איזה GPS?

Weinstock

New member
איזה GPS?

שלום, אני עומד לפני רכישת מקלט GPS ואני לא יודע מה לקנות... מה זה אומר SIRF3,NMEA,WAAS\EGNOS אני יודע שאני מוכן להשקיע עד 600-700 ש"ח, אני יודע שאני רוצה שזה יתחבר לPPC שלי דרך הBT, ואנטנה מובנת. שמעתי גם על דגמים שהסוללה שלהם זהה לסוללה של הנוקיה 3100 שאם אני רוצה להחליף סוללה זה מוזיל את העיניין. ראיתי את ה Royaltek RBT2001, אשמח לשמוע עליו חוות דעת. תודה רבה!.

zerez

New member
אז ככה

SIRF3 - דגם של GPS שנמצא בשימוש ברוב ה PDA NMEA - פרוטוקול תקשורת עם GPS שהוגדר במקור לשימושים של ניווט ימי אבל אומץ כסטנדרט כללי ל GPS WAAS - שיטה להגדרת דיוק של GPS

udifpalm

New member
תיקון

SIRF3 או SIRF-III הוא שם של סט רכיבים (צ'יפסט) שמשמש לבניית רוב ה- GPS המודרניים. החברות השונות לוקחות רכיבים אלה ובונות סביבן GPS, לרוב תוך העתקה פחות או יותר של איזה reference design של יצרן הרכיבים. WAAS - שיטה לשיפור הדיוק של ה- GPS הסטנדרטי. שיטה זו מתבססת על 2 לוויני עזר שממוקמים מעל ארה"ב ורלוונטית רק לשם. EGNOS - שיטה דומה לשיפור ה- GPS באירופה תוך שימוש ב-3 לוויני עזר - פעילה מאז יולי 2006. 2 השיטות לא רלוונטיות למי שמנווט רק בארץ.

Weinstock

New member
אוקיי, אז בעצם מה שחשוב

זה שאם אני מנווט בעיקר בארץ השיטה החיונית ביותר לי היא הSIRF III? ויש איזה חברה שמומלצת יותר מהאחרות?, כי פשוט ראיתי מבצע של הROYALTEK RBT2001+ תושבת לרכב ב626 ש"ח?. תודה.

udifpalm

New member
אוףףף

SIRF-III זה לא שיטה כמו שפיאט זה לא שיטה לתכנון מכוניות. אתה רוצה GPS מבוסס SIRF-III שבד"כ יכיל מראש תמיכה ב- EGNOS ו-WAAS שהזכרתי, גם אם לא תשתמש בתכונות אלה בארץ. אם פעם תיסע לחו"ל עם ה- GPS לאירופה / ארה"ב ותהיה לך תוכנת נווט מתאימה, תוכל לקבל דיוק טוב יותר.

למעלה