איזה שמן....

EranR

New member
שמן מומלץ לחיפושיות.

שלום HadarSe כבר עלתה השאלה הזו בפורום בעבר ע"י KITT (בארכיון/עמ´ 13). עיין בלינק המצורף. בכל מקרה, ע"פ הרשום שם - המלצת היצרן היא על שמן סינטטי בעל צמיגות קבועה של 40W. המלצה חמה - בחנויות לחלקי חילוף/הום סנטר/אייס וכ"ו ניתן למצוא מיכלים של גלון (4 ל´) במחיר של ליטר בכל תחנת דלק... בערך 30 ש"ח. ערן.

EranR

New member
אהלן Chio

שלום שלום, אני קצת לא רגיל לקרוא מפנינותך ולחשוב פעמיים... אבל בכל זאת הפעם - לאחרונה רכשתי את ספר התחזוקה (הכתום) של החיפושית, בפרק העוסק במנוע בנושא השמנים יש 2 אופציות מקובלות ע"פ סוג האקלים בו עובד המנוע. ממוזג - ההמלצה היא על שמן 40W (אקלים אירופאי), טרופי - ההמלצה היא על 30W (מזג אויר חם יותר). מצויין בספר בפירוש, שאין לעבוד עם שמן רב-דרגתי במנוע החיפושית בשום מקרה. * בספר הכתום שתורגם לעברית - אף נכתב במפורש שבמידה ותשתמש בכזה - היבואן יסיר את האחריות מידית מהמנוע (האחריות, האחריות...). שלומות, ערן.

zxram

New member
אז 20/50 לא טוב?

כשעברתי מ40 ל50 באמת הרגשתי שהאוטו מקרטע אבל יכול להיות שזה לא קשור

chino

New member
אז ככה...

רק שתדע שבחו"ל משתמשים אך ורק בשמן רב-צמיגי, כמו כן אם אתה משפר את המנוע, אז אין אפשרות להשתמש בשמן חד-צמיגי. לגבי הספר, ברשותי ספר של היינס בשם ´חיפושית 1200 - 1954 עד 1977´ הוצאה שנת 1979, בספר מצויין כי מומלץ להשתמש בקסטרול 20/50 . אני לא מאמין שיש בעיות עם שמן רב-צמיגי, אחרי הכל הוא מכסה גם את 40, הרי הוא מ-20 עד 50. חשוב מאוד!!!! אל תחליפו סוג שמן, אם אתם ממלאים 40 אז תמשיכו כך.

vq55205

New member
שמן מנוע

לפי זכרוני בהום סנטר ו/או ACE קצת יותר יקר יותר מ - 40 ש"ח לגלון אז אני נאלץ להמליץ (נחמד) מי אם לא ידידינו א.ש. 24 ש"ח + מע"מ לשמן 40.

HADARse

New member
כוס אמק...

אתמול קניתי לי שמן והיום בבוקר אני קולט שבתחנה שקניתי בא תפסה המשטרה את המוכרים על כך שלקחו ומילו בקבוקי שמן רקים בשמן לא איכותי וטוב......

למעלה