מר אריאלי
טיבו של פורום אינטנטי, כפי שכבר כתבו כאן לא מעט פעמים, הוא שניתן לכתוב בו באופן אנונימי. זכותו של מי שכותב כאן להביע את דעתו גם אם הוא בוחר, מסיבותיו הוא, שלא להזדהות. לא ביקשתי "עסקים" איתך, ואם אתה נהנה מזה, אתה יכול לקרוא לי באיזה שמות גנאי שתרצה. מאחר ואני דמות אנונימית (וירטואלית), אני גם לא נעלב.

ולעצם העניין: יאיר התייחס לא' (רת"א) ואתה ענית על ב' (אמריקאים). יאיר שאל על 243 - אתה הבעת את דעתך המלומדת, ואחרים הראו לך שגם אם היא נכונה (ואני לא חולק על הנתונים הטכניים שפירטת), אפשר לקבל מכשיר שלא תומך ב 243 ב $100 פחות. על פי הידוע לי, בתעופה, אם היצרן אומר שהוא לא תומך אז אי אפשר להשתמש. מעבר לכך, מאחר וכבר מספר שנים גם 121.5 וגם 243 לא נתמכים על ידי שירותי החיפוש (וממילא אין האזנה להם על ידי לוויינים), אם היצרן מוכן לתת מכשיר יותר זול בתמורה להורדת התמיכה, אין כנראה שום סיבה להוציא את הסכום הנוסף.

הדרישה של רת"א היא ל 121.5+406. על פי מה שקראתי, שימוש בשני התדרים (כאשר אין תמיכת GPS במכשיר), מצמצם משמעותית את מרחב החיפוש. בנקודה זו, אשמח אם תוכל לתרום מהידע הטכנולוגי שלך ולהסביר לנו מדוע.

ודבר אחרון, על פי הפתגם, מי שלא מבין בסלט פירות הוא החמור, ולא החתול...