איזה שמן אני צריך ?

deri2005

New member
איזה שמן אני צריך ?

יש לי גוי רייד 125 אם אפשר המלצה על דגם ספציפי + איפה לרכוש אותו. מה זה אומר שכתוב "סינטטי" או "חצי-סינטטי" ? כיצד ניתן להחליף שמן לבד ? יש הוראות כתובות באינטרנט ? אני לא מבין כלום בקטנועים, מנועים, וריאטורים, רצועות ושאר ירקות - וזה גם לא מעניין אותי :) קראתי שמומלץ להחליף שמן "ראשון" אחרי 200 ק"מ. האם כדאי ?

אורי-

New member
אתה צריך מה שהמוסך יגיד לך

אל תחליף לבד, כי זה לא יחסוך לך הרבה. קצת קשה לרצות להחליף שמן לבד, אבל באותה מידה גם לא לרצות לדעת כלום על קטנועים וחלקיהם השונים. כדי להחליף שמן ולדעת לבחור אותו, צריך לשאוף לדעת לפחות משהו. לא חייב לדעת הכל הכל, וגם אין בעיה להחליט שיודעים רק לבדוק שמן ואת כל השאר המוסכניק יעשה. באתר "פול גז, תמצא כתבה מצויינת על סוגי שמנים וההבדלים ביניהם וגם על עוד כמה טיפולים וכו'. המלצת הרבה יצרנים היא להחליף שמן כבר אחרי כמה מאות ק"מ בנוסף להחלפה בטיפול 1000 והמטרה היא להפטר כמה שיותר מהר מגרדי המתכת הראשונים שאם אכן יישטפו כאלה מחלקי המנוע זה יקרה בהתחלה.

deri2005

New member
אני מודה לך על התשובה.

האם מקובל לקנות שמן וללכת איתו למוסך? מה העלות המשוערת ?

rmx2004

New member
למה ללכת אליו שימלא לך שמן?

אתהיכול לבקש מימנו שיסביר לך איך עושים אתזה למרות שזה לא מסובך אני מאמין שאם הוא מוסך אדיב אז הוא לא יבקש כסף! ואם אתה יודע יפה הפתח של המילוי שמן אז ההוראות הפעלה הם: פותחים את הפתח ובפקק יש מדיד מנגבים אותו עם נייר טובלים אותו חזרה בשמן באופנוע אבל לא סוגרים רק מניחים ומוציעים.. רואים במדיד אם חסר שמן וכמה חסר על יד כך שיש במדיד 2 פסים עליון והפס של השמן אמר להיות עד העליון ומוסיפים ובודקים תוך כדאי באמצע עד שמגיעים לפס העליון במדיד

deri2005

New member
למלא שמן אני יודע - כאילו דא

הבעייה זה להחליף לחלוטין ולנקות.להחליף מסנן אבל נראה לי שאני פשוט אלך למוסך

למעלה