איזה שלטון עדיף

אהוד ג

New member
איזה שלטון עדיף

השבוע מישהו שאל אותי: איזה שלטון עדיף אצלנו: דמוקרטיה מושחתת כמו עכשיו או דיקטטורה נקייה. מה דעתכם??

yossi5555

New member
דמוקרטיה עדיפה

ראשית, בדיקטטורה יש שחיתות גדולה יותר והדוגמא לכך ברית המועצות לשעבר שהכל עבד באמצעות שוחד, רומניה של צאושסקו המושחת ועוד הרבה מדינות שהדיקטטור שלהם וחבורתו הקרובה לוקחת לעצמה 99% מהעוגה הלאומית ומשאירים את עמם ללא שום דבר. בדמוקרטיה ישנם מספר קלקולים אולם היא עדיפה בגלל חופש הביטוי והאפשרות לחשוף ולהלחם בשחיתות. הקלקול המרכזי בדמוקרטיה של ארצנו היא חוסר מודעות וחוסר חינוך מתאים לחשוף מושחתים. ישנם הרבה מאוד קבוצות של אנשים בגופים שונים המגינים האחד על השני מפני חשיפת מעשיהם ומשתמשים בכוח המשרה והקשרים הרבים שהם יוצרים במסגרת תפקידם כדי לנטרל את המתנגדים למעשיהם המושחתים.

אהוד ג

New member
אבל המשטר המלוכני לא תמיד מושחת

המשטר המלוכני הוא דקטוטורה האם הוא מושחת? האם הדמוקרטיה לא מזמינה שחיתות קנית קולות בכסף ועוד. האם לא עדיף שהשלטון יוכתב מלמעלה כעובדה ללא שוחד למשל...

jacobf2

New member
שלטון אצלנו כה מושחת.....

וזה גורם לי לחשוב שדיקטטורה נקיה עדיפה.אין יום ואתה לא טוקר או שומע על שחיתות נוספת של בעלי תפקידים חשובים(שרים,מנ"כלים,הפקידות הגבוהה,ראשי עריםומועצות ועודרשימה ארוכה) כל הקרובים לצלחת מ-ו-ש-ח-ת-י-ם!!!!!!! אני בעד שלטון דיקטטורי נקי או שלטון צבאי!!!!

משטר צבאי

כנראה אנחנו זקוקים למשטר צבאי.. בעצם כבר יש לנו .. תראו מי שני המועמדים: אלופים.. ומי מועמד המפדל? תת אלוף רק שילבשו את המדים והכל יהיה בסדר..

צריך לנקות את הארוות

מתפתח כאן דיון מעניין. העקרון המנחה חייב להיות אורוות נקיות. אנחנו מדינה דמוקרטית ואני גאה לחיות במדינה כזאת. אבל חייבים לנקות את הארוות בוקר בוקר שעה שעה. ובאמת לפני שיהיה מאוחר וכל העסק יתפורר.

דקטטורה נקיה

אתה צודק שזה די נדיר. אבל לעתים היו משטרים דיקטטורים שרק הועילו ופיתחו את מדינותיהם. אל תשכח שמשטר צבאי הוא בעצם משטר לא דמוקרטי.. ולסיום אני שמח שחזרת לקהילה זו ובוודאי ראית שאנחנו לא שותפים יותר לקהילה בוואי נט שכמו שציינת בעבר היא תססה (בגללנו) אך כיום נמנע מאתנו להמשיך ולנהל אותה. אשמח אם תהיה פעיל כאן ויחד ניצור גם כאן קהילה תוססת כפי שיצרנו בווי נט בשנה שניהלתי אותה בברכה שוקי

dname

New member
מה עם זכאי עד שבית המשפט החליט אחרת

כל הדיבורים על שילטון מושחת מבוססים ברובם על האשמות שעדיין לא הוכחו בבית משפט. מה זאת דיקטטורה אם לא שלטון ללא בתי משפט, שהמשטרה היא זאת החוקרת, השופטת והמוציאה לפועל. כבר היום נשמעות קריאות להחלפת השלטון על סמך כותרת בעיתון שמבוססת על הדלפה מכוונת מצד גורם עלום. כשהעם בוחר ממשלה עפ"י מידע שיקרי שמובע לפניו, זה לא בדיוק דמוקרטיה.

גםרקקמ

New member
כוח משחית

מצד שני שניהם גרועים. רק שבדמוקרטיה אתה חי תחת האשליה שיש לך חופש ושיש ביקורת על השלטון, ושמי שמצביע משפיע וכד´. בדיקטורה אתה מקבל את האמת בפרצוף.

אין דיקטטורה נקיה!

אינני מכיר משטר דיקטטורי שהוא "נקי". בעצם, יתכן והוא נקי מכל מתנגדיו, שאותם כנראה חסל או כלא במחנות שונים. לעצם הענין, שום משטר דיקטטורי לא יכול לקדם את המדינה כאשר הוא שולל את זכויות האדם והאזרח היסודיות, ואינו מאפשר שיח ציבורי הוגן ופתוח. ובכלל - הבוז לדיקטטורים!

אין דבר כזה דיקטטורה נקיה

אם לא הובנתי. אין דקטטורה נקיה הדקטטורה ביסודה מושחתת.אבל עובדה היא שדקטטורים פתחו מדינות.

muk99

New member
סינגפור - דיקטטורה משגשת. הייתם רו

רוצים לחיות שם? סינגפור היא מדינה יעילה ונקייה. ראש הממשלה מרויח שם מיליון (!) דולר אמריקאי לשנה. בהתאמה גם השרים ועובדי הציבור מרויחים משכורות של השוק החופשי, מקבילות למנהלים בכירים בחברות הפרטיות. כנ"ל השופטים ויש מהם הרבה. כל כך הרבה שמשפטים מסובכים למדי מסתימים תוך חודשים ספורים(!). הרבה חברות בינלאומיות שפועלות באסיה באות לשם כדי להישפט, בזכות היעילות והרמה המקצועית הגבוהה. שוחד הוא תופעה נדירה ומי שנתפס נענש בחומרה. השירות הציבורי כל כך יעיל שרוב השירות נעשה בטלפון ובפקס ואם אתה נתקע, אתה עשוי להגיע מהר מאוד - בטלפון - לסגן שר שיפתור את הבעייה. מנסיון! אז מה כל כך רע? ראשית, העיתונות והמדיה נמצאת תחת פיקוח הדוק. יש איסור להתקין צלחות לוויין כדי שהבי בי סי וה סי אן אן לא יקלטו. "סודות מדינה" רשמיים אסורים בפרסום וכמעט כל מעשי השלטון הם "סודות מדינה". אופוזיציה קטנטנה קיימת אך כשפעיליה או כלי תקשורת זרים מעיזים למתוח ביקורת על השלטון, הם נתבעים בסכומים דמיוניים על הוצאת לשון הרע ובכך מביאים אותם לפשיטת רגל כלכלית. זוהי סיביר נוסח סינגפור. מי שמתנגד למפלגה השלטת חסום בקבלת משרות בשירות הציבורי היוקרתי, סיכוייו לקבל דיור מסובסד שואפים לאפס. ודיור רגיל עולה הון עתק. הנוער מתחנך לצייתנות לממשלה שמעורבת בכל דבר וכתוצאה מכך, יש לבני סינגפור בעייה רצינית בתחומים בהם יש צורך באינדבידואליזם ויצירתיות. הענישה דרקונית. עונשי מוות מוטלים גם על אחזקת כמות שבכל העולם נחשבת ללא מסחרית, של חשיש - 15 גרם ומעלה. הגיוס לצבא חובה ובעוד שמעשי סדום כמיטב המסורת הבריטית, עדיין נחשבים לעבירה פלילית מסוג פשע, קיום יחסי מין הומוסקסואליים עם חייל, נושא בחובו עונש מוות. המשטר מזכיר מאוד את השלטון בארץ בשנות החמישים, למעט העובדה שהאזרחים נהנים משגשוג כלכלי. גם על השגשוג הכלכלי יש איום והשאלה היא מה יעשו האזרחים כשהממשלה לא תוכל לספק להם את רמת החיים שהורגלו בה. אני לא הייתי רוצה לחיות בדיקטטורה משגשת כזו. ואתם?

למעלה