איזה LIVE CD יש לכם ?

DNA RNA

New member
איזה LIVE CD יש לכם ?

אתם באמצע פרזנצטציה, המחשב נייד נתקע ומערכת ההפעלה לא עולה, איך אתם מוכנים למצב כזה ? אני מעוניין להכין LIVE CD של לינוקס או חלונות עם התכונות הבאות פתיחת מסמכי מצגות RTF DOC PDF תמונות, סרטים, וMP3 כולל נגן סרטים עם כל המקודדים היכן אפשר למצוא LIVE CD כזה ? ולדעתי זה דיסק חובה שחייב להיות צמוד לכל אחד בתיק של המחשב נייד,,,

יאיר B

New member
יש LiveCD של חלונות?!

זה חדש לי. סביר להניח אגב, שזה לא חוקי. לגבי לינוקס - בגלל שאני עובד עם פדורה/אובונטו (תלוי במחשב) אז יש לי LiveCD של אחד מהם (בדרך כלל אובונטו). חשוב לציין שבעיקרון שום לינוקס לא מגיע עם כל המקודדים (יש בעיה של זכויות יוצרים על מרבית המקודיים). נסה את Mint שהוא Fork של אובונטו שמותאם קצת יותר למולטימדיה. DOC זה לפעמים בעיה, כך גם מצגות (אופן אופיס לפעמים עושה בעיות - הפורמט של MS לא מתועד ולכן הכל בהנדסה הפוכה). אני לא יודע להכין LiveCD של לינוקס, אתה יכול לשאול בפורומי הלינוקס השונים. על חלונות אין לי בכלל מושג (ומן הסתם זה גם לא יהיה חוקי).

eladts

New member
יש את BartPE

אבל מי שחושב שהוא יכול לבנות LIVE CD של ויסטה ואופיס 2007 חי באשליות. הרי התקנה שלהם תופסת עשרות גיגות על הדיסק הקשיח, איך הכל ידחס כבדרך קסם ל-CD או אפילו ל-DVD? לגבי החוקיות: זה לא חוקי להפיץ LIVE CD מוגמר של WINDOWS. זה כנראה חוקי (לפחות בישראל) להפיץ את הכלים שבונים דיסק כזה (כל עוד הם לא מכילים שום קוד של מיקרוסופט) וכן לבנות דיסק כזה לשימוש עצמי מדיסק חוקי של WINDOWS. אמנם ה-EULA של MS אוסר את זה, אבל משפטנים רבים טוענים שה-EULA חסר תוקף כי: 1. אין חתימה ממשית על החוזה. 2. זה חוזה חד צדדי ולא מאוזן. 3. ה-EULA עומד בסתירה לדוקטרינת FIRST SALE (שמאפשרת ,למשל מכירת ספרים משומשים). 4. ה-EULA עומד בסתירה לשימוש הוגן כפי שמוגדר בחוקי זכויות היוצרים. אלע"ד (אני לא עורך דין, זאת אומרת אם תבנו כזה דיסק ומיקרוסופט תתבע אתכם אל תבואו אלי לבכות).

יאיר B

New member
מבחינת הדחיסה זה לא בעיה,

גם מערכת לינוקס ממוצעת תופסת משהו כמו 2-3GB (תלוי בשולחן העבודה) לאחר ההתקנה ונכנסת ל-CD אחד (הכי פשוט: ראה ערך אובונטו). עם הכלים המתאימים אפשר לעשות את זה (בלינוקס לפחות). לגבי חוקיות - נו, כמובן שצריך רשיון...

עידו123456

New member
לחלונות יש את BartPE

וזה חוקי כל עוד יש לך רישיון של חלונות בלעדי ל LiveCD, או במקרה הסביר יותר, רישיון למערכת ההפעלה מותקנת ואתה לא משתמש במקביל גם ב liveCD וגם במערכת המותקנת.

למעלה