - איך "מכירים אנשים בפייסבוק"? אני כבר מכיר את כל החברים שלי בפייסבוק. אם אני לא מכיר אותם, הם לא בפייסבוק שלי. אני לא מכיר דרך שם אף אחד חדש.

אבל בלי קשר, גם לי קרה פעם דבר כזה. מין מישהו שהכרתיו דיברנו והתחברנו ונפתחנו והייתי בטוח שפגשתי את הנפש התאומה שלי ובסוף הכל התפוצץ (דווקא מכיווני, אבל לא משנה). בעיני זה לא בריא כל כך להכיר מישהו בדרך וירטואלית כזאת. כלומר, זה בסדר, אבל צריך לזכור שזה מה שזה- וירטואלי. אנחנו מפספסים כל כך הרבה בטלפון ובטח ובטח שבצ'טים. כזמתחילים להפתח כמו שתיארת לא יודע אחרי כמה זמן זה מאוד עלול להיות מסוכן כי אנחנו שוכחים שאנחנו לא באמת מכירים את השני. הוא יכול לתת הרגשה מאוד בטוחה למרות שאין לך מושג מי הוא. ואכן נראה שלמרות כל מה שהרגשת וחשבת (ואולי אפילו הוא הרגיש דברים כאלה) בסוף הכל התפוצץ.

אני מנחש שהוא פתאום קלט כמה הוא נפתח והבין שאולי בעצם זה לא הכי מתאים לו ונבהל. כשהכל כל כך "באוויר" מספיק פתאום איזה משהו קטן שלא מתאים שהורס הכל. קשר צריך לבנות לאט וכמו שצריך ואצלכם היה מין טירוף כזה ובגלל זה הכל התפרק (ככה זה נראה, כמובן, אני לא באמת יודע מה הלך שם).

אני ממליץ לא להיסחף עם דברים כאלה ולדעת שלדבר זה טוב ונחמד, אבל בשביל להכיר מישהו באמת צריך לראות אותו.

ובלי קשר - לקחת את הדברים בקלות. הכל יהיה בסדר.

bluesky87

New member
תודה :)

איך מכירים בפייסבוק? פשוט שולחים בקשות חברות למי שמוצא חן בעיניך (חתיכים למשל ;), ואם הם מאשרים ובא לך, אתה מתחיל לדבר איתם. או להיפך.
צודק, ועצות טובות- תודה רבה :)
למה זה התפוצץ אגב מהכיוון שלך, אם אפשר לשאול?

בטח שאפשר

אם כי אני לא זוכר ממש. זה היה די מזמן.

אני חושב שהתחלנו לדבר על להפגש ברצינות והוא עשה סיפור על לבוא לירושלים מתל אביב. פתאום הבנתי כמה נפתחתי בפני מישהו שנסיעה של שעה מבחינתו זה מאמץ גדול מדי בשביל לראות אותי.

ItsikH

Member
זה ענין תלביבי מובהק ולא שייך רק לקהילה, כשדיברתי עם אשת כח אדם בחברה לגבי הצעת עבודה היא הציעה לי לערוך ראיון בסקייפ, שאלתי מה רע אם אני אגיע למרכז לראיון כמו שצריך, אני הרי לא גר בחו"ל, אז... היא הניחה שזה סוג של חו"ל (ובהשוואה לתלביב, יש מצב בהחלט).

Uri04

New member
אני מכיר אנשים מת"א...

שלא מוכנים לצאת עם מישהו מרמת-גן, אז אל תתפלא כל כך

ItsikH

Member
משהו מעניין בהקשר זה כיוון שפייסבוק, בניגוד לאטרף, הוא הרבה יותר רחב, רוב הפעילות הרומנטית בו היא סטרייטית. את מה שאתה מתאר אני שומע גם מידידים סטרייטים, כלומר - זה בכלל לא עניין של הומואים דווקא. המסקנה שלי היא שהיכרויות פייסבוק, ובהרחבה היכרויות וירטואלית, יכלות להיות מאוד בעייתיות והדרך היחידה להתמודד עם זה היא - לא להתייחס אליהן ברצינות רבה מדי.

bluesky87

New member
תודה :)

אתה יודע, רוב הפעילות הרומנטית גם בחיים היא סטרייטית :) בגלל היחס המספרי בינינו לבינם.
ודווקא היכרויות וירטואליות הן לפעמים הדרך הטובה להכיר אם אין אלטרנטיבות טובות בחיים עצמם (ז"א, הן לא זמינות כ"כ).
תודה על העצות :)

Uri04

New member
יש לי חבר שהכיר 2 חברות לשעבר שלו מהפייסבוק

הוא פשוט התחיל איתן והן זרמו, מה שהוביל לקשרים של כמה חודשים עד שנה (אצל סטרייטים זה בד"כ מחזיק יותר זמן...) ואח"כ הוא העיף אותן כשהוא הבין שהן פריקיות מדיי (והן באמת היו)

ללא קשר ל=פייסבוק

גליתי לאחר הרבה התנסויות ששיחות נפש לא מרמזות על זוגיות או על סקס בטוח.
לפעמים זה נגמר וטוב שזה נגמר.

למעלה