איזור מטוס Super Stearman

• פותח הנושא sbox
  • פורסם בתאריך

sbox

New member
איזור מטוס Super Stearman

יש לי טיסן Super Stearman של Kyosho ויש לי תחושה לאחר כ - 7-8 דקות טיסה שהוא יצא מאיזון, לדעתי בגלל מיכל הדלק שלו שהולך ומתרוקן. האם יתקן בעיה של איזון בעיקבות מיכל דלק מתרוקן ואם כן איך אמורים לאזן מטוס עם דלק מלא או ריק או באמצע ?????????????? עזרה דחוף !!!!!!!!!!!!!

hifly

New member
איזון נכון הוא עם מיכל חצי מלא

מה זאת אומרת יצא מאיזון,אם מיכל הדלק התרוקן אז מרכז הכובד שלך זז מעט אחורה אבל זה נורמאלי לכל טיסן. להרכיב מיכל דלק על מרכז הכובד יפתור בעיה זעירה זו,אבל מבחינה טכנית זה לא משתלם,ביחוד עם למנוע שלך אין משאבת דלק. בעיקרון מרכיבים מיכל במקום הכי קרוב למנוע.כמו שהוא אצלך היום. אמיר

sbox

New member
מרכז כובד

מרכז כובד אמור להיות לפי פירוט היצרן במקרה שלי כי זה דגם arf, תן לי בסנטימטרים כמה מרכז כובד יכול לזוז אחורה או קדימה מהנקודה של היצרן בלי לגרום לטיסן לאיבוד מרכז כובד מוחלט שלילי או חיובי.

sbox

New member
מרכז כובד חדש

שמעתי, למרות שלא ראיתי, אנשים שמתכננים להוסיף מצלמה או אביזר אחר לטיסן, מה קורה במקרה כזה למרכז הכובד, הם צריכים להוסיף משקולת מתאימה בכיוון הנגדי ?????? איך ????????? האם הם צריכים לחשב מומנט של כל התקן נוסף בטיסן ???????????????

hifly

New member
מרכז כובד

בכל סוג טיסן זה שונה אבל בדרך כלל מדובר על תזוזה של עד 2 ס"מ אחורה או קדימה ממרכז הכובד.ככל שתלך קדימה יותר הטיסן יהיה עצל יותר,ככל שתלך אחורה יותר הוא יחריף את תגובותיו עד איבוד שליטה.בעיקרון אם הטיסן שלך חדש ואתה עדיין לא מכיר אותו מספיק טוב עדיף שתהיה עם מרכז כובד קידמי מעט. ברגע שהביטחון בידך אזן אותו למרכז הכובד שלו.במדיוק.תזוזה אחורה יותר תחריף את תגובותו יותר מידי.בגלל שאין לך תוכנית אז מרכז הכובד בדרך כלל נמצא בין השליש הראשון(הקידמי של הכנף) לבין השליש השני. הסבר נוסף-מדוד את רוחב הכנף וחלק בשלוש-לדוגמה -אם רוחב הכנף הוא 21 ס"מ למשל-אז היא מתחלקת לשלוש פעמים 7.מדוד שבע ס"מ משפת ההתקפה-- שם נימצא מרכז הכובד שלך. בקשר להתקנת מצלמות,ועוד-כמובן תמיד מתחשבים במרכז הכובד-אם הוספתי מיתקן כלשיהו בחלקו הקידמי של הטיסן אתה תצטרך להוסיף משקולות בזנב כדי לאזנו. אפשר לחסוך חלק מהמישקל המיותר ע"י הזזת הסוללות אחורה. כמובן הכל גם צריך להתאים לגודל הטיסן והמנוע. טיסן עם מנוע 46 יסחב בקלות מצלמת פוקט קטנה עם סרוו נוסף להפעלת. נעשו כבר דברים אלו. בהצלחה אמיר

jeblesh

New member
פיתרון יותר טוב

טוב אז זה בעיה קתנה אים מייחל דלק הו משנה את המישקל שלו ככה שלא משנה מה תאסה זה לא איהיה מאוזן כמו שצריך נכון? לא! מיחל הדלק וכול מה שישנה את מישקלו צריך ליהיות במקביל למרקז הקובד זתומרת רצויי שאיהיה בסוף השליש הרישון של הקנף (עקרונית מציאת מרקז הקובד בתיסנים אים קנפיים לא סתנדרתיות (כמו בננה) עילה אים זביות (קמו אולתימיית שמשוחות לאחור) הו שונה אבל בנויי על אותו האיקרון) ולגבה מייחל הדלק עצמו הצורה שלו משפיעה כמו שהו פחות ערוך ויותר כבוהה ורחב ככה יותר טוב (כמובן הכול במידת האפשר ביחס לגוף התיסן...) ולאיזן עצמו החי טוב לעזן אים מייחל חצי מלה בישויל פשרה... במיקרה והמייחל נימצה בצד הקידמי של מרקז הקובד לא יארוג אף אחד אים תעזן אים מייחל ריק אבל אים הו נימצה בחלק האחורי שהו איהיה מלה יש סיקויי טוב שהמרקז ישתנה אחורה ויקפיץ את התיסן באביר בהצלחה :) והינה למה אני לא אוהב את הרעיון של ליקנות תיסן בחנות כול מי שבנה תיסן בעצמו אפילו זותר קמוני שבקושי 4 חודש בתחביב יודעה לענות לאצמו על שאיילות קעיילה....

איזון מטוס

כפי שמישהו כאן הזכיר, קיים שינוי במרכז כובד בזמן טיסה ונעשית עבודה רצינית ועמוקה בנושא זה בזמן תכנון מטוס חדש. משרטטים גרף שנקרא "צנטוגרמה" (השם קצת מפחיד...) והוא מייצג את תנועת מרכז הכובד במהלך הטיסה. במטוס בעל מספר מיכלי דלק קיים מיכל ראשי שהוא במרבית הזמן מלא,כאשר מתבצאת שאיבה במקביל משאר המיכלים במטוס כדי למנוע תזוזה מינימלית במרכז הכובד תזוזת מרכז כובד ןלו הקטנה ביותר מצריכה מציאת נקודת קיזוז חדשה במטוס,לכן משתדלים למזער את התזוזה. בקרוב אשלח מאמר קצר לחישוב מרכז כובד לאחר הוספת אביזר כלשהו (חישוב פשוט ביותר)

למעלה