איזה ELT יש לכם?

כל ELT המשדר בתדר 121.5MHz

משדר גם על תדר 243MHz .
וזאת משום שתדר זה הוא (ובכוונה תחילה!), הרמוניה שנייה של 121.5 מה"ץ.
הסיבה לשימוש בתדר 243 היא כי תדר זה נקלט גם במקלטים של התעופה הצבאית.
היום ישנה כוונה מוצהרת לעבור לשימוש בתדר 406.00MHz ולחייב את כולם להשתמש בו.
הסיבה לבחירת התדר הספציפי הזה נובעת מהסיבה כי יעילות השידור מול לוויינים בתדר גבוה, גבוהה יותר מאשר בתדרים הנמוכים.
בינתיים, החיוב למעבר לתדר 406 רוכך במקצת והוא בגדר המלצה בארה"ב. כרגע, ומדברים על חיוב לשימוש בו רק בשנת 2020.
וקצת מתוך אתר אירכראפט ספרוס:

406 ELT Emergency Locator Transmitter Types (AF) Automatic Fixed, & (AP) Automatic Portable. It transmits aircraft position data, immediately and accurately, on triple (406 Satellite /243 Military /121.5 Civilian) MHz frequencies.
Having triple frequencies insures your distress message reaches both NOAA Satellite Operation and US Air Force AFSR Ground Operation, Search and Rescue Team, with 100% fully confidence, due to transmitting on both 243.0 MHz Military and 121.5 MHz Civilian bands, for immediate ground search dispatch, narrowing the searching time to almost nothing.​
אריאל אריאלי

אריאלי Mr. Know all

קודם כל, מה שטוב לארה"ב לא טוב לישראל. כמו שיאיר כתב. רת"א מחייבת מיידית. ראה קובץ מצורף.
חוץ מזה, אם תסתכל בפירוט שבתחתית העמוד שבקישור, תראה שיש מכשירים (לדוגמא: AK-251-D) שמשדרים על 121.5 ולא משדרים על 243.

אין לי עסק עם פחדנים

בדרך כלל איני נוהג לענות ל"חוכמולוגים" המסתתרים תחת שמות אנומימיים, אבל, מאחר ומדובר בענין טכני, שכנראה הכותב מבין בו, כמו שחתול מבין בסלט פירות, להלן תשובתי.
א. לגבי התנהלות רת"א והקפריזות שלהם, כולם יודעים את עמדתי. היום יחליטו כך, מחר יחליטו אחרת והכל עפ"י קפריזה חולפת ופרשנות אישית של פקיד זה או אחר.
ב. לגבי תדרי שידור של ELT - מכשירי ELT, בניגוד למכשירי רדיו אחרים, חסרים מסננת מעבירה פס (BPF) המיועדת למנוע מהרמוניות של תדר השידור לצאת לאוויר. ובשל כך, ובכוונה תחילה, מאנטנת ה-ELT יוצאים: תדר השידור היסודי 121.50MHz ותדרי ההרמוניות: 243.00 , 364.50 486.00 וכו', כאשר התדרים שמעל 243.00 מה"צ מונחתים ע"י מסננת מעבירה נמוכים (LPF).
שום חברה לא תייצר ELT שלא יוציא החוצה גם את תדר ההרמוניה השנייה 243.00 מה"ץ משום ש - א. יותר יקר וב. אין בזה הגיון ותועלת.
אז להבא, כשהמשיב האנומימי יקרא פרסומים מסחריים, כדאי שישאל את מי שמבין בנושאים הטכניים.
אריאל אריאלי

NoamKo

New member
רק הערה קטנה...

נכון שאם אתה לא שם פילטר במוצא הגנרטור שלך הוא יוציא את שאר ההרמוניות, אבל כמובן שלא באותו ההספק ובדר"כ משמעותית פחות, אז יתכן שאם 121.5 יצא בהספק שמגיע למרחק X, ההרמוניות יצאו בהספקים נמוכים יותר כאשר המקדם הקטן מ-1 שמכפיל אותם הוא למעשה מקדם טור טיילור של אותה ההרמוניה..
אם כמו שאמרת היצרנים מוותרים על הפילטר בקצה כדי לנצל את התופעה הפרזיטית הזו, הם צריכים לדאוג לשדר בעצמה מספיק גבוהה ע"מ שניתן יהיה "לשמוע" גם את ההרמוניה השניה לפחות.

מה שאתה אומר, פשוט לא נכון למקרה.

היצרן אמריקינג, שלא מבין כלום בהרמוניות, מצהיר שבחלק מהמכשירים שלו יש את 3 התדרים ובמכשיר מדגם ACK 406/121 רק 406 ו-121.5 מ"ה ולא משנה איך הוא עושה זאת טכנית, אולי הוא פשוט לא מגביר את ההרמוניה הזו, מה אתה אומר?
הוא מצהיר שבתדר 406מ"ה הספק השידור 5 ווט למשך 24 שעות ו 100 מיליווט ב-121.5 מ"ה למשך 48 שעות.
אם צריך, אתן בנפרד הסבר למה ההבדלים בשעות.
היום המציאו פטנט מיוחד לפיו, לא צריך להנחית תדרים, אפשר פשוט להגביר את התדרים הרצויים.....

מר אריאלי

טיבו של פורום אינטנטי, כפי שכבר כתבו כאן לא מעט פעמים, הוא שניתן לכתוב בו באופן אנונימי. זכותו של מי שכותב כאן להביע את דעתו גם אם הוא בוחר, מסיבותיו הוא, שלא להזדהות. לא ביקשתי "עסקים" איתך, ואם אתה נהנה מזה, אתה יכול לקרוא לי באיזה שמות גנאי שתרצה. מאחר ואני דמות אנונימית (וירטואלית), אני גם לא נעלב.
&nbsp
ולעצם העניין: יאיר התייחס לא' (רת"א) ואתה ענית על ב' (אמריקאים). יאיר שאל על 243 - אתה הבעת את דעתך המלומדת, ואחרים הראו לך שגם אם היא נכונה (ואני לא חולק על הנתונים הטכניים שפירטת), אפשר לקבל מכשיר שלא תומך ב 243 ב $100 פחות. על פי הידוע לי, בתעופה, אם היצרן אומר שהוא לא תומך אז אי אפשר להשתמש. מעבר לכך, מאחר וכבר מספר שנים גם 121.5 וגם 243 לא נתמכים על ידי שירותי החיפוש (וממילא אין האזנה להם על ידי לוויינים), אם היצרן מוכן לתת מכשיר יותר זול בתמורה להורדת התמיכה, אין כנראה שום סיבה להוציא את הסכום הנוסף.
&nbsp
הדרישה של רת"א היא ל 121.5+406. על פי מה שקראתי, שימוש בשני התדרים (כאשר אין תמיכת GPS במכשיר), מצמצם משמעותית את מרחב החיפוש. בנקודה זו, אשמח אם תוכל לתרום מהידע הטכנולוגי שלך ולהסביר לנו מדוע.
&nbsp
ודבר אחרון, על פי הפתגם, מי שלא מבין בסלט פירות הוא החמור, ולא החתול...
&nbsp

שלוש בעיות צצות מיד...

1. אנונימי. אדם שאינו מתחייב במתן דין וחשבון על מעשיו או מאמריו. זכות הנתנת לו ע"פ תקנון ומצביעה מיד על אופיו.
2. ידע בשפה האנגלית: תרשה לי להניח שרצית לכתוב: Mr. know it all
3. ידע כללי או שליטה בשפה העברית: "מה שטוב לארה"ב לא טוב לישראל" המסקנה המתבקשת היא ש לפחות 90% מתקנות התעופה בישראל המועתקות ברובן מה-AIM-FAA חייבות בשנוי מיידי. לגבי ידע כללי, אתן לך את האשראי המגיע לך. נכון אמרת, אם התכוונת להסכם אותו עומדת ארה"ב לחתום עם אירן. או אולי התכוונת לומר "לא כל מה שטוב לארה"ב טוב לישראל..."
על זה אמרו חכמים:
"אָסְיָא אַסִּי חִגַּרְתָּךְ"
(כמעט בטוח שלא תבין) הנה התרגום... תקן את פגמיך לפני שתוכיח אחרים.

מר קרטס

1. אנחנו לא מכירים, ולכן אין לך מושג וחצי מושג על האופי שלי (וגם לי אין על שלך). זכותך המלאה, כמובן, לדמיין ככל העולה על רוחך.
2. אם הביטוי Mr. Know-All טוב ל Somerset Maugham, הוא טוב גם בשבילי.
3. הביטוי "מה שטוב לארה"ב לא טוב לישראל" נאמר באירוניה. 90% מתקנות התעופה אכן הועתקו. הנזק שנעשה בשיבוש ה 10% הנותרים שקול ל 90% מהבעיות שיש לנו בתעופה בארץ. ברת"א יודעים הכל יותר טוב, ואם היו יכולים, היו גם משנים את ההיסטוריה ומספרים שטיסת האחים רייט בוצעה בנגב. באשר להערה הפוליטית - אין לי כוונה להתייחס. זה פורום תעופה.

בחירה אומללה...

בסיפורו של סומרסט מוהם השם, ולא הבטוי כפי שקבעת אתה, (וההבדל מהותי ביותר) הוצמד לאדם המסוים בסיפור מתוך מניעים גזעניים לחלוטין. רק לאחר שלמדו להכיר את אפיו האמיתי שינו את דעתם עליו מקצה לקצה. נכון איננו מכירים וזאת לא הנקודה. אך האם אתה מכיר את אריאל? אינני בא להגן עליו, הוא בהחלט לא זקוק לסנגור. אני בנגוד לך (כפי הנראה,) מכיר את אריאל שנים רבות ויודע שהוא יודע. מה שהפריע לי הוא, שאת דעותיך הלגיטימיות יכולת להביע גם מבלי לנסות לעקוץ ולהפחית בערכו של אחר ובמיוחד כאשר אתה עצמך הוא הנעקץ על ידי כך ששמת את עצמך במקומו של הקריין (האנונימי...)
רת"א, אם כי משרד טכני, עונה לממשל הפוליטי ומכאן פוליטי בעצם מהותו. לפי השגותיך יש להוציא גם אותו מתוך מכלול הדיונים בפורום הזה. מה דעתך?
אני מקווה ששמת לב לעובדה שלא התייחסתי לעצם הדיון, ואני גם מקווה שהבנת למה.

האומנם?

ההתייחסות שלי הייתה להערתך בנושא התחביר האנגלי בלבד. כל השוואה בין הדמויות היא בעיני הקורא בלבד.

אין היום דרישה לשדר בתדר 243 מה"צ

מה שקובע לגבי אפיון ה ELT היא אמנת ICAO, שבה נדרש היום שדור הן בתדר לוויני 406 מה"צ והן בתדר 121.5 מה"צ. ישראל ככל מדינה חברה ב ICAO צריכה לציית וכך גם ארה"ב. אין "המלצות". שדור בתדר הלוויני צריך להכיל פרמטרים של זהוי המטוס אבל אין דרישה מנדטורית לשידור מיקום GPS.
ICAO קבע שיש להחליף את שיטת התקשורת ללויינית מהבט ציבורי רחב. מאידך, נמנע מלהטיל חובת שידור מיקום בהניחו, שהמדינה תתערב ותטיל החובה למפעילים מסחריים ותתן יד חופשית בעניין למפעילים הפרטיים. זו דוגמא להתנהלות ממסדית נכונה כאשר מצד אחד מגינה על הציבור ומצד שני נותנת את שיקול הדעת לאדם הפרטי לגבי עצמו.
רת"א רוצה לאכוף עלינו את התקנה וזה ראוי. האם היא אוכפת על עצמה את דרישת ICAO להקים בסיס נתונים ברמת מדינה (ולספקו לפי דרישה) של כל נתוני השידור של המטוסים?

club breitling

New member
שלום רב - שאלה בתחום תדרי החרום

שלום לחברי הפורום - שאלה בנושא תדרים בישראל
אנחנו מנסים לאשר לשימוש את שעון ה EMERGENCY החדש של ברייטלינג
השעון החדש פועל בשני תדרים 121.5 ו 406
השבוע קיבל השעון אישור למכירה של ה FCC בתחומי ארה"ב בנוסף לצרפת אנגליה רוסיה ועוד מדינות שהוא כבר מאושר למכירה
הדגם הקודם פעם רק בתדר 121.5 או 243 ולא היתה בעייה למכור אותו בישראל , כעת השעון מותאם לפעול גם ב 406 בשיטת
Cospas-Sarsat , כאשר ניתן לרכוש במדינת היעד רק לפי אזרחות ורישום מסודרים
שאלת מליון הדולר, ממי מקבלים את האישור למכור\לשווק את השעון בישראל , מי צריך לאשר את השימוש בתדר שהוא , כפי שאני מבין
תדר שמור לחרום , מי הגורם שאליו אני צריך לפנות
תודה לעונים , במידה ונדרשים עוד פרטים ניתן לפנות בפרטי או למייל
http://www.thewatch.co.il/Breitling-Emergency-II.html
או סרטון הדגמה
http://www.breitling.com/en/models/professional/emergency/gallery/
עידן

NoamKo

New member
היי עידן

ההודעה לא תקפוץ חזרה לראש הפורום כי עבר זמן ארוך מידי מאז פתיחת שרשור זה
ממליץ לך לפתוח שרשור חדש.

בכל מקרה - לדעתי האישור לכל מכשיר המשדר שידורי רדיו הוא ע"י משרד התקשורת.

נועם

mike300L

New member
אווווו...אז מה נחטף ע״י חייזרים? או נחטף לאיראן? זה שלא

מצאו שרידים באוקינוס ההודי, לא בהכרח מטיל אור על קונספירציה כלשהיא. יותר בכוון של למרות כל הטכנולוגיות שבהישג ידי האנושות היום, היא עדיין כאין וכאפס מול גופי מים ענקיים כמו האוקיינוסים, והיכולת למצוא בהם מטוס נוסעים תוך חודש, שנה או יותר.

למעלה